Japonya Work And Travel Vize Başvurusu ve Takip İşlemleri
Work and travel vizesi öğrencilere geçici süreliğine yurt dışında çalışırken aynı zamanda gidilen ülkenin kültürünü öğrenme sağlayan vize türüdür.
Working Holiday vizesi ile Japonya Work and Travel programından yararlanmak ve Japonya’da 1 yıla kadar kalmak mümkündür.
Vizem.net working holiday Japonya vize başvurularında Türkiye’de oturumu bulunan yabancı ülke vatandaşları için danışmanlık hizmeti veren akredite kuruluştur.
Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868
Work And Travel Japonya Programının Amacı Nedir?
Japonya Work and Travel vize programı, genç bireylerin Japonya kültürü hakkında bilgi edinerek bakış açılarını genişletmelerini ve kendilerini geliştirmelerini amaçlamaktadır. Ek seyahat masraflarının karşılanması için Working Holiday vizesinin geçerlilik süresi boyunca geçici istihdam sağlanmaktadır.
Japonya Work and Travel çalışma alanı ve süresini ülkeler arasındaki karşılıklı anlaşma belirlemektedir. Bir yıla kadar Work and Travel Japonya vizesi ile çocuk bakımı, satış danışmanlığı, yabancı dil öğretmenliği ve çiftçilik gibi alanlarda çalışmak mümkündür.
Japonya Working Holiday Programına Kimler Başvuru Yapabilir?
Japonya ile karşılıklı work and travel anlaşması olan ülkeler ve bölgeler aşağıda listelenmiştir.
- Almanya
- Arjantin
- Avustralya
- Avusturya
- Birleşik Krallık
- Çek Cumhuriyeti
- Danimarka
- Estonya
- Fransa
- Hollanda
- Hong Kong
- İrlanda
- İspanya
- İsveç
- İzlanda
- Kanada
- Kore
- Litvanya
- Macaristan
- Norveç
- Polonya
- Portekiz
- Slovakya
- Tayvan
- Şili
- Yeni Zelanda
Türkiye ile Japonya Arasında Working Holiday Anlaşması Var Mıdır?
Türkiye ile Japonya arasında Working Holiday anlaşması bulunmamaktadır. TC vatandaşları Yeni Zelanda ve Avustralya Work and Travel programlarına başvuru yapabilmektedir.
Üniversitede 4 yıllık bölüme kayıtlı olan öğrenciler ilk 2 yılını tamamladıktan sonra Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) üzerinden, mezunlar ise TC Dışişleri Bakanlığı üzerinden Work and Holiday Avustralya vizesi başvurusunda bulunabilmektedir.
Japonya Work And Holiday Programları için Dil Şartı Var Mıdır?
Hayır, Japonya Work and Holiday Programı için dil şartı aranmamaktadır.
Work and Holiday Programı için Japonca bilgisi zorunlu olmamakla beraber, temel seviyede Japonca bilgisi Japonya’da iş bulmayı kolaylaştırmaktadır. Japonya’da iş ararken aynı zamanda yoğunlaştırılmış Japonya dil okulu kurslarından faydalanmak mümkündür.
Almanya Working Holiday Programı ile Ne Kadar Süre Japonya’da Kalınabilir?
Almanya Working Holiday Programı ile 12 aya kadar Japonya’da kalmak mümkündür. Programın süresi Avustralya dışında Japonya ile karşılıklı Work and Holiday anlaşması olan ülkeler için farklılık göstermemektedir. Avustralya vatandaşları için ise Work and Holiday vizesi ile 18 aya kadar Japonya’da kalmak mümkündür.
Japonya Working Holiday Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?
Japonya Working Holiday Vize başvurusu için gereken evraklar aşağıda listelenmiştir.
- Başvuru belgesi: 2 adet barkodlu online Japonya Working Holiday vize başvuru belgesi evrak dosyasında bulunmalıdır.
- Pasaport: Son 10 yıl içerisinde verilmiş, planlanan seyahat tarihinden sonra en az 3 ay geçerli ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
- Pasaport biyo-veri sayfası fotokopisi: Pasaportun biyo-veri sayfasının iki adet kopyası evrak dosyası içerisinde bulunmalıdır.
- Japonya Working Holiday vizesi: Vizenin 2 adet fotokopisi evrak dosyasında bulunmalıdır.
- Oturma izni: Başvuru sahibinin geçerli oturma izni belgesi başvuru evrakları arasında bulunmalıdır.
- Biyometrik fotoğraf: 3,5 cm eninde ve 4,5 cm genişliğinde son 3 aya ait 2 adet biyometrik fotoğraf evrak dosyasında bulunmalıdır.
- Maddi yeterlilik belgesi: Japonya’da planlanan kalış süresi boyunca katılımcının hesabında en az 200,000 Yen bulunduğunu gösteren son üç aya ait banka hesap dökümü veya sponsor mektubunun iki adet kopyası evrak dosyasında bulunmalıdır.
- Sağlık sigortası: Sağlık sigortasının iki adet kopyası evrak dosyasında bulunmalıdır.
- Öz geçmiş: Başvuru sahibinin öz geçmişinin iki adet kopyası evrak dosyasında bulunmalıdır.
- Motivasyon mektubu: Başvuru sahibinin Working Holiday programına başvuru motivasyonlarının ve working holiday programı sayesinde başarmak istediği hedeflerinin detaylı olarak belirtildiği motivasyon mektubunun iki adet kopyası başvuru evrakları arasında bulunmalıdır.
- Geri teslim zarfı: Başvurunun değerlendirilmesinin ardından pasaport iadesi için başvuru sahibinin adresinin yazılı olduğu ve yaklaşık 500 gram kapasiteli zarf evrak dosyasında bulunmalıdır.
Japonya Work And Travel Vize Başvurusu Nereye Yapılır?
Japonya Work and Travel vize başvurusunun ikamet edilen ilin yetki alanında bulunduğu konsolosluğa yapılması gerekmektedir. Japonya Work and Travel vizesine başvuracak kişilerin ikamet illerine göre Japonya Başkonsolosluğuna ya da Japonya Büyükelçiliğine müracaat etmesi gerekmektedir.
Japonya’da Work And Travel Programında Çalışılabilecek İşler Nelerdir?
Japonya’da iş başvurusunda bulunmadan önce Japonya’da bir vergi numarası ve banka hesabı edinilmelidir. Program yetkililerinin desteği ile katılımcılar genelde 1 ay içerisinde iş bulabilmektedirler ve katılımcılarda Japonca dil şartı aranmamaktadır.
Japonya’da Work and Travel ile çalışılabilecek işler aşağıda listelenmiştir.
- Garson
- Anaokulu veya kreş çalışanı
- Dadılık
- Yabancı dil öğretmeni
- Model veya oyuncu
- Tarım işçisi
- Otel, ryokan, kayak merkezi görevlisi
- Fabrika işçisi
- Nakliye elemanı
Japonya Work And Travel Programında Çalışma Şartları Nasıldır?
Japonya Work and Travel programı kapsamında Japonya’ya giden kişiler için çalışma saatleri günlük 8 olmak üzere haftalık toplam 40 saattir. Japonya Work and Travel programı kapsamında hazırlanan iş sözleşmesinde çalışma saatleri ile ilgili değişiklikler yapılabilmekte ve esnek çalışma saatleri uygulanabilmektedir.
Japonya’da Work and Travel programı kapsamında çalışacak kişilerin ileri seviyede Japonca bilgisinin bulunması veya mesleki becerilere sahip olması durumunda alacakları saatlik maaş da daha yüksek olabilmektedir. 2022 yılında saatlik Japonya asgari ücret miktarı 930 Yen (2022 Ağustos ayı için 123,43 TL) olarak belirlenmiştir.
Damla Kızılkoca 2022 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler yüksek lisans eğitimini tamamladı ve 2022 yılının şubat ayından beri vizem.net için vize danışmanlığı yapmaktadır.