2023'te Japonya Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir, Nasıl Hazırlanır?
Umumi (bordo) pasaport, hususi (yeşil) pasaport, hizmet (gri) pasaportu ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi olan Türk vatandaşları 90 günden kısa süreli Japonya seyahatlerinde vizeden muaf tutulmaktadır. 90 günden uzun süreli Japonya seyahatleri için tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının uzun süreli Japonya vizesi alması gerekmektedir.
Başvuru yapılacak uzun süreli Japonya vizesi türüne göre sunulması gereken evrakların tam ve doğru olması vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için önem arz etmektedir. Japonya’ya gitmek için gerekli belgeler, başvuru yapılacak vize türüne, başvuru sahibinin yaşına ve mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir.
Vizem.net danışmanlık hizmeti alınarak yapılan Japonya vizesi başvurularında gerekli vize evraklarının uygunluk kontrolü uzman danışmanlar tarafından yapılmakta, aynı zamanda yeminli tercüme, noter işlemleri, vize dilekçesi yazımı ve seyahat sağlık sigortası işlemleri için uzman desteği verilmektedir.
Detaylı bilgi için: 0850 241 1868
Japonya Vize Evrakları Nelerdir?
Japonya vize evrakları aşağıda listelenmiştir.
- Japonya vize başvuru formu: Japonya dış temsilciliğinin resmi sitesi üzerinden online olarak indirilip çıktı alındıktan sonra elle doldurulması gereken vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru bilgiler içermesi gerekmektedir. Son halinin başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir.
- Pasaport: Vize başvuru sahibine ait pasaportun planlanan seyahat tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerli olması ve sayfaları arasında en az 2 sayfanın boş olması gerekmektedir.
- Fotoğraf: 45x45 mm ölçülerinde 1 adet biyometrik fotoğrafın teslim edilmesi gerekmektedir.
- Vize uygunluk belgesi: Yetkili bir temsilci aracılığıyla Japonya'daki bir Göçmenlik Bürosu’ndan alınan ve başvuru sahibinin başvurduğu vizeyi alması için uygun olduğunu gösteren Uygunluk Belgesi (COE) alınması gerekmektedir.
- Uçuş bilgileri: Türkiye’den Japonya'ya gidiş ve Japonya'dan dönüş tarihlerini gösteren ve başvuru sahibinin adına düzenlenmiş uçuş belgelerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Seyahat planı: Vize başvuru sahibinin Japonya'da ziyaret edeceği yerlerin, katılınacak etkinliklerin, konaklama yapılacak adresin ve seyahat süresi boyunca yapılacak masrafların nasıl karşılanacağını gösteren detaylı bilgilerin paylaşıldığı seyahat planı sunması gerekmektedir.
- Konaklamaya dair kanıt: Vize başvuru sahibinin Japonya seyahatinde nerede konaklayacağını gösteren rezervasyon bilgilerini sunması gerekmektedir.
- Maddi duruma dair kanıt: Japonya seyahati süresince vize başvuru sahibinin seyahat masraflarını karşılayabilecek düzeyde maddi varlığı olduğunu gösteren banka hesap özeti, maaş bordrosu, kira gelir sözleşmesi ve gayrimenkul tapusu gibi belgeler ile varsa sponsor belgesi gibi kanıt niteliğindeki belgelerin başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Davet mektubu: Japonya'da ikamet eden bir kişi tarafından başvuru sahibi adına yazılan hem kendisi hem de başvuru sahibi hakkında bilgiler içeren davet mektubu Japonya dış temsilciliğine ibraz edilmelidir.
- Seyahat amacına dair belgeler: Japonya'ya yapılacak seyahatin amacına uygun olarak katılınacak etkinliklerin biletleri, organizasyon belgeleri ve rezervasyonlar gibi destekleyici belgelerin sunulması gerekmektedir.
Japonya vizesi için gerekli vize evrakları; başvurulacak vize türüne, başvuru sahibinin milletine, yaşına ve çalışma durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Başvuru yapılacak Japonya vize türüne göre Japonya dış temsilciliği tarafından talep edilen evrakların titizlikle hazırlanması gerekmektedir. Yapılan Japonya vize başvurusunun değerlendirme sürecinde doğru ve eksiksiz hazırlanmış evraklar, olumlu sonuç alma açısından son derece önemli bir etken oluşturmaktadır. Japonya vize başvuru evrakları; İngilizce, Korece, Çince, Portekizce veya İspanyolca dillerinde hazırlanabilmektedir ve bu diller dışında olan orijinal belgelerin bu dillerden herhangi birisine tercüme edilmesi gerekmektedir.
Japonya Vize Başvurusu için Pasaport Nasıl Olmalıdır?
Japonya vize başvurusu için sunulması gereken pasaportun, başvuru yapılan Japonya seyahat süresinin bitiminden itibaren en az 6 ay daha geçerliliğe sahip olması ve sayfaları arasında en az 2 adet boş sayfa olması gerekmektedir. Pasaportun herhangi bir hasar almamış olması ve herhangi bir sayfasının yırtık olmaması gerekmektedir.
Japonya Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Japonya vizesi başvuru formu, Japonya Başkonsolosluğu’nun veya Japonya Büyükelçiliği’nin resmi internet siteleri üzerinden online olarak PDF formatında indirilip elle doldurulmaktadır.
Japonya vize başvuru formu İngilizce, Çince, Korece, Portekizce veya İspanyolca dillerinde doldurulmaktadır. Japonya vize başvuru formu içeriğinde başvuru sahibine ait ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri, cinsiyet, medeni durum ve uyruk gibi kişiler bilgiler, pasaport bilgileri, seyahat amacı, planlanan seyahat tarihleri, ikamet adresi, iletişim bilgileri ve varsa Japonya’ya davet eden kişi ya da kurum bilgileri yer almaktadır. Japonya vize başvuru formunda yer alan tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz beyanlarla doldurulması gerekmektedir.
Japonya vize başvuru formuna ait ekran görseli aşağıda verilmiştir.
Japonya Vize Fotoğrafı Nasıl Olmalıdır?
Japonya vize fotoğrafı, beyaz arka plana sahip olmalı ve fotoğraftaki kişinin doğal yüzünü göstermelidir. Japonya vize fotoğrafında tüm yüzün görünmesi gerekmektedir. Japonya vize fotoğrafının arkasında vize başvuru sahibinin adı, soyadı ve doğum tarihi yazmalıdır. Japonya vize fotoğraf ölçüsü 45x45 mm olarak belirlenmiştir. 6 aydan eski olmaması gereken Japonya vize fotoğrafı genellikle 1-4 adet talep edilmektedir.
Örnek Japonya vize başvuru fotoğrafı görseli aşağıda verilmiştir.
Japonya Vize Başvurusu için Uygunluk Belgesi Nasıl Olmalıdır?
Japonya'ya seyahat etmek isteyen ve uzun süreli vize başvurusunda bulunması gereken yabancı uyruklu kişilerin vize başvurusunda sunabilmek için Uygunluk Belgesi (COE) alması gerekmektedir. Japonya Uygunluk Belgesi, çalışma vizesi, öğrenci vizesi veya evlilik vizesi gibi uzun süreli Japonya vize türleri için gerekli olmaktadır.
Japonya Uygunluk Belgesi, Japonya'da bulunan Japonya Göçmenlik Büroları’ndan alınmaktadır ve bu belgenin alınabilmesi için vize başvuru sahibi adına Japonya’da bir sponspor veya vekilin olması gerekmektedir. Japonya Uygunluk Belgesi, vize başvuru sahibi adına Japonya’da çalışılacak işveren, eğitim görülecek okul veya evlenilecek eş tarafından alınabilmektedir.
Japonya Uygunluk Belgesi’ne sahip olan kişilerin yaptığı vize başvurularının değerlendirilmesi kolay olmaktadır. Japonya Uygunluk Belgesi, Japonya vizesi için bir ön koşul niteliği taşımaktadır ve Japonya dış temsilciliğinin Japonya’ya giriş için belirlediği şartların Japonya Göçmenlik Bürosu tarafından onaylandığı anlamına gelmektedir.
Japonya Vizesi için Günlük Seyahat Planı Nedir?
Japonya vizesi için yapılacak başvuruda Japonya dış temsilciliğine teslim edilmesi gereken evraklar arasında günlük seyahat planı bulunmaktadır. Vize başvuru sahibinin Japonya'da hangi mekanları ziyaret edeceğini, hangi etkinliklere katılacağını, hangi adreste konaklayacağını ve Japonya seyahatinde yapılacak masrafların nasıl karşılanacağını gösteren belge günlük seyahat planıdır. Japonya vizesi için günlük seyahat planında tarih, aktivite, iletişim bilgisi ve konaklama bilgileri yer almaktadır.
Japonya vizesi için günlük seyahat planına ilişkin örnek görsel aşağıda verilmiştir.
Japonya Vize Davetiyesi Nasıl Hazırlanmalıdır?
Japonya vize davetiyesi, vize başvuru sahibini Japonya’ya davet eden kurum ya da şahıslar tarafından yazılması gereken bir vize başvuru evrakıdır. Japonya vize davetiyesi, vize başvuru sahibinin eğitim göreceği okul, çalışacağı işyeri veya evleneceği eşi tarafından yazılmaktadır.
Japonya vize davetiyesi, Japonya Dışişleri Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden online olarak indirilen ve form halinde ibraz edilen bir evraktır ve içeriğinde davet eden kişinin adı, soyadı veya kurumun adı, açık adresi, telefon numarası ile Japonya’ya davet edilen kişinin tam adı, doğum tarihi, cinsiyeti, mesleği ve uyruğu gibi bilgiler yer almaktadır. Japonya vize davetiyesinde davet amacı, davetin arka planı ve davet eden kurum veya şahıs ile vize başvuru sahibi arasındaki ilişki beyan edilmelidir.
Japonya vize davet formunun yanında, Covid- 19, konaklama, sağlık durumu ve karantina konularında davet eden kişi tarafından garanti verildiğini gösteren imzalı taahhüt belgesi ibraz edilmelidir.
Japonya vize davetiyesi örnek görseli aşağıda verilmiştir.
Japonya Vizesi için Sponsor Mektubu Nasıl Hazırlanmalıdır?
Japonya vizesine başvuru yapan kişinin Japonya seyahat masraflarını bir şahıs ya da kurum karşılaması durumunda sponsor mektubunun hazırlanması gerekmektedir. Japonya vizesi sponsor mektubuna Japonya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden online olarak erişilmektedir ve pdf formatında indirilebilmektedir.
İndirilen Japonya vizesi sponsor mektubunda vize başvuru sahibine ait ad, soyad, doğum tarihi, uyruk, meslek ve cinsiyet bilgileri ile sponsor olacak kişinin adı, soyadı veya kurumun adı, adresi, iletişim bilgileri yer almaktadır. Japonya vizesi için sponsor mektubunda vize başvuru sahibi ile sponsor olan kişi ya da kurum arasındaki ilişkinin beyan edilmesi gerekmektedir.
Japonya vizesi için sunulacak sponsor mektubuna ek olarak sponsor olacak kişiye ait son 3 aylık gelir belgesi ve oturum izni belgelerinin sunulması gerekmektedir.
Japonya vize sponsorluk formu görseli aşağıda verilmiştir.
Japon Vizesi Almak için Sağlık Sigortası Gerekir Mi?
Japon vizesi almak için sağlık sigortası zorunlu tutulmamaktadır, ancak Japonya seyahati süresince meydana gelebilecek sağlık problemlerine ve acil durumlara karşı önlem almak ve ortaya çıkabilecek yüksek miktardaki tedavi masraflarından kaçınmak amacıyla seyahat sağlık sigortasının yaptırılması tavsiye edilmektedir.
Japonya’da sağlık giderleri yüksek tutarlara ulaşabilmektedir. Olası sağlık durumları ve hastane masrafları açısından yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırarak Japonya’ya seyahat eden kişilerin daha güvenli bir seyahat yapması mümkün olmaktadır. Tedavi masraflarını karşılar nitelikte yaptırılan Japonya sağlık sigortası ile kaygılanmadan tedavi almak mümkün olmaktadır. Yaptırılan yurt dışı seyahat sağlık sigortasının ücretsiz hastane sevki ve tıbbi hizmet alımı için geniş kapsamlı olması tavsiye edilmektedir.
Vizem.net danışmanlığında yapılan Japonya vize başvurularında seyahat sağlık sigortası, 2022 yılı için en uygun fiyat taahhüdü ile Vizem.net’in seyahat sağlık sigortası danışmanları tarafından başvuru sahibi adına yaptırılmaktadır.
Güncel fiyatlar için: 0850 241 1868
Japonya Seyahatinin Amacına Göre Gereken Vize Evrakları Nelerdir?
Japonya seyahatinin amacına göre başvuru yapılacak vize türünün her biri için standart vize evraklarına ek olarak farklı belgelerin hazırlanması ve teslim edilmesi gerekmektedir.
En çok başvuru yapılan uzun süreli Japonya vize türleri için talep edilen vize evrakları aşağıda verilmiştir.
Japonya'da Çalışma Vizesi için Başvuru Evrakları Nelerdir?
Japonya çalışma vizesi için başvuru evrakları aşağıda açıklanmıştır.
- Japonya çalışma vizesi başvuru formu: Japonya Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden erişilebilen vize başvuru formunun indirilip çıktı alındıktan sonra elle doldurulması ve vize başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir.
- Pasaport: Vize başvuru sahibinin pasaportu planlanan Japonya seyahatinin bitişinden sonra en az 6 ay daha geçerli olması ve 2 boş sayfasının olması gerekmektedir.
- Fotoğraf: 4x3 cm ölçülerinde son 3 ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğrafın ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Vize uygunluk belgesi: Japonya’da çalışılacak kurumu temsilen bir yetkili tarafından Japonya'daki Göçmenlik Bürosu’ndan alınmış ve başvuru sahibinin adına düzenlenmiş uygunluk belgesi ibraz edilmelidir.
- Uçuş bilgileri: Vize başvuru sahibi adına düzenlenmiş ve başvuru yapılan vize tarihleriyle uyumlu uçuş belgelerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Seyahat planı: Japonya'da ziyaret edilecek adreslerin ve konaklama yapılacak yerin detaylarını gösteren seyahat planının sunulması gerekmektedir.
- Konaklama belgeleri: Vize başvuru sahibinin Japonya seyahatinde konaklayacağı yere ait düzenlenmiş rezervasyon belgesinin sunulması gerekmektedir.
- Maddi durumu gösteren belgeler: Vize başvuru sahibinin Japonya seyahat masraflarını karşılayabilecek düzeyde maddi varlığı olduğunu gösteren banka hesap cüzdanının eklenmesi gerekmektedir.
- Davet mektubu: Japonya'da çalışılacak kurum tarafından vize başvuru sahibi adına yazılmış davet mektubunun vize başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- İşyeri çalışma yazısı: Vize başvuru sahibinin Japonya'da çalışılacağı kurumdaki pozisyonu, maaşı ve çalışma süresini gösteren çalışma yazısının ibraz edilmesi gerekmektedir.
- İşyeri belgeleri: Vize başvuru sahibinin Japonya’da çalışacağı işyerine ait ticari sicil kaydı, kar zarar raporu gibi işyeri belgelerinin sunulması gerekmektedir.
- Başvuru sahibinin durumunu gösteren belgeler: Vize başvuru sahibinin akademik geçmişini ve kariyer geçmişini gösteren belgelerin sunulması gerekmektedir.
- Mesleki belgeler: Vize başvuru sahibi sanatçı ise sanat başarı belgeleri; dini görevli ise gönderici dini kurum tarafından yazılmış yazı; araştırmacı ise Japonya’da gideceği kuruma ait kabul yazısı ve akademik özgeçmiş; öğretmen ise öğretmen yeterlilik sertifikası ve diploma eklenmelidir.
Japonya Eğitim Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?
Japonya eğitim vizesi için gerekli evraklar aşağıda verilmiştir.
- Japonya eğitim vizesi başvuru formu: Online olarak indirilip çıktı alınarak elle doldurulan vize başvuru formunun başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir.
- Pasaport: Planlanan Japonya seyahatinin bitiş süresinden sonra en az 6 ay daha geçerli olan ve 2 boş sayfası bulunan pasaportun ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Fotoğraf: Son 3 ay içerisinde çekilmiş 4x3 cm ölçülerinde 1 adet biyometrik fotoğrafın teslim edilmesi gerekmektedir.
- Vize uygunluk belgesi: Japonya’da eğitim alınacak okulun yetkilisi tarafından Japonya Göçmenlik Bürosu’ndan alınmış ve başvuru sahibinin vize için uygun olduğunu gösteren Uygunluk Belgesi’nin sunulması gerekmektedir.
- Uçuş bilgileri: Vize başvuru sahibi adına düzenlenmiş Japonya uçak biletlerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Seyahat planı: Vize başvuru sahibinin Japonya'da eğitim alırken ziyaret etmeyi planladığı yerleri, tarihleri ve Japonya’daki masrafları nasıl karşılayacağını gösteren detaylı seyahat planının teslim edilmesi gerekmektedir.
- Konaklamaya dair kanıt: Vize başvuru sahibinin Japonya’daki eğitimi süresince hangi adreste konaklayacağını gösteren rezervasyon belgesini Japonya dış temsilciliğine sunması gerekmektedir.
- Maddi duruma dair kanıt: Vize başvuru sahibinin Japonya’da eğitim alacağı süre boyunca yapacağı masrafları nasıl karşılayacağını gösteren banka hesap cüzdanı, burs belgesi ve aylık hibe belgesi ile varsa sponsor belgesini sunması gerekmektedir.
- Davet mektubu: Japonya'da eğitim alınacak okul tarafından başvuru sahibi adına düzenlenmiş davet mektubunun başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Motivasyon mektubu: Vize başvuru sahibinin Japonya'da neden eğitim almak istediği ve belirlediği okulu neden seçtiğini beyan eden motivasyon mektubunun Japonya dış temsilciliğine hitaben resmi bir dille yazılması ve imzalanması gerekmektedir.
- Akademik geçmiş belgeleri: Vize başvuru sahibine ait geçmişte alınan diploma, transkript ve öğrenci belgesi gibi akademik belgelerin sunulması gerekmektedir.
Japonya Ticari Vize Evrakları Nelerdir?
Japonya ticari vize evrakları aşağıda sunulmuştur.
- Japonya ticari vize başvuru formu: Japonya ticari vize başvuru formunun eksiksiz olarak İngilizce dilinde doldurulması ve güncel tarih ile başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir.
- Pasaport: Talep edilen vize süresinin bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olan ve sayfaları arasında en az 2 sayfanın boş olduğu pasaportun sunulması gerekmektedir.
- Fotoğraf: Başvurudan önceki son 6 ay içerisinde çekilmiş 45x45 mm ölçülerinde biyometrik özelliklere sahip 1 adet fotoğrafın teslim edilmesi gerekmektedir.
- Vize uygunluk belgesi: Japonya’da çalışılacak işyerini temsilen bir yetkili aracılığıyla Japonya'da bulunan göçmenlik bürolarından alınan Japonya Uygunluk Belgesi’nin sunulması gerekmektedir.
- Uçuş bilgileri: Planlanan Japonya seyahatine yönelik ulaşımın nasıl olacağını gösteren uçak bileti veya rezervasyonları ibraz edilmelidir. Uçak bileti tarihlerinin talep edilen vize tarihleri ile uyumlu olması önem arz etmektedir.
- Seyahat planı: Japonya ticari vizeye başvuran kişinin Japonya’da çalışacağı işyerine ve ziyaret edeceği yerlere ait adres bilgisinin beyan edilmesi gerekmektedir.
- Konaklamaya dair kanıt: Vize başvuru sahibinin Japonya seyahatinde konaklama yapacağı adrese ait rezervasyon belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Maddi duruma dair kanıt: Vize başvuru sahibi adına kayıtlı banka hesabına ait son 3 aylık hesap dökümü, maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü, sahip olunan gayrimenkul tapuları ve varsa kira gelir sözleşmesi gibi düzenli gelirleri kanıtlayan belgelerin sunulması gerekmektedir.
- İşyeri yazısı: Vize başvuru sahibinin Türkiye’de çalıştığı işyerindeki görevi ve ne süredir görev yaptığına dair yazının Japonya dış temsilciliğine hitaben yazılması gerekmektedir.
- Davet mektubu: Japonya'da çalışılacak işyeri tarafından antetli kağıda yazılan davet mektubunda işyeri adresi, iletişim bilgileri ve başvuru sahibinin çalışacağı pozisyonu, maaşı ve görev süresi hakkında bilgi verilmelidir.
- Taahhüt mektubu: Japonya'da çalışılacak işyeri tarafından vize başvuru sahibi adına düzenlenmiş taahhüt mektubunda şirket kaşesi ve yetkili imzası yer almalıdır.
- Şirket evrakları: Japonya’da faaliyet gösteren işyerine ait şirket sicil kayıt evrakları eklenmelidir.
Japonya Evlilik Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?
Japonya evlilik vizesi için gerekli evraklar aşağıda paylaşılmıştır.
- Japonya evlilik vizesi başvuru formu: Japonya evlilik vizesi başvuru formu internetten online olarak indirilmektedir ve başvuru sahibi tarafından eksiksiz bilgilerle doldurulduktan sonra imzalanması gerekmektedir.
- Pasaport: Vize başvuru sahibine ait pasaportun geçerli olması ve geçmişte alınan vizelerin olduğu sayfalara ait fotokopilerin eklenmesi gerekmektedir.
- Fotoğraf: Vize başvuru tarihinden önceki son 3 ay içerisinde çekilmiş, 4x3 cm ölçülerindeki 1 adet biyometrik fotoğrafın teslim edilmesi gerekmektedir.
- Vize uygunluk belgesi: Evlenilecek eşin Japonya'da bulunan herhangi bir göçmenlik bürosundan vize başvuru sahibi adına düzenlenmiş ve kendisinin başvurduğu vizeyi almak için uygun olduğunu gösteren Uygunluk Belgesi (COE) temin edilmelidir.
- Eş taahhüt mektubu: Vize başvuru sahibi ile evlenecek kişi tarafından vize başvuru sahibinin gerçekleştireceği Japonya seyahatine yönelik taahhüt mektubunun yazılması gerekmektedir.
- Japonya’daki eş ve başvuru sahibinin bağını gösteren belgeler: Vize başvuru sahibi ile Japonya’da bulunan eş arasında olan bağı kanıtlayan evlilik cüzdanı gibi belgelerin sunulması gerekmektedir.
- Japonya’daki eşin mesleki belgeleri: Japonya’da bulunan eşin yaptığı işi ve sahip olduğu uzmanlığı gösteren yeterlilik belgelerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Japonya’daki eşin gelir ve vergi belgeleri: Japonya’da bulunan eşin yıllık kazancını gösteren gelir belgelerinin ve vergi kayıtlarının ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Japonya’daki eşe ait pasaport veya oturum kartı: Vize başvuru sahibinin Japonya’da evleneceği eşine ait pasaport veya Japonya oturum kartının fotokopisi eklenmelidir.
Türk vatandaşları, bir Japon vatandaşı ile evlenmek ve beraber Japonya’da yaşamak istediğinde Japonya evlilik vizesine ihtiyaç duymaktadır. Japonya evlilik vizesi, uzun süreli Japonya vizesi kategorisi altında değerlendirilmektedir ve hamiline geçerlilik süresi boyunca Japonya’da ikamet hakkı tanımaktadır.
Japonya Vizesi için Evrak Teslimi Nereye Yapılır?
Japonya vizesi için evrak teslimi, başvuru sahibinin ikamet ettiği şehre bağlı olarak yetki alanına giren Japonya dış temsilciliğinin vize departmanlarına yapılmaktadır.
Japonya vizesi için gerekli olan başvuru evrakları Türkiye’de bulunan Japonya Başkonsolosluğu’na ya da Japonya Büyükelçiliği’ne teslim edilmektedir. Japonya Büyükelçiliği Ankara’da yer alırken Japonya Konsolosluğu İstanbul’da yer almaktadır ve başkonsolosluk statüsünde hizmet vermektedir.
Damla Kızılkoca 2022 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler yüksek lisans eğitimini tamamladı ve 2022 yılının şubat ayından beri vizem.net için vize danışmanlığı yapmaktadır.