Yunanistan D Tipi Vize

Yunanistan D Tipi (Uzun Süreli Ulusal) Vize Nedir Nasıl Alınır?

Yunanistan D tipi (uzun süreli) ulusal vize, Yunanistan yetkili makamları tarafından, Avrupa Birliği üye ülke vatandaşı olmayan ve Yunanistan ülke sınırları içerisinde en az 90 gün ve en fazla 365 gün süre için bulunacak kişilere verilen bir vize tipidir.

Eğitim, çalışma, ticaret veya aile üyeleriyle yaşama gibi amaçlarla, Yunanistan’da 90 günden uzun süre kalmak isteyen vatandaşların, Yunanistan D tipi ulusal vize sahibi olması gerekmektedir.

Yunanistan D Tipi Vize Nedir?

Yunanistan D tipi vize, Yunanistan’da 90 günden daha uzun süre buluncacak yabancılara verilen, uzun süreli ulusal vize türüdür ve sahibine, Yunanistan sınırları içerisinde 365 güne kadar yasal olarak ikamet etme hakkı vermektedir. Uzun süreli Yunanistan D tipi vize sahibi kişilerin, Schengen bölgesi üye ülkelerine giriş yapma ve 180 günlük dönem içerisinde en fazla 90 gün boyunca Schengen ülkelerinde kalma hakkı bulunmaktadır.

Yunanistan D tipi ulusal vizesi, 90 günden uzun bir süre için; Yunanistan’da bulunan bir eğitim kurumunda öğrenim görecek öğrencilere, uzun süreli ticari faaliyetler amacı ile Yunanistan’da bulunacak girişimcilere, Yunanistan’da yaşayan aile üyeleriyle birleşim gerçekleştirecek kişilere ve Yunanistan’da bulunan bir işte çalışacak kişilere verilmektedir.

Yunanistan D tipi ulusal vize; Yunanistan mevzuatı kapsamında ilgili oturma izni düzenlemelerine göre verilir ve geçerlilik süresi, başvuru sahibinin Yunanistan’da planlanan kalış süresine bağlı olarak belirlenmektedir. Yunanistan D tipi ulusal vizenin geçerlilik süresi uzatılmamaktadır.

Yunanistan Uzun Süreli Vize Başvurusu Hangi Durumlarda Yapılır?

Yunanistan D tipi uzun süreli vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Yunanistan aile birleşimi vizesi
  • Yunanistan eğitim vizesi
  • Yunanistan staj vizesi
  • Yunanistan dil okulu vizesi
  • Yunanistan çalışma vizesi
  • Yunanistan yatırımcı vizesi
  • Yunanistan mevsimlik işçi vizesi
  • Yunanistan balıkçılık vizesi
  • Yunanistan spor ve kültürel etkinlik vizesi

Yunanistan D Tipi Vize için Gerekli Belgeleri Nelerdir?

Yunanistan D tipi ulusal vize başvuruları için gereken belgeler ve evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Yunanistan ulusal vize başvuru formu: Yunanistan ulusal vize başvuru formunun, başvuru sahibi tarafından, İngilizce veya Yunanca dillerinde, dikkatli ve eksiksiz şekilde doldurulması, imzalanması ve başvuru sahibine ait, biyometri standartlarını sağlayan fotoğrafın vize başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.
  • Pasaport: Son 10 yıl içerisinde alınmış, en az 2 adet boş sayfa içeren, talep edilen vize süresinin bitiminden itibaren en az 3 ay daha geçerliliği olan ve Schengen bölgesinin tamamında geçerli bir pasaport gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Başvuru sahibine ait, son 6 ay içerisinde çekilmiş, 3.5 cm x 4.5 cm boyutlarında ve arka fonu beyaz olan, 2 adet biyometrik fotoğrafın başvuruda teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydı: Başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkedeki sabıka durumunu belgeleyen adli sicil kaydının beyan edilmesi gerekmektedir.
  • Sağlık raporu: Devlet hastanesi veya özel bir sağlık kuruluşundan, başvuru sahibinin halk sağlığı için risk oluşturabilecek bir hastalığı olmadığını gösteren, sağlık raporunun alınması gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Schengen bölgesinde geçerliliği olan, tıbbi nedenlerle ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım veya acil hastane bakımı için ortaya çıkabilecek masrafları kapsayan, en az 30.000 Euro teminatlı ve talep edilen vize süresinin tamamını kapsayan bir seyahat sigortası poliçesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Başvuru sahibinin talep ettiği Yunanistan D tipi vizenin türüne bağlı olarak, gerekli evraklar farklılık göstermektedir, ancak tüm uzun süreli vize başvuruları için gerekli olan belgeler yukarıda verilmiştir.

Yunanistan Ulusal Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalıdır?

Yunanistan Konsolosluğu web sitesi üzerinden temin edilebilen Yunanistan ulusal vize başvuru formunun tamamının dikkatlice ve destekleyici evraklarla teyit edilebilecek şekilde doldurulması gerekmektedir.

Yunanistan ulusal vize başvuru formunda; başvuru sahibine ait kimlik bilgileri, pasaport bilgileri, adres ve iletişim bilgileri, meslek ve çalışma bilgileri, Yunanistan’da kalış amacı, Yunanistan’a varış tarihi ve Yunanistan’daki konaklama adresi gibi soruların yanıtlanması gerekmektedir. Yunanistan ulusal vize başvuru formunda, başvuru sahibinin isim ve soyadının, pasaportta yazıldığı şekliyle yazılması gerekmektedir.

Yunanistan’da kalış amacının aile birleşimi olması durumunda, Yunanistan’da yaşayan aile üyesinin kimlik ve iletişim bilgilerinin, başvuru sahibine yakınlık derecesinin, pasaport ve oturum izni bilgilerinin, vize başvuru formunda belirtilmesi gerekmektedir.

Yunanistan’da çalışmak amacı ile uzun süreli vizeye başvurulması halinde, işveren veya şirket adı ve iletişim bilgilerinin ve şirket vergi numarasının, vize başvuru formuna yazılması gerekmektedir.

Yunanistan’da eğitim, araştırma veya staj amacı ile uzun süreli kalacak kişilerin, vize başvuru formunda; eğitim veya araştırma kurumunun adı, adresi ve iletişim bilgileri ile eğitim, staj veya araştırma faaliyetinin başlangıç ve bitiş tarihlerini belirtmesi gerekmektedir.

İngilizce veya Yunanca dillerinde doldurulması gereken Yunanistan ulusal vize başvuru formunun, gerekli tüm bilgiler girildikten sonra, son sayfasının başvuru sahibi tarafından ıslak imza ile imzalanması gerekmektedir.

Yunanistan D Tİpi Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Yunanistan D tipi vize randevusu, Yunanistan Konsolosluğu üzerinden mail ya da telefon ile alınabilmektedir. Vizem.net üzerinden yapılan Yunanistan D tipi vize başvurularında, vize randevusu Vizem.net danışmanları tarafından alınmaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Yunanistan Ulusal Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan D tipi ulusal vize başvurusu için aşağıdaki adımların takip edilmelsi gerekmektedir.

  • Yunanistan D tipi ulusal vize için gereken; pasaport, ulusal vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası poliçesi, adli sicil kaydı ve sağlık raporu gibi evrakların hazırlanması gerekmektedir.
  • Yunanistan Konsolosluğu’ndan, Yunanistan D tipi vize başvurusu için, telefon veya mail ile randevu alınması gerekmektedir.
  • Randevu tarihinde, gerekli evraklar ile birlikte Yunanistan Konsolosluğu’na şahsen giderek; Yunanistan’a seyahat ve kalış amacını açıklamak üzere vize mülakatına girilmesi, ulusal vize başvuru formu ile vize başvurusu için gerekli belgelerin teslim edilmesi ve vize başvuru ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir.

2017 ve 2019 yılları arasında Vizem.net; Schengen D tipi vize başvurularında, %95,8 ile en yüksek onay oranını elde eden akredite acentedir.

Yunanistan Eğitim Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan eğitim vizesi, Yunanistan’da bulunan bir eğitim kurumunda, 90 günden daha uzun bir süre için eğitim almak amacı ile Yunanistan’a seyahat edecek, Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişilerin başvurması gereken, uzun süreli bir vize tipidir ve Yunanistan erasmus vizesi, Yunanistan lisans vizesi, Yunanistan yüksek lisans vizesi, Yunanistan doktora vizesi, Yunanistan çalışan eğitim vizesi ve Yunanistan yeni mezun eğitim vizesi gibi türleri bulunmaktadır.

Uzun dönemli Yunanistan eğitim vizesi almak için; Yunanistan’da yer alan bir eğitim kurumu tarafından düzenlenmiş kabul belgesine sahip olmak, eğitim süresinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmak, eğitim süresi boyunca Yunanistan’da kalış ve geçim masraflarına ilişkin mali yeterliliğe sahip olmak ve eğitim süresinin tamamını kapsayan bir seyahat sağlık sigortasına sahip olmak gibi koşulların sağlanması gerekmektedir.

Yunanistan eğitim vizesi başvurusu yapmak için öncelikle gerekli evrakların hazırlanması ve Yunanistan Konsolosluğu’ndan telefon veya mail ile vize randevusu alınması gerekmektedir. Yunanistan öğrenci vizesi başvurusu yapacak kişinin; randevu tarihinde Yunanistan Konsolosluğu’na şahsen gitmesi, vize mülakatına katılması, gerekli evrakları konsolosluktaki ilgili makama teslim etmesi ve başvuru ücretini ödeyerek vize başvuru işlemini tamamlaması gerekmektedir.

Yunanistan Staj Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan staj vizesi, Yunanistan’da 90 günden uzun süreli bir staj programına katılmak üzere Yunanistan’a seyahat edecek, Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişilere verilen, uzun süreli bir ulusal vize türüdür.

Yunanistan staj vizesi almak için; staj programının bitiminden itibaren en az 3 ay geçerliliği olan bir pasaporta sahip olunması, Yunanistan’da bulunan bir staj programından alınmış resmi antetli kabul belgesine sahip olunması, staj programı boyunca Yunanistan’daki konaklama ve geçim masraflarını karşılayabilecek finansal yeterlilikte olunması ve Yunanistan’da kalış süresinin tamamını kapsayan bir seyahat sağlık sigortasına sahip olunması gibi şartların karşılanması gerekmektedir.

Yunanistan Erasmus Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan Erasmus vizesi, Yunanistan’da bulunan bir üniversitede, 90 günden daha uzun bir süre ile Erasmus değişim programı kapsamında öğrenim görmek için Yunanistan’a seyahat edecek öğrencilerin alması gereken bir vize türüdür.

Yunanistan Erasmus vizesi almak isteyen öğrencilerin; Yunanistan’da bulunan bir üniversitede eğitim görmek üzere kabul edilmiş olmaları, Türkiye’de öğrenim gördükleri üniversiteden değişim programı detaylarını içeren antetli öğrenci belgesini almaları, Erasmus programı boyunca Yunanistan’daki geçim ve konaklama masraflarına ilişkin mali kaynaklara sahip olmaları veya burs kabul belgesini sunmaları gerekmektedir.

Yunanistan Erasmus vizesi başvurusu yapacak öğrencilerin; öncelikle Yunanistan ulusal vize başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurmaları ve başvuru için gerekli destekleyici evrakları hazırlamaları; ardından telefon veya mail ile Yunanistan Konsolosluğu’ndan vize randevusu almaları gerekmektedir.

Randevu tarihinde, vize başvurusu yapacak öğrencinin, Yunanistan Konsolosluğu’na şahsen gitmesi gerekmektedir. Yunanistan Erasmus vizesi başvuru işlemleri kapsamında, başvuru sahibi, Yunanistan Konsolosluğu’nda vize mülakatına katılmakta, gerekli evrakları ilgili konsolosluk makamlarına teslim etmekte ve başvuru ücretini ödeyerek vize başvuru işlemini tamamlamaktadır.

Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan aile birleşimi vizesi, Yunanistan’da ikamet eden bir aile üyesinin yanına giderek, 90 günden daha uzun bir süre boyunca Yunanistan sınırları içerisinde kalmak isteyen ve Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişilerin başvurması gereken, uzun süreli bir ulusal vize tipidir.

Yunanistan aile birleşimi vizesi almak için; başvuru sahibinin Yunanistan’da oturma iznine sahip bir aile üyesinin bulunması ve akrabalık ilişkisini kanıtlayan belgenin sunulması gerekmektedir.

Yunanistan aile birleşimi vizesi başvurusu yapmak için, gerekli evrakların hazırlanması ve Yunanistan Konsolosluğu’ndan telefon veya mail yoluyla vize randevusu alınması gerekmektedir. Başvuru sahibinin, randevu tarihinde Yunanistan Konsolosluğu’na şahsen giderek vize mülakatına katılması, gerekli evrakları teslim etmesi ve başvuru ücretini ödemesi ile Yunanistan aile birleşimi vizesi başvuru işlemi tamamlanmaktadır.

Yunanistan İşçi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan çalışma vizesi, yetkili Yunanistan makamları tarafından, işçi olarak 90 günden daha uzun bir süre için Yunanistan sınırları içerisinde çalışmak isteyen ve Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişilere verilen, uzun dönemli ulusal vize tipidir.

Yunanistan işçi vizesi almak için; Yunanistan’da faaliyet gösteren bir işveren tarafından, başvuru sahibinin çalışma koşullarını içeren, antetli ve kaşeli iş sözleşmesinin düzenlenmiş olması, başvuru sahibinin meslek diplomasının veya mesleki vasıflarını gösteren belge ve sertifikaların bulunması ve barkodlu sosyal güvenlik hizmet dökümünün sunulması gerekmektedir.

Yunanistan işçi vizesine başvurmak için, ulusal vize başvuru formunun eksiksiz şekilde doldurulması ve gerekli evrakların hazırlanması, ardından Yunanistan Konsolosluğu’ndan telefon veya mail ile vize randevusu alınması gerekmektedir. Randevu tarihinde, başvuru sahibinin Yunanistan Konsolosluğu’na şahsen gitmesi gerekmektedir. Konsolosluğun ilgili makamında vize mülakatına katılan Yunanistan işçi vizesi başvuru sahibi, gerekli evrakları teslim ederek ve başvuru ücretini ödeyerek, vize başvuru işlemlerini tamamlamaktadır.

Yunanistan Dil Okulu Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan dil okulu vizesi, Yunanistan’da bulunan bir yabancı dil merkezinin eğitim programına katılacak kişilerin başvurması gereken, uzun süreli ulusal bir vize tipidir. Dil okulu vizesinin alınabilmesi için, Yunanistan’da bulunan yabancı dil eğitim programı süresinin 3 aydan daha uzun olması gerekmektedir.

Yunanistan dil okulu vizesi için; Yunanistan dil okulları tarafından, başvuru sahibinin katılacağı yüz yüze eğitim programı bilgilerini ve tarihlerini belirten, antetli kabul belgesinin düzenlenmiş olması gerekmektedir.

Yunanistan dil okulu vizesine başvurmak için, öncelikle gerekli başvuru evraklarının hazırlanması ve ulusal vize başvuru formunun eksiksiz ve dikkatli bir şekilde doldurulması; sonrasında telefon veya mail ile Yunanistan Konsolosluğu’ndan vize randevusu alınması gerekmektedir. Dil okulu vizesi başvuru sahibinin, randevu tarihinde Yunanistan Konsolosluğu’na şahsen gitmesi, seyahat amacını açıklamak üzere vize mülakatına girmesi, gerekli evrakları teslim etmesi ve başvuru ücretini ödemesi gerekmektedir.

Yunanistan Yatırımcı Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan yatırımcı vizesi, Yunanistan’da en az 250.000 Euro değerinde yatırım yapmayı planlayan ve Avrupa Birliği üye ülke vatandaşı olmayan kişilerin, Yunanistan’a girişleri ve 90 günden daha uzun süreli kalışları için başvurması gereken, uzun dönemli bir vize tipidir. Yunanistan yatırımcı vizesi alan kişiler için, Yunanistan’da ikamet ettikleri 7 yılın sonunda, Yunanistan vatandaşlığına başvurma hakkı doğmaktadır.

Yunanistan yatırımcı vizesi sahibi olan kişilerin aile üyeleri için, Yunanistan ulusal vizesine başvurma hakkı tanınmaktadır. Yunanistan’da yapılan yatırımın büyüklüğüne ve özelliklerine bağlı olarak, yatırımcılar da dahil olmak üzere en fazla 10 kişiye, yatırım planının uygulanması ve işletilmesi amacı ile Yunanistan’a giriş ve oturum için vize başvurusu hakkı tanınmaktadır.

Yunanistan yatırımcı vizesine başvurmak için; başvuru sahibinin 18 yaşından büyük ve adli sicil kaydının temiz olması, teminatlı bir seyahat sağlık sigortası yaptırması ve gerekli vize başvuru ücretlerini ödemesi gerekmektedir.

Yunanistan yatırımci vizesi almak isteyen kişilerin, yatırım projesinin detaylarını içeren elektronik formu doldurması ve vize başvurusu sırasında, Yunanistan Kalkınma ve Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Yabancı Sermaye Müdürlüğü’ne ulaştırılmak üzere, Yunanistan Konsolosluğu’na beyan etmesi gerekmektedir.

Yatırımcı olarak Yunanistan vizesine başvurmak için, öncelikle gerekli başvuru evraklarının hazırlanması, yatırım planı formunun ve ulusal vize başvuru formunun eksiksiz ve dikkatli bir şekilde doldurulması; ardından Yunanistan Konsolosluğu’ndan vize randevusu alınması gerekmektedir. Yatırımcı vizesi başvuru sahipleri, Yunanistan Konsolosluğu’na randevu tarihinde şahsen giderek, seyahat amacı ve yatırım planını açıklamak üzere, vize mülakatına katılmakta, gerekli evrakları teslim etmekte ve başvuru ücretini ödeyerek vize başvuru işlemlerini tamamlamaktadır.

Yunanistan Oturma Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan oturma vizesi, Avrupa Birliği üye ülkelerinden birinin vatandaşı olmayan ve Yunanistan’da 90 günden daha uzun bir süre boyunca kalacak kişilere, giriş vizesi alınmasının ardından oturum izni başvuru hakkı tanıyan, uzun dönemli bir Yunanistan ulusal vizesi türüdür.

Yunanistan oturma vizesi kapsamında, Yunan makamları tarafından, başvuru sahiplerine ulusal giriş vizesi ile birlikte oturma izni için başvuru sertifikası verilmektedir ve vize sahiplerinin, Yunanistan’da en fazla 1 yıl süreyle yasal olarak oturum izni alması ve ulusal göçmenlik mevzuatı doğrultusunda verilen tüm haklardan faydalanması sağlanmaktadır. Yunanistan oturma izni vizesi sahipleri, 180 günlük dönem içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile, Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat edebilmektedir.

Yunanistan oturma vizesi başvurularında, ulusal vize başvuru formunun eksiksiz şekilde doldurulması, gerekli başvuru evraklarının hazırlanması ve Yunanistan Konsolosluğu’ndan vize randevusu alınması gerekmektedir. Randevu tarihinde, oturma vizesi başvuru sahibi, Yunanistan Konsolosluğu’na şahsen giderek, vize mülakatına katılmakta, gerekli evrakları beyan etmekte ve başvuru ücretini ödeyerek vize başvuru işlemlerini tamamlamaktadır.

Yunanistan Girişimci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan girişimci vizesi, Yunanistan’da iş kurmak ve girişimci olarak faaliyet göstermek isteyen ve Avrupa Birliği üyesi bir ülke vatandaşı olmayan kişilerin başvurması gereken, ulusal bir vize tipidir. Yunanistan girişimci vizesi için başvuru yapacak kişilerin; iş kurmak için yeterli finansal kaynağa sahip olmasının yanı sıra, kendilerine ait ve ticari olarak kar elde edecekleri yenilikçi iş fikirlerinin, yetkili Yunanistan makamları tarafından değerlendirilmesi ve uygun bulunması gerekmektedir.

Yunanistan girişimci vizesi alan kişilere, Yunanistan’da iki yıl boyunca yasal olarak oturma izni, 7 yıllık ikamet süresinin sonunda ise aile üyeleri ile birlikte Yunanistan vatandaşlığına başvurma hakkı tanınmaktadır. Yunanistan girişimci vizesi sahipleri, Avrupa Birliği ülkelerinde, 180 günlük dönemler içerisinde en fazla 90 günlük vizesiz dolaşım hakkı elde etmektedir.

Yunanistan’da girişimci olarak faaliyet göstermek üzere vize almak için, başvuru sahibine ait ikna edici bir iş planının sunulması, başvuru sahibinin vergi borcu bulunmadığına dair belge sunulması, Yunanistan’da kurulan şirketin sicil kaydının ve Birleşik Sosyal Güvenlik Kurumu kaydının yaptırılması gerekmektedir.

Yunanistan girişimci vizesi başvurusu için; iş planı, şirket kuruluş belgeleri ve diğer başvuru evraklarının hazırlanması ve Yunanistan Konsolosluğu’ndan vize randevusu alınması gerekmektedir. Başvuru sahibinin, randevu tarihinde Yunanistan Konsolosluğu’na gerekli evrakları şahsen teslim etmesi, iş planını açıklamak üzere vize mülakatına katılması ve başvuru ücretini ödeyerek vize başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Yunanistan D Tipi Vize Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan D tipi ulusal vize başvuruları, Schengen düzenlemeleri doğrultusunda, en fazla 60 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Yunanistan D tipi vize başvuruları, Yunanistan Konsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir ve konsolosluğun başvuru sahibinden ek belge talep etmesi durumunda, vize sonuçlanma süreleri değişiklik gösterebilmektedir.

Covid- 19 salgını nedeni ile uzun dönemli Yunanistan ulusal vize başvuru işlemlerinin sonuçlanmasında gecikmeler yaşanmaktadır.

D Tipi Vize Yunanistan Ücreti Ne Kadardır?

2021 yılı için geçerli olan Yunanistan D tipi vize ücretleri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

HizmetlerÜcretler
Yunanistan D tipi vize harcı100 EUR
Başvuru formu ve dilekçe doldurma60 EUR
RandevuÜcretsiz
Biyometri işlemleri40 EUR
Danışmanlık hizmeti60 EUR
Toplam260 EUR

Yunanistan ulusal vize harçları, başvuru yapılan vize türüne göre değişmektedir. Yunanistan uzun süreli (D Tipi) vizeler için vize fiyatı yetkili Yunanistan makamları tarafından belirlenmektedir.

Yunanistan D Tipi Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Yunanistan D tipi ulusal vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, başvuru sahibinin, ret kararının kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren 90 gün içerisinde, karara itiraz hakkı bulunmaktadır. Yunanistan vizesi ret kararına itirazlar, yetkili idare mahkemesine veya ilgili Yunanistan makamına, itiraz dilekçesi yazılarak yapılabilmektedir.

Yunanca yazılması gereken vize reddi itiraz dilekçesinin, başvuru sahibi veya Yunan bir avukat tarafından imzalanması gerekmektedir. Yunanistan Konsolosluğu’na posta ile gönderilen Yunanistan vize reddi itiraz dilekçesi kabul edilmemektedir.

Damla Yolbaz Güler Yazan: Damla Yolbaz Güler

Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.

Paylaş: