Yunanistan Vize Reddi

Yunanistan Vize Reddi Maddeleri ve İtiraz İşlemleri 2023

Yunanistan vize reddi sebeplerinden biri seyahat amacının inandırıcı olmaması ve gerçeği yansıtmamasıdır. Yunanistan seyahatini finanse edebilmek adına banka hesabında yeterli miktarda para bulunmaması vize reddine yol açabilmektedir. Yunanistan, başvuru sahibini Türkiye’ye geri dönüş yapmayıp mülteci konumunda gördüğü takdirde de ret kararı vermektedir.

Schengenvisainfo.com verilerine göre Türkiye'deki Yunanistan dış temsilciliklerine yapılan vize başvurularında ret oranı 2021 yılında %9,8, 2022 yılında ise 9,6'dır. Yunanistan vize red oranları 2023 yılında artış göstermektedir.

Yunanistan vize şartları arasında vize müracaatı yapabilmek için randevu sahibi olma koşulu bulunmaktadır.

Daha önce Schengen vize reddi almış vize başvuruları için vizem.net danışmanlığında yapılan ikinci başvurularda vize onaylanma oranı %84,3 olup bu oran Türkiye’deki akredite acenteler arasında en yüksek orandır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Yunanistan Vize Başvurusu Reddedilirse Ne Yapılmalıdır?

Yunanistan vize reddi alan kişiler, ret kararını belirtilen gerekçelerin aksini ispat ederek tekrar başvuru yapabilmektedir.

Yunanistan vize reddi alan kişiler, ret kararını alan kuruma bir itiraz mektubu yazarak itiraz edebilmektedir. İtiraz etmek için Yunanistan idari mahkemelerine başvurulabilmektedir.

Yunanistan Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Yunanistan vize reddi alan başvuru sahibi 28 gün içerisinde Yunanistan Konsolosluğuna itiraz dilekçesi yazmalıdır. Yunanistan vize reddine Yunanistan idari mahkemeleri aracılığıyla da itiraz edilebilmektedir. Yunanistan vize reddine yapılacak itirazların sonuçlanma süresi 3-6 ay arasında değişiklik göstermektedir.

Yunanistan Vize Reddi İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Yunanistan vize reddi itiraz dilekçesi Yunanca yazılarak Yunanistan Konsolosluğuna sunulmalıdır.

Yunanistan vize reddi itiraz mektubunun yasal olabilmesi için dilekçeyi yazan kişinin adı, soyadı, doğum tarihi, doğum yeri, pasaport numarası ve mevcut adresi gibi kişisel bilgiler içeren ayrıntılar bulunmalıdır. Yunanistan vize başvurusunun reddedildiği tarih ve ret mektubu alınan tarih en başta belirtilmelidir.

Yunanistan vize reddinin nedeni açıkça belirtilmelidir ve bu nedenlerin hatalı olduğunu kanıtlayan deliller sunulmalıdır. Başvurununun reddine ilişkin kararın bozulması gerektiğine dair nedenler belirtilmelidir. Yunanistan vize itiraz dilekçesinin sonunda kişinin kendi imzası bulunmalıdır; imzasız gönderilen mektuplar kabul edilmemektedir.

Yunanistan Vize Reddi İtiraz Dilekçesi Örneği

Yunanistan vize reddi itiraz dilekçesi örneği aşağıda verilmiştir.

Tarih:
Konsolosluk adresi:

Yunanistan Konsolosluğuna,

………. (Ad, soyad, adres ve vizenin reddedilme sebebi belirtilmelidir.)

……… (Red kararı alınan tarih belirtilmeli ve daha sonra ret nedenine itiraz edecek şekilde kanıtlar sunulmalıdır.)

………. (Nedenler detaylandırılmalı ve açık bir dille izah edilmelidir.)

İmza:
Ad soyad:
E-posta adresi:
Telefon numarası:

Yunanistan Vize Reddi Sonrası İkinci Kez Başvuru Nasıl Yapılır?

Yunanistan vize reddi alan kişilerin herhangi bir süre ile beklemesine gerek yoktur. Yunanistan vize reddi sonrası başvuru sahibi ret mektubunda belirtilen karara itiraz etmeli ve bu itirazı kanıtlar nitelikte belgeler sunmalıdır.

Yunanistan vize reddi sonrası ikinci kez yapılan başvuruların, vize danışmanlık firması aracılığıyla yapılması tavsiye edilmektedir.

Yunanistan Vize Reddi Aldım Tekrar Ne Zaman Başvuru Yapabilirim?

Yunanistan vize reddi alan kişiler ret kararından hemen sonra başvuru yapabilmektedir. Yunanistan vize reddi alan kişilerin herhangi bir süre ile beklemesine gerek yoktur.

Yunanistan Neden Vize Vermiyor?

Yunanistan’ın vize vermeme sebepleri aşağıda listelenmiştir.

  • Sabıka kaydının bulunması
  • Sahte evrak düzenlenmesi
  • Planlanan kalışın amacı ve koşullarına ilişkin yetersiz açıklama bulunması
  • Hasar görmüş pasaporta sahip olunması
  • Geçersiz pasaporta sahip olunması
  • Seyahat programını kanıtlar nitelikteki belgelerin eksikliği
  • Yetersiz maddi gelire sahip olunması
  • Geçersiz referans mektubuna sahip olunması
  • Geçersiz doğum belgesine veya geçersiz evliliğe sahip olunması
  • Geçersiz seyahat sigortasına sahip olunması

Yunanistan Vize Reddi 2. Madde Nedir?

Yunanistan vize reddi 2. maddesi “Planlanan seyahatin şartları ve amacı gerekçelendirilmemiştir.” şeklindedir. Yunanistan vize reddi 2. maddesi konsolosluk tarafından istenen belgelerde eksiklik veya çelişkili bilgiler olduğunu göstermektedir.

Yunanistan Vize Reddi 3. Madde Nedir?

Yunanistan vize reddi 3. maddesi “Planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.” şeklindedir. Yunanistan vize reddi 3. maddesi vize başvurusunda banka hesabında yeterli paranın bulunmamasından kaynaklanmaktadır.

Yunanistan Vize Reddi 8. Madde Nedir?

Yunanistan vize reddi 8. maddesi “En az bir üye devlet, başvuru sahibinin AB 2016/399 sayılı tüzüğünün 2/21. Maddesi (Schengen Sınırları Yasası) uyarınca kamu sağlığı için tehlike oluşturduğu kanaatindedir.” şeklindedir. Yunanistan vize reddi 8. maddesi Schengen bölgesinde izin verilen süreyi aşarak, önceki Schengen vizesiyle ilgili bir ihlalde bulunma durumundan kaynaklanmaktadır.

Yunanistan Vize Reddi 9. Madde Nedir?

Yunanistan vize reddi 9. maddesi “En az bir üye devlet, başvuru sahibinin uluslararası ilişkilerine tehdit oluşturduğu kanaatindedir.” şeklindedir. Yunanistan vize reddi 9. maddesi Schengen bölgesinde izin verilen süreyi aşarak, önceki Schengen vizesi ile ilgili ihlalde bulunma durumundan kaynaklanmaktadır.

Yunanistan Vize Reddi Pasaporta İşlenir Mi?

Evet, Yunanistan vize reddi pasaporta işlenmektedir; başvuru sahibinin kimlik bilgileri Yunanistan Konsolosluğu ve Schengen veri tabanında (Visa Information System) saklı tutulmaktadır. Yunanistan vize reddi pasaporta işlenmese de kimlik bilgileri Yunanistan Konsolosluğunda bulunmaktadır.

Yunanistan Vize Reddi VIS Sisteminde Görülür Mü?

Evet Yunanistan vize reddi VIS (Visa Information System) de görülmektedir.

Yunanistan Vize Reddi Alan Başvuru Sahibi Farklı Ülkeden Schengen Vizesi Alabilir Mi?

Yunanistan vize reddi alan başvuru sahibi farklı ülkeden Schengen vizesi alabilmektedir fakat vize onayı alma şansı düşük olmaktadır. Başvuru sahibinin geçmişte aldığı Schengen vize ret kararı Yunanistan Konsolosluğu sisteminde görülmektedir.

Yunanistan Kapıda Vize Başvuruları Reddedilebilir Mi?

Yunanistan kapıda vizesi kısa süreli vize türleri arasında yer almaktadır. Yunanistan kapıda vize en fazla 15 gün süreli olarak verilmektedir ve vize süresini uzatma seçeneği bulunmamaktadır. Yunanistan kapıda vize başvuruları büyük oranda olumlu yanıt almaktadır.

Yunanistan kapı vizesi sahibi olan kişilerin diğer Schengen ülkelerine giriş yapma hakkı bulunmamaktadır.

Yunanistan Vizesi Çıkmazsa Ücreti Geri Ödenir Mi?

Hayır, Yunanistan vizesi çıkmazsa vize ücreti geri ödenmemektedir.

Yunanistan Vize İhlali Yapılırsa Ne Olur?

Yunanistan vize ihlali durumunda kişi ülkeden sınır dışı edilmektedir. Vize ihlali yapan kişinin hakkında ülkeye sürekli veya geçici olarak giriş yasağı konulabilmekte veya para cezası verilebilmektedir.

Yunanistan Vize İhlalinde Hangi Ceza Uygulanır?

Yunanistan vizesi kalış süresini aşıp ihlal eden bir kişi para cezası olarak en az 500 Euro ödemektedir.

Yunanistan vizesi ihlalinde kişi ülkeden sınır dışı edilmektedir.

Yunanistan Vize Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır?

Yunanistan vize sorgulama işlemi yetkilendirilmiş başvurusu merkezlerinden veya akredite seyahat acente merkezlerinden yapılabilmektedir.

Damla Yolbaz Güler Yazan: Damla Yolbaz Güler

Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.

Paylaş: