18 Yaş Altı için Yunanistan Vizesi

18 Yaş Altı için Yunanistan Vizesi: Öğrenciler, Çocuklar ve Bebekler

18 yaş altındaki bireyler için Yunanistan vizesi alma süreci normal vize prosedürlerinden farklı olarak anneden ve babadan alınmış muvafakatname ile yapılması gerekmektedir. 18 yaş altı öğrenci, çocuk ya da bebek için belgeler ayrı ayrı hazırlanmalıdır.

Vizem.net danışmanlığında yapılan 18 yaş altı Yunanistan vizesi başvuruları anne ve babadan alınmış muvafakatname ile diğer başvuru evraklarının merkez ofisine gönderilmesi ile yapılmaktadır.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Bebekler için Yunanistan Vizesi Gerekli Midir?

Evet, bebekler için Yunanistan vizesi gereklidir. Başvuru sahibinin yanında götürmek istediği bebek için Yunanistan bebek vizesi alması gerekmektedir.

18 Yaş Altındaki Kişiler için Vize Başvurularını Kendi Yapabilir Mi?

Hayır, 18 yaş altındaki kişiler vize başvurularını kendileri yapamazlar. Yunanistan vizesi almak isteyen 18 yaş altı bireylerin başvuru sırasında her iki ebeveyninin imzası olan vekaletname sunması beklenmektedir. 18 yaşını doldurmamış bireyler tek başına vize başvurusunda bulunamamakta, bu nedenle Yunanistan vize başvurusunda 18 yaş altı bireyin en az 1 ebeveyninin yanında olması ve başvuru sırasında gelemeyen diğer ebeveynin vekaletnamesinin vize başvuru evrakları arasında bulunması gerekmektedir. Eğer 18 yaş altı bireyin her iki velisi de başvuruya eşlik edemeyecek ise vekil olarak bir kişinin seçilmesi gerekmektedir. Bu durumda 18 yaşını doldurmayan bireyin Yunanistan vize başvuru formunda ve vekaletname formunda her iki ebeveynin de imzası bulunması gerekmektedir.

Yunanistan Vizesi için 18 Yaşın Altındaki Kişilerin Parmak İzi Vermesi Şart Mıdır?

Yunanistan vizesi için 18 yaşın altındaki kişilerin parmak izi verme şartı farklı yaş aralıklarına göre değişmektedir. Yunanistan vizesi için 0 ile 12 yaş arasındaki başvuru sahipleri parmak izi alımı adımından muaf tutulmuştur. Yunanistan vize başvurularında 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren 12 yaşını dolduran başvuru sahiplerinden parmak izi alınması şart koşulmuştur. Yunanistan vize başvurularının tamamlanması için parmak izi alımı adımı başvuru sahibinin ikamet ettiği ile göre bizzat VFS Global veya Kosmos vize başvuru merkezlerine başvurması gerekmektedir.

18 Yaş Altı Yunanistan Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

18 yaş altı Yunanistan vize işlemleri başvuru sahibinin ebeveynleri veya kendisine vekil olarak atanmış kişi tarafından yürütülmesi gerekmektedir. 18 yaş altı Yunanistan vize işlemleri sırasında 18 yaş altındaki bireyin yanında mutlaka velilerinden birisi veya velileri gelemiyor ise vekil olarak yetkili kılınmış bir kişinin olması gerekmektedir. 18 yaş altı Yunanistan vize işlemleri sırasında; veli ya da vekil olarak atanmış kişi, 18 yaş altı bireyin her iki ebeveyninin imzası olan başvuru formunu ve vekaletnameyi başvuru evrakları ile mutlaka teslim etmesi gerekmektedir. 18 yaş altındaki her çocuk için başvuru evrakları bireysel olarak hazırlanması gerekmektedir. 0 ile 12 yaş arasındaki Yunanistan vize başvuru sahiplerinin vize merkezlerine gelmesi zorunlu değil iken 12 yaş üstünün bizzat gelmesi zorunlu tutulmuştur.

18 yaş altı kişiler ikamet ettikleri ile uygun olaram VFS Global veya Kosmos Vize’den vize randevusu almalıdır. Gerekli belgeleri hazırlayarak, randevu alınan vize başvuru merkezine randevu gününde belgeler teslim edilmeli ve eğer gerekliyse biyometrik bilgiler verilmelidir. Gerekli belgelerin ve biyometrik bilgilerin verilmesinin ardından vize sonucu beklenmelidir.

Yunanistan 18 Yaş Altı Vize Evrakları Nelerdir?

Yunanistan 18 yaş altı vize evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Başvuru sahibinin ilk veriliş tarihinden itibaren 10 yıldan eski olmayan ve en az 1 yıl geçerliliği olan bir pasaportu olması gerekmektedir. Pasaportun işlenmiş tüm sayfalarının fotokopisinin ve varsa eski pasaportların işlenmiş tüm sayfalarının fotokopisinin de sunulması beklenmektedir.
  • T.C. kimlik kartı fotokopisi: Başvuru sahibinin T.C. kimlik kartının fotokopisinin başvuru evrakları arasında olması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, daha önce vize işlemlerinde kullanılmamış ve biyometrik özelliklere uygun olan 2 adet fotoğrafın sunulması gerekmektedir.
  • Nüfus kayıt örneği: E-devlet sistemi üzerinden karekodlu olarak alınmış ve doğrulanabilen tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin bulunması gerekmektedir.
  • İkametgah belgesi: Başvuru sahibinin ikamet ettiği adresi gösteren ve E-devlet sistemi üzerinden karekodlu olarak alınan ikametgah belgesinin sunulması beklenmektedir.
  • Pasaport protokolü: Yunanistan tarafından başvuru sahiplerinin pasaport geçmişlerini incelemek için istenen ve E-devlet sistemi üzerinden alınan pasaport protokol belgesi başvuru evrakları arasında olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru dilekçesi: Başvuru sahibinin seyahat amacını detaylı bir şekilde anlattığı vize başvuru dilekçesinin yazılması gerekmektedir.
  • Yunanistan seyahat sigortası: Başvuru sahibi en az 30.000 Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerliliği bulunan ve seyahat süresini kapsayan sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir. Yaptırılan seyahat sağlık sigortasının Yunanistan seyahati sırasında başvuru sahibinin vefat etmesi durumunda cenazenin başvuru sahibinin ülkesine nakli ve defin işlemlerini kapsayacak şekilde hazırlanması gerekmektedir.
  • Muvafakatname: 18 yaşından küçük başvuru sahiplerinin her iki velisinin de imzası olan noter onaylı, güncel ve 6 ay içinde hazırlanmış orijinal muvafakatnamenin sunulması gerekmektedir.
  • Taahhütname: 18 yaş altı başvuru sahiplerinin anne ya da babası dışında farklı bir refakatçi ile seyahat etmesi durumunda 18 yaş altı bireyi seyahat sürecinin sonunda Türkiye’ye geri getireceğine dair noter onaylı, güncel ve orijinal taahhütnamenin sunulması gerekmektedir. Taahhütnamede Yunanistan’a gidiş amacının belirtilmesi gerekmektedir. Taahhütname veren bireyin geçerli Yunanistan vizesi varsa vize fotokopisi başvuru taahhütname ile sunulmalı eğer vizesi yok ise 18 yaş altı başvuru sahibi ile vize başvurusu yapması zorunludur.
  • Banka hesap dökümü: 18 yaş altı Yunanistan vizesi başvuru sahipleri sponsorları olan annesinin ya da babasının banka hesap dökümlerini kullanabilmektedir. Hesap dökümünün son 3 aya ait ve günlük 50 Euro harcayabilecek şekilde limiti olan hesap dökümü olması gerekmektedir.
  • Mal varlıkları: 18 yaş altı küçüğün sponsoru olan annesinin ya da babasının sahip olduğu mal varlıklarını kanıtlayan belgelerin (gayrimenkul fotokopisi gibi belgeler) başvuru evrakları ile sunulması gerekmektedir.

Vize başvurusunun sırasında Yunanistan vizesi için gerekli belgeler gerçeğe uygun bilgilerle hazırlanmış olup tam bir şekilde sunulmalıdır.

Yunanistan Vizesi için Muvafakatname Nedir?

Yunanistan vizesi için muvafakatname, 18 yaş altı bireylerin vize başvurusu sırasında en az bir ebeveyninin reşit olmayan bireyin yanında bulunmaması durumunda son altı ay içinde noter onaylı olarak gelemeyen ebeveyn için alınan belgedir. 18 yaş altı küçüğün her iki ebeveyni de vize başvurusu sırasında yoksa her ikisinin de imzası olan muvafakatnamenin hazırlanması gerekmektedir. Yunanistan vizesi için muvafakatnamenin noterden alınması ve noter tarafından onaylanması zorunludur.

Çocuklara Yunanistan Vizesi Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?

Çocuklara Yunanistan vizesi dilekçe örneği Yunanistan Konsolosluğuna hitaben resmi bir dil ile yazılması gerekmektedir. Başvuru sahibinin Yunanistan seyahatinin amacı ve seyahat planı detaylı bir şekilde açıklanmalıdır. Vizem.net üzerinden yapılan Yunanistan vize başvuru dilekçeleri başvuru sahibinin özel durumuna uygun olarak deneyimli danışmanlar tarafından yazılmaktadır.

Yunanistan Çocuk Vizesi Almak Zor Mudur?

Hayır, Yunanistan çocuk vizesi almak zor değildir. Yunanistan tarafından istenen başvuru belgelerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması durumunda diğer vize türlerinden bir farkı bulunmamaktadır.

Damla Yolbaz Güler Yazan: Damla Yolbaz Güler

Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.

Paylaş: