Hollanda Uzun Dönemli (MVV) Vize

Hollanda MVV Vizesi Başvuru Süreci 2023

Hollanda MVV vizesi, geçici oturma izni veya uzun dönemli vize olarak da adlandırılan D tipi vizedir. MVV vizesi kişilerin Hollanda’da oturum izni işlem süresi boyunca bekleyebilmelerine olanak sağlamaktadır. Kişi ikamet ettiği ülkeye göre hem MVV hem de Hollanda oturum iznine başvurmalıdır.

MVV vizesi, Schengen vizesi gibi kişilere 90 gün kalma hakkı sağlamaktadır. MVV vizesi ile Hollanda oturum iznine başvurulabilmektedir ancak Schengen vizesi ile başvurulamamaktadır.

Vizem.net, Türkiye'den Hollanda uzun dönemli vize (MVV) başvurusunda bulunacak kişilere vize başvuru işlemlerinde danışmanlık hizmeti sunan akredite kuruluştur.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

Kimlerin Hollanda MVV Vizesi Alması Gereklidir?

Hollanda’ya gidecek kişi; AB ülkeleri, İzlanda, Lihtenştayn, Monako, Norveç, İsviçre, Vatikan, Avustralya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Güney Kore veya ABD vatandaşı değilse ve Hollanda’da 90 günden fazla kalmak istiyorsa MVV vizesi almalıdır.

Hollanda MVV Vizesi Hangi Durumlarda Alınmalıdır?

Hollanda MVV vizesinin alınması gereken durumlar aşağıda listelenmiştir.

  • Hollanda’dan alınan iş teklifiyle çalışmaya gidilecekse
  • Hollanda’da lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi alınacaksa
  • Hollanda’da Erasmus programıyla eğitim alınacaksa
  • 90 günün üzerinde Hollanda’da dil veya meslek eğitimi alınacaksa
  • Hollanda’ya aile birleşimi yoluyla gidilecekse
  • Hollanda’da yatırım yapılacaksa

Hollanda MVV Vizesine Nasıl Başvurulur?

Hollanda MVV vizesine şahsen veya bir sponsor aracılığıyla başvurulabilmektedir.

Kişinin MVV vizesine başvurabilmesi için sivil entegrasyon sınavı adı verilen sınava girmelidir. Türk vatandaşları, Hollanda sivil entegrasyon sınavından muaf tutulmaktadır.

Kişi gerekli tüm belgeleri eksiksiz ve doğru bir biçimde toplamalıdır. Eksik belge olması durumunda Hollanda MVV vize başvuru sonucu olumsuz etkilenmektedir.

Başvuru sahibi şahsen Türkiye’deki Hollanda konsolosluğuna giderek giriş ve oturum işlemini (TEV) başlatmalıdır. Sponsorla başvuru yapan kişilerin giriş ve oturum işlemini sponsorları yapabilmektedir. Hollanda konsolosluğunda en son olarak vize harcı ödenmeli ve sonuç beklenmelidir.

Hangi Durumlarda Hollanda MVV Vizesine Sponsor Tarafından Başvurulması Gerekir?

Başvuru sahibinin ikamet amacına göre, sponsorun MVV vizesi başvurusunu Hollanda içerisinden yapması gerekebilmektedir.

Sponsorun Hollanda’dan başvuru yapmasını gerektiren ikamet amaçları eğitim, iş, staj, Hollanda’daki biriyle yaşamak veya evlenmek ve aile birleşimidir.

Belirtilen ikamet amaçları için; Hollanda’daki sponsorun eğitim kurumu, işveren, aile üyesi, eş veya partner olması gerekmektedir.

Hollanda MVV Vize Başvurusu için Kimler Sponsor Olabilir?

Hollanda MVV vize başvurusu için; kişi ailesiyle kalacaksa aile üyesi, Hollanda’da çalışacaksa işvereni, araştırmacı veya yüksek vasıflı göçmen ise sponsoru veya işvereni, eğitim alacaksa eğitim alacağı okul kişiye sponsor olmalıdır.

Eğitim veya yüksek vasıflı işçi olarak çalışma durumlarında, sponsorun başvuru sahibi adına giriş ve oturum işlemlerini (TEV) başlatması gerekmektedir.

Hangi Durumlarda Hollanda MVV Vizesine Şahsen Başvurulması Gerekir?

Hollanda MVV vizesine şahsen başvurulması gereken durumlar aşağıda listelenmiştir.

  • İş arayan yüksek vasıflı bir göçmen olarak oryantasyona katılmak
  • Bağımsız bir girişimci olmak
  • Start-up girişimcisi olmak
  • Yabancı yatırımcı olmak

T.C. Vatandaşları MVV Vizesi Almak için Sivil Entegrasyon Sınavına Girmek Zorunda Mıdır?

Hollanda entegrasyon sınavı, 18 ile 65 yaş arası başvuru sahiplerinin girmesi gereken Hollanda dili ve toplumu ile ilgili bilgi ölçen ve üç aşamadan oluşan bir sınavdır. Türk vatandaşlarının Hollanda entegrasyon sınavına girmeleri gerekmemektedir.

Hollanda MVV Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Hollanda MVV vizesi için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Hollanda MVV vize başvuru formu: Kişilerin eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurduğu vize başvuru formu beyan edilmelidir.
  • Pasaport: Başvuru sahibinin pasaportunun son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Pasaport içerisinde MVV vize pulunun yapıştırılabilmesi için en az 2 sayfanın boş olması gerekmektedir. Pasaportun orijinalinin yanı sıra kişisel bilgilerin olduğu sayfaların ve eski vizelerin olduğu sayfaların fotokopilerinin bulundurulması gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Kişinin son 6 ay içerisinde çekilmiş, 35 mm genişliğinde ve 45 mm uzunluğunda bir fotoğraf beyan etmesi gerekmektedir.
  • Aile üyesi kimlik fotokopisi: Hollanda’da bir ailenin yanına vizeyle gidilecekse, aile üyesinin kimlik veya pasaport fotokopisi sunulmalıdır.
  • Aile üyesi oturum izni: Hollanda’da ikamet eden aile üyesinin yasal olarak ikamet ettiğini kanıtlayan belgenin kopyası beyan edilmelidir.
  • Aile üyesi finansal durumu: Aile üyesinin Hollanda’ya gelecek kişiyi misafir etmeye yetecek kadar mali kaynağının bulunduğunu kanıtlaması gerekmektedir.
  • Evlilik cüzdanı: Hollanda’daki eş veya partnerin yanına gidilecekse evlilik cüzdanı veya onaylı partnerlik beyannamesi sunulmalıdır.
  • Doğum belgesi: Hollanda’da aile yanına gitmek isteyen çocukların doğum belgesi sunması zorunludur.
  • İş kontratı: Hollanda’ya çalışmaya gidecek kişinin işvereniyle olan kontratı beyan edilmelidir.
  • Yeterli maaş kanıtı: Kişi 23 yaş üzerindeyse, en azından asgari ücret kazanacağını kanıtlayan belge sunmalıdır.
  • Yabancı işçi kanıtı: Kişinin işvereninin belirlenen pozisyon için Hollandalı birini bulamadığını kanıtlaması gerekmektedir.
  • Transkript: Kişi Hollanda’ya okumaya gidiyor ise akademik transkriptinin kopyasını beyan etmelidir.
  • Eğitim kurumu onay belgesi: Kişinin eğitim kurumundan temin ettiği resmi belge beyan edilmelidir.
  • Eğitim planı: Kişinin hangi alanda eğitim alacağını, neden alacağını ve önceki çalışmalarıyla bağlantısını açıklaması gerekmektedir.
  • Öğrenci için finansal yeterlilik: Öğrencilerin Hollanda’da ortalama aylık 870 EUR bulundurması gerekmektedir.
  • Hollanda seyahat sağlık sigortası: Öğrencilerin eğitimleri boyunca geçerli olacak 30.000 EUR kapsamlı bir sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir.
  • Tüberküloz testi: Kişilerin tüberküloz hastalığı taşımadığını kanıtlamaları için test yaptırmaları gerekmektedir.
  • Kayıt: Öğrencilerin eğitim alacağı yere kayıt olmuş olması gerekmektedir ve kayıt, belge ile desteklenmelidir.
  • Vize harcı dekontu: Vize harcının ödendiğine dair dekont vize görevlisine teslim edilmelidir.

Hollanda uzun süreli vize (MVV) için istenen belgeler uzun süreli vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir.

Hollanda MVV Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Hollanda MVV başvuru formunda kişisel bilgiler, pasaport bilgileri, kalma sebebi, kalınacak yer gibi bilgiler talep edilmektedir. Hollanda MVV başvuru formunun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulduğundan emin olunmalıdır aksi takdirde başvuru reddedilebilmektedir. MVV başvuru formu İngilizce dilinde doldurulmalıdır ve fotoğraf eklenmelidir.

Hollanda MVV başvuru formu aşağıda gösterilmiştir.

Hollanda MVV Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Hollanda MVV Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Hollanda Uzun Dönemli Vize için Başvuru Randevusu Nasıl Alınır?

Hollanda uzun dönemli vize için başvuru randevusu e-posta aracılığıyla alınmaktadır. Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu e-posta adresi ist-ca@minbuza.nl, Hollanda Ankara Büyükelçiliği e-posta adresi ise ank-ca@minbuza.nl şeklindedir.

Vize randevusu almak için, “MVV Randevu Talebi” konu başlıklı bir e posta yollanmalıdır. Eğer kişinin MVV başvurusu onaylandıysa Hollanda Göç Dairesi’nden gelen mektubu e-postaya eklemek gerekmektedir. Hollanda konsolosluğu MVV randevusu ile ilgili daha sonra kişilere bilgilendirme için ulaşmaktadır.

Hollanda MVV Vize Randevusu Sırasında Hangi İşlemler Yapılır?

Hollanda MVV vize randevusu sırasında evrak teslimi, biyometri işlemleri, vize ücretinin ödenmesi işlemleri ile MVV sonucunun ne zaman alınacağı ve pasaport iadesi ile ilgili bilgilendirme yapılmaktadır.

Hollanda MVV randevu sırasında teslim edilecek belgelerin eksiksiz olduğundan emin olunmalıdır. Hollanda vizesi parmak izi işlemleri ve harç ödemesi tamamlandıktan sonra harç dekontu yetkililere teslim edilmelidir.

Hollanda MVV Vize Ücreti Ne Kadardır?

Hollanda MVV vize ücretleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

MVV vize türüVize ücreti
Aile birleşimi vizesi171 EUR
Eğitim vizesi171 EUR
Au pair vizesi171 EUR
İş arama vizesi171 EUR
Staj vizesi171 EUR
Sezonluk işçi vizesi171 EUR
Yabancı yatırımcı vizesi2173 EUR
Tedavi vizesi1033 EUR
Yüksek vasıflı göçmen vizesi171 EUR

Hollanda MVV vize başvuru masrafları 2022 yılı için tüm vize başvuru harcı, ulaşım ve konaklama rezervasyonları, seyahat sağlık sigortası, başvuru formu doldurma, gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil ortalama 115 - 370 euro arasında değişir.

Hollanda MVV Vize Başvurusu Hangi Kurum Tarafından Değerlendirilir?

Hollanda MVV vize başvurusu Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi tarafından değerlendirilmektedir.

Hollanda MVV Vize Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Hollanda MVV vize başvurusunun standart işlem süresi 90 gündür. Kişinin başvurusu Göç Dairesi’nin kabul ettiği bir sponsor eşliğinde yapıldıysa, işlem süresi 2 haftaya kadar kısalabilmektedir. Dosya numarası ile Hollanda Göç Dairesi’nin bilgi merkezi aranarak süreç kontrol edilebilmektedir.

Hollanda Uzun Dönemli Vize Başvurusu Onaylandıktan Sonra Ne Olur?

Hollanda uzun dönemli vize başvurusu onaylandıktan sonra kişiye bir onay mektubu gönderilmektedir.

Hollanda MVV onayı alan başvuru sahibi Hollanda konsolosluğundan ilk 3 ay içerisinde vizesini almalıdır. Türkiye Hollanda Konsolosluğu uzun dönemli vize (MVV) pulunu pasaporta yapıştırmaktadır. Uzun dönemli vizesini (MVV) alan kişiler belirtilen tarihten sonraki 3 ay içerisinde Hollanda’ya gitmelidir.

Kişinin oturum izni başvurusu onaylanmış ise Hollanda Göç Dairesi’nden (IND) teslim alınmalıdır. Hollanda oturum izni üzerinde kişisel bilgiler, kalma amacı, kalma süresi ve çalışma durumu yer almaktadır.

Hollanda MVV Vize Başvurusu Reddedilirse Ne Olur?

Hollanda MVV vize başvurusu reddedilirse, kişi ret kararına bir mektupla itiraz edebilmektedir.

Hollanda vize reddinden sonraki 4 hafta içerisinde Hollanda Göç Dairesi’ne bir itiraz mektubu yazılmalı ve ret sebebinin hatalı olduğunu gösterebilecek kanıtlar gösterilerek belgelerle desteklenmelidir.

Kişi mektubu kendisi yazabilir veya işlemler için bir avukat tutabilmektedir. Hollanda vize reddine itiraz işlemleri 19 hafta sürmektedir. Hollanda Göç Dairesi itirazı reddederse kişi Hollanda mahkemelerine başvurabilmektedir.

Hollanda MVV Onayı Zamanında Hazırlanmazsa Ne Olur?

Hollanda MVV onayı zamanında hazırlanmazsa Hollanda Göç Dairesi pasaporta oturum onayı pulu yapıştırmaktadır.

Pasaporttaki oturum onayı pulu, kişiye Hollanda oturma izni sürecini beklerken Hollanda’da kalmasına olanak sağlamaktadır ve süreç boyunca çalışıp çalışmayacağını belirtmektedir.

Damla Yolbaz Güler Yazan: Damla Yolbaz Güler

Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.

Paylaş: