Hollanda Uzun Dönemli (MVV) Vize

Hollanda MVV Vizesi: 2023'te Oturum ve Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Hollanda MVV vizesi, hamiline 90 günden uzun süre için Hollanda’da bulunma hakkı veren bir vize türüdür. MVV vizesi; uzun süreli Hollanda vizesi, geçici oturma izni ya da ulusal Hollanda vizesi olarak da adlandırılır. 

Hollanda Krallığı'na çalışma, eğitim ya da aile birleşimi gerçekleştirme gibi amaçlarla seyahat etmek için Hollanda MVV vizesi alabilirsiniz.

Aşağıdaki durumlardan biri sizin için geçerliyse Hollanda MVV vizesi almanız gerekecektir. 

  • Hollanda’dan alınan iş teklifiyle çalışmaya gidilecekse
  • Hollanda’da lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi alınacaksa
  • Hollanda’da Erasmus programıyla eğitim alınacaksa
  • 90 günün üzerinde Hollanda’da dil veya meslek eğitimi alınacaksa
  • Hollanda’ya aile birleşimi yoluyla gidilecekse
  • Hollanda’da yatırım yapılacaksa

Hollanda MVV vize danışmanlığı için: 0850 241 1868

Hollanda Uzun Süreli Vize Başvuru Şartları

Hollanda uzun süreli vize başvuru şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Vize başvuru sahibinin Hollanda’da 90 günden uzun süre kalabilmek için çalışma, öğrenim ya da aile birleşimi gibi bir amacının olması
  • Vize başvuru sahibinin adli sicil kaydının temiz olması
  • Vize başvuru sahibinin geçimini sağlamaya yetecek düzeyde finansal kaynağı olması ya da bir sponsora sahip olması
  • Vize başvuru sahibinin geçmiş tarihlerde herhangi bir vize ihlalinde bulunmamış olması

Hollanda D Tipi Vize Türleri

Farklı amaçlarla alınabilen Hollanda D tipi vize türleri aşağıda sıralanmıştır.

Hollanda MVV Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda MVV ve oturma izni almak için iki farklı yolla başvuru yapabilirsiniz. 

  • Hollanda'daki bir ev sahibi aracılığıyla başvuru: İşveren, aile üyesi veya eğitim kurumu gibi bir sponsorun başvuruyu Göçmenlik ve Vatandaşlık Servisi'ne (IND) sunması gerekir.
  • Hollanda Büyükelçiliğine veya Başkonsolosluğa şahsen başvuru: Hollanda ulusal vize başvurusu işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle ilgili dış temsilcilikten mutlaka vize randevusu alınması gerekir.

Sponsorlu Hollanda MVV Başvurusu

Hollanda'da kalış amacınız eğitim, iş, aile birleşimi, birlikte yaşama veya evlenme ise ev sahibinizin MVV ve oturum izni başvurusunu Hollanda'da yapması gerekir. Bu durumlarda ev sahibiniz, diğer adıyla sponsorunuz bir eğitim kurumu, işvereniniz, bir aile üyesi veya eşiniz ya da partneriniz olabilir.

Sponsorunuz Hollanda MVV ve oturma izni başvurusunu doğrudan IND'ye (Hollanda Göçmenlik Servisi) sunabilir. Başvuru yöntemi ve gereklilikleri ise Hollanda'da kalış amacınıza bağlı olarak değişir. Hollanda Göçmenlik Servisi oturum izinleri sayfasında ev sahibinizin sağlaması gereken belgelerin bir listesi bulunmaktadır.

Hollanda MVV Vizesi İçin Şahsen Başvuru

Hollanda'da iş arayan yüksek vasıflı bir göçmen, bağımsız girişimci, startup girişimcisi veya yabancı yatırımcı olarak kalmayı planlıyorsanız MVV ve oturma izni başvurunuzu kendiniz yapmalısınız.

Hollanda Konsolosluğu tarafından alınan oturma izni başvurudu, IND tarafından 90 gün içinde değerlendirilir. Olumlu karar verilmesi halinde pasaportunuzu başvuruyu yaptığınız büyükelçilik veya başkonsolosluğa teslim etmeniz gerekir. MVV vizeniz 10 iş günü içinde pasaportunuza işlenir.

Hollanda'ya pasaporta işlenen MVV vizesi ile seyahat etmeniz gerekir. Oturma izniniz hazır olduğunda IND size haber verir ve Hollanda'daki IND ofisinden randevu almanız gerekir.

Hollanda MVV Vizesi için Gerekli Evraklar

Hollanda MVV vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Doldurulmuş ve imzalanmış Hollanda MVV başvuru formu
  • En az 6 ay daha geçerli ve 2 boş vize sayfası olan pasaport 
  • Tüm vizelerin ve damgaların kopyaları dahil pasaportun fotokopisi
  • Hollanda Göçmenlik Servisi'nden (IND) olumlu bildirim
  • 3.5x4.5 cm boyutlarında 3 adet fotoğraf

Yukarıda sıralanan evraklar başvurulan Hollanda D tipi vize türü fark etmeksizin talep edilen evraklardır. Talep ettiğiniz Hollanda MVV vizesi türüne bağlı olarak ek belgelerin de ibraz edilmesi gerekmektedir. 

Başvurduğunuz vize türüne ve kişisel durumunuza göre kişiselleştirilmiş belge listesine Hollanda vize başvuru evrakları sayfasında uygun seçimleri yaparak ulaşabilirsiniz.

Uzun Süreli Hollanda Vizesi Başvuru Formu

Uzun süreli Hollanda vizesi için başvuru formunu online olarak Hollanda Krallığı Göçmenlik Müdürlüğü web sitesi üzerinden doldurmanız gerekir.

Hollanda MVV Vize Formu

Aşağıda sıralanan adımları takip ederek Hollanda MVV vize başvuru formunu doldurabilirsiniz.

  1. Hollanda Göçmenlik Müdürlüğü web sitesini ziyaret edin.
  2. 'Forms and brochures' seçeneğine tıklayın.
  3. Başvuracağınız vize türüne göre uygun filtrelemeyi yaparak vize fomuna ulaşın.
  4. DigiD ile oturum açmak için "Next" seçeneğine tıklayın, ardından otomatik olarak bu uygulamaya geri yönlendirilirsiniz.
  5. SMS fonksiyonlu DigiD için "My DigiD" üzerinden oturum açıp "Request additional SMS verification" seçeneğini seçerek telefon numaranızı girin.
  6. Aktivasyon kodunu 5 gün içinde alırsınız ve bu kod ile DigiD web sitesinde SMS işlevini etkinleştirebilirsiniz.
  7. Giriş yaptıktan sonra vize formunu eksiksiz olarak doldurun.

Hollanda D Tipi Vize Ücreti

Hollanda D tipi vize ücreti başvuru yapmak istediğiniz vize türüne göre değişir.

2023 yılında başvuru sahibinin yaşı ve başvuru yapacağı vize türüne göre Hollanda MVV vize başvuru ücreti 57 ila 1.033 euro arasındadır. 

Başvuru yapacağınız vize türüne göre ödemeniz gereken harç miktarına Hollanda ulusal vize ücreti ile ilgili sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Hollanda Uzun Süreli Vize

Hollanda MVV vizesi ve başvuru işlemleri hakkında sık sorulan sorular ve cevapları makalenin geri kalanında aktarılmıştır.

Hollanda MVV Vize Başvurusu için Nasıl Randevu Alabilirim?

Hollanda MVV vize başvurusu için Ankara'daki Hollanda Büyükelçiliği'nden veya İstanbul'daki Hollanda Başkonsolosluğu'ndan, konu başlığına 'MVV Randevu talebi' yazarak mail yoluyla randevu almanız gerekir. 

Hollanda MVV vize randevusu almak için kullanmanız gereken mail adresleri aşağıdaki gibidir. 

  • Hollanda Ankara Büyükelçiliği: ank-ca@minbuza.nl (eğitim amaçlı vize için ank-study@minbuza.nl)
  • Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu: ist-ca@minbuza.nl (eğitim amaçlı vize için ist-study@minbuza.nl)

Hollanda Konsoloslukları randevu alma işlemleri için herhangi bir ücret talep etmemektedir. Büyükelçilik veya başkonsolosluk tarafından atanan bir tercümanın hizmetleri ücretsiz olarak sağlanır.

Vizem.net danışmanlık hizmetinden yararlanılarak başvurulan Hollanda D tipi vize başvuruları için vize randevusu başvuru sahipleri adına uzman danışmanlar tarafından alınmaktadır.

Hollanda MVV Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Hollanda MVV vize başvurusu için ortalama işlem süresi 3 ila 5 iş günüdür. Geçici oturma izni alınması gereken durumlarda vize işlemleri 90 güne kadar sürebilmektedir. 

Hollanda uzun süreli vize başvuruları kabul edilen kişilerin, başvuru yapılan dış temsilciliğe müracaat ederek pasaportlarını teslim etmeleri gerekir. Pasaport teslim işleminin ardından 10 gün içerisinde Hollanda MVV vizesi pasaporta işlenir.

Geçici oturma izni başvurusu kabul edilirse başvuru sahibine veya sponsoruna bildirilir ve oturma izni belgesi 3 ay içinde Hollanda konsolosluğundan alınabilir. Bu durumda, pasaporta yapıştırılan etiketteki başlangıç tarihinden sonra Hollanda'ya seyahat etmek için 3 ay vardır. 

Başvuru reddedilirse karara itiraz edilebilir; buna ilişkin olarak reddedilen başvuru ile birlikte nasıl devam edileceğini bildiren bir mektup gönderilir.

Hollanda D Tipi Vize Başvuru Durumumu Takip Edebilir Miyim?

Hayır, Hollanda D tipi vize başvurusu için herhangi bir takip sistemi bulunmamaktadır. 

Hollanda Konsolosluğu vize takip işlemleri için ilgili konsolosluğa mail göndererek vize değerlendirme süreci hakkında bilgi talep edebilirsiniz. 

Hollanda Ulusal Vize Sonucumu Öğrenmek için Pasaportumu Nasıl Alabilirim?

Hollanda ulusal vize sonucunu pasaportunuzu teslim aldıktan sonra öğrenirsiniz. Başvuru esnasında belirtmeniz halinde MVV'li pasaportunuzun UPS aracılığıyla gönderilebilir. Ek masraflar şu anda 60,39 TL olup, beyan ettiğiniz adreste belgelerinizi aldıktan sonra ödenecektir.

Hollanda MVV Vizesi Almak İçin Sivil Entegrasyon Sınavına Girmeli Miyim?

Hollanda MVV vizesine başvurmanız gerekmiyorsa, doğrudan Hollanda oturma iznine başvurabilirsiniz. Bunu kendi ülkenizde veya Hollanda'ya girdikten sonra yapabilirsiniz. Ancak MVV vizesine başvurmanız gerekiyorsa, sivil entegrasyon sınavına girmeniz gerekecektir.

18-65 yaş arası yetişkin başvuru sahipleri, Hollanda için MVV vizesine başvurmaya hak kazanmadan önce bir sivil entegrasyon sınavına girmek zorundadır. Bu, Hollanda dili ve toplumu hakkındaki bilginizi test eden üç bölümlü bir sınavdır. Sınava, başvuru yaptığınız Hollanda konsolosluğunda girebilirsiniz. Sivil entegrasyon sınav ücreti 150 €'dur.

Türk vatandaşıysanız; evlat edinme, ücretli çalışma, au pair, değişim, eğitim, tıbbi tedavi veya uluslararası bir anlaşma kapsamında bağımsız kişiler olarak oturma izni için başvuruyorsanız veya üniversite diploması, yurttaşlık entegrasyon sertifikası ve Hollandaca dil yeterlilikleri gibi belirli niteliklere sahipseniz Hollanda vize politikası gereği entegrasyon sınavına tabi değilsinizdir.

Hollanda D Tipi Vize Süresini Nasıl Uzatabilirim?

Hollanda D tipi vize süresini uzatmak için online olarak veya posta yoluyla yazılı başvuru yapmanız gerekir.

Araştırmacı, yüksek vasıflı göçmen ya da yüksek öğrenim öğrencisi olarak Hollanda oturum iznine sahipseniz sponsorunuz sizin yerinize İş Portalı üzerinden uzatma başvurusunda bulunabilir.

Online olarak Hollanda ulusal vize uzatma başvurusu yapmak için DigiD ile oturum açarak başvuru formunu doldurmalı, gerekli belgeleri yüklemeli ve iDEAL ile başvuru ücretini ödemelisiniz. Yazılı müracaat için formu indirerek başvuruyu hazırlamanız gerekmektedir.

D Tipi Hollanda Vizesine Başvuracağım ama Pasaportum Yok, Geçici Seyahat Belgesi Alabilir Miyim?

Hollanda D tipi vize başvurusu için pasaportunuzun olmaması ve seyahat edeceğiniz ülkeden bir seyahat belgesi alamıyor olmanız koşuluyla geçici seyahat belgesi alabilirsiniz. 

IND bu durumu teyit eder ve büyükelçilik veya başkonsolosluktan geçici bir seyahat belgesi düzenlemesi talebinde bulunur. Bu durumda doldurulmuş bir pasaport başvuru formu ve 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf ile başvuru yapmanız gerekir.

MVV Vize ile Hollanda'dan Göçmen Statüsü Alabilir Miyim?

Evet, MVV vizesi hamiline Hollanda'da oturma izni vermekte olup bu kişiler Hollanda'da göçmen statüsü kazanmaktadır.

Hollanda'ya 90 günden uzun süreliğine seyahat edecek yabancı ülke vatandaşları seyahat amaçlarına uygun olan Hollanda oturum iznini elde etmektedir. Bu anlamda Hollanda D tipi vize başvurusunda bulunan kişiler aynı zamanda Hollanda göçmenlik başvurusunda da bulunmuş olur.

Hollanda MVV Vizesi İçin Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alabilirim?

Hollanda MVV vizesi için danışmanlık hizmetini evrakların hazırlanmasından pasaport teslimine dek olan süreçte hizmet sağlayan Vizem.net üzerinden alabilirsiniz.

İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Mersin'de bulunan Vizem.net ofislerine müracaat ederek ya da 0850 241 1868 numaralı çağrı merkezinden tüm vize türleri için Hollanda vize danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Damla Yolbaz Güler Yazan: Damla Yolbaz Güler

Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.

Paylaş: