2023'te Hollanda Vize İhlali Cezaları ve İhlale Neden Olan Durumlar

Hollanda vize ihlali, Hollanda'da vize geçerlilik süresini aşarak kalmaya devam etme durumudur. Ayrıca vizenizin izin verdiği faaliyetler dışında, örneğin turist vizesiyle çalışmak gibi, bir faaliyette bulunmanız da vize ihlali olarak tanımlanır.

Hollanda'da vize uzatma veya ikamet izni başvurusu yapmadan, izin verilen kalış süresini aşan yabancı ülke vatandaşları hakkında çeşitli yaptırım ve vize ihlali cezaları uygulanmaktadır.

Hollanda Vize İhlaline Sebep Olan Durumlar

Hollanda vize ihlaline sebep olan durumlar düzensiz göç olup gerekli izni almadan Hollanda topraklarında ikamet eden kişilere para cezası ve ek cezalar verilir.

Hollanda'da Vize İhlalinde Bulunanlara Verilen Cezalar

Hollanda Vize İhlali

Hollanda'da vize ihlalinde bulunan kişilere verilen cezalar aşağıda listelenmiştir.

  • Para cezası: Vize şartlarının ihlali sonucunda ilk olarak ve en sık uygulanan ceza türüdür.
  • Sınır dışı etme: Hollanda'da illegal olarak kaldığınız tespit edilirse kendi ülkenize sınır dışı edilirsiniz. Ayrıca Hollanda'da vize kurallarını ihlal etmeniz halinde gözaltına alınırsınız. Cezasını tamamlayanlar ülkeden sınır dışı edilir ve belli bir süre Schengen'e girişleri yasaklanır.
  • Yasaklama: Hollanda'da vizenizi aşarak kalmanız, çalışmanız veya yasa dışı faaliyetlerde bulunmanız halinde Schengen ülkelerine girişiniz en az 3 yıl süreyle yasaklanabilir.
  • Schengen bölgesine geri dönüşte zorluk: Daha önce vize kurallarına uymadıysanız, gelecekte Schengen vizesi almakta veya Avrupa Birliği sınırlarını geçmekte zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

Hollanda Vize İhlalinde Bulunmamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hollanda vize kurallarını ihlal etmemek için ülkede kalmanıza izin verilen süreyi her zaman kontrol etmelisiniz. Schengen vizesi ile bölgede 180 gün içerisinde izin verilen azami kalış süresi 90 gündür.

Vize geçerliliği ve kalış süresine ilişkin ayrıntılar, Schengen bölgesi giriş izni olan yolcunun pasaportuna yapıştırılan vize etiketinde yer alır.

Önemli Bilgi: Vize geçerliliği ile kalış süresinin aynı olduğu düşünülerek birçok kişi vizesi süresini aşmaktadır. Vize geçerliliği, vize sahibinin Schengen bölgesine girmesine izin verilen tarih aralığına karşılık gelir. Kalış süresi ise kişinin bu süre zarfında Schengen bölgesinde geçirebileceği gün sayısıdır. 

Sık Sorulan Sorular

Hollanda Vize İhlali

Hollanda vize ihlali ve cezai uygulamalar konusunda sık sorulan sorulara ve yanıtlarına aşağıda değinilmiştir.

Hollanda'da Vize Süremi Aşarsam Ceza Alır Mıyım?

Evet, Hollanda'da vize süresini aşmanız durumunda para cezası, sınır dışı edilme veya kara listeye alınma gibi cezalarla karşılaşabilirsiniz. Hollanda'da vize süresini aşarak ihlal yapan yabancılara 7,800 €'ya kadar para cezası veya 6 aya kadar hapis cezası uygulanması söz konusudur.

Vize ihlalleri ve yaptırımlara dair güncel bilgilere Hollanda Göçmenlik Servisi resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Vize Sürem Bitiyor, Hollanda'da Daha Uzun Kalmak için Ne Yapabilirim?

Hollanda vize sürenizin bitiyor olması ve ülkede daha fazla kalmak istiyor olmanız halinde, acil bir durum olmadığı sürece herhangi bir şey yapılmamaktadır. Vize süreniz bitmeden ülkeden çıkış yapıp, Türkiye'ye dönmeniz gerekir.

Schengen vizesi sadece hastalık, vefat vb. acil durumlarda uzatılabilir. Bu nedenle Hollanda vize geçerlilik süresi özellikle takip edilmeli ve vize ihlalinden kaçınılmalıdır.  

Hollanda'da kalış sürenizi takip etmek için Schengen vize süresi hesaplama aracını kullanmanızı öneririz.

Hollanda Vize İhlalinde Bulundum, Yeniden Vize Alabilir Miyim?

Hollanda vize ihlalinde bulunmanız halinde yeniden vize başvurusu yapabilirsiniz.

Önceki vize ihlaline ilişkin geçerli bir sebep sunulmayan vize başvuruları, Hollanda vize ret kararı ile sonuçlanabilir.

Damla Yolbaz Güler Yazan: Damla Yolbaz Güler

Damla Yolbaz Güler holds a Bachelor’s degree in International Relations and a Master’s degree in European Union. She is the schengen area advisory director at Vizem.net and is the author of many articles.

Paylaş: