İngiltere Mutfağı

İngiltere Yemekleri: İngiliz Mutfağı ve Yemek Kültürü

İngiltere mutfağının kökleri çok eskiye dayansa da tarih boyunca farklı milletlerden ve kültürlerden etkilenmiştir. İngiltere’nin özgün mutfağı genel olarak kavrulmuş ve haşlanmış etler, haşlanmış sebzeler, tatlı ve tuzlu su balıkları, et suları, ekmek ve peynir çeşitleri içermektedir. İngiltere mutfağı etlerde genellikle sığır eti, tavuk eti, kuzu eti, balık ve domuz eti kullanmaktadır.

İngiltere’nin yemek kültürü tarih boyunca Fransa, Amerika, Çin ve Hindistan’dan malzeme ve pişirme teknikleri bakımından etkilenmiştir. Savaş sonrası gelen göçmenlerle birlikte İngiltere mutfağı daha da çeşitlenmiş ve diğer yemek kültürleriyle karışmıştır. İngiltere'nin yemek kültürü Akdeniz mutfağından da etkilenmiştir.

Orta Çağ’da İngiltere mutfağı genellikle zencefilli kurabiyeler, badem ve baharat odaklı soslar ve sütler, küçük etler, sebze püreleri, şarap ve sirke sosları içerirken 16. yüzyılda yemeklerde tatlı ve ekşi dengesinin önemli olduğu ve soslarda tereyağın ön plana çıktığı bir yemek kültürü ortaya çıkar. 16. yüzyıldan sonra meydana gelen değişikliklerin en önemlisi Orta Çağ’da kullanılmayan otların yemeklerde kullanılmaya başlanmasıdır.

İngiltere mutfağı 17. yüzyılda Fransa yemek kültüründen etkilendiğini açıkça göstermektedir. İngiltere yemek kültürü 18. yüzyılda salatalar ve hamur işlerini ağırlıkla içermektedir. Ayrıca 18. yüzyılda patates, enginar, fasulye ve bezelye gibi sebzeler de yoğun olarak kullanılmıştır. İngiltere mutfağı 19. yüzyılda biraz daha sistematik hale getirilmiş ve yemek kitapları biraz daha yaygınlaşmıştır. 20. ve 21. yüzyılın modern İngiltere'sinde Amerikan yemek kültürünün etkisi biraz daha belirgindir.; margarin, kek ve muhallebi tozları da bu dönemde mutfaklara girmiştir.

İngiltere'nin Geleneksel Yemekleri ve Mutfak Kültürü Nasıldır?

İngiltere'nin Geleneksel Yemekleri ve Mutfak Kültürü Nasıldır?
İngiltere'nin Geleneksel Yemekleri ve Mutfak Kültürü Nasıldır?

İngiltere’nin geleneksel yemekleri ve mutfak kültürü ağırlıklı olarak haşlanmış ve kavrulmuş etler ve haşlanmış sebzeleri içermektedir. İngiltere köklü mutfağı sığır eti, kuzu eti, domuz eti, tavuk ve balık eti içermektedir. Özellikle av hayvanlarının etinden yapılan çorbalar ve yahniler de İngiltere mutfağında yer almıştır.

İngiliz yemek tarifleri etli turtalar, patates ve soğan gibi sebzeler, pudingli katmanlı tatlılar, tereyağlı, şaraplı, sirkeli ve baharatlı soslar etrafında şekillenmiştir. İngiltere geleneksel yemekleri en bilinen çeşitleriyle fish & chips, bacon sandwich, Welsh rarebit, game birds, sunday roast, pie ve mash, pork pies ve sausage rolls, sticky toffee pudding yemekleridir.

İngiltere'nin Yöresel Yemekleri Nelerdir?

İngiltere’nin yöresel yemekleri aşağıda listelenmiştir.

  • Laverbread: Uzun saatler kaynatılıp ezilerek hazırlanan deniz yosunu, yulaf ile karıştırılarak genellikle köfte olarak kızartılıp kahvaltılarda servis edilmektedir.
  • Bury black pudding: Bury black pudding, domuz kanı, yulaf, arpa ve baharatlar ile yapılan bir kan sosisidir. Bury black pudding İngiltere’nin kuzeyine ait bir yemektir.
  • Whitstable native oysters: Whitstable oysters, yerli istiridyeler ve Avrupa’dan gelen istiridyeler ile yapılmaktadır. Yerli istiridyeler yalnızca İngiltere’nin Kent bölgesindeki istiridye yataklarında bulunur.
  • Pease pudding: Pease pudding, sarı bezelye, haşlanmış baklagil, su, tuz ve baharatlar ile yapılan bir bezelye pudingidir.
  • Cornish Yarg: Cornish Yarg,İngiliz yemek kültüründebulunan önemli bir peynirdir. İnek sütünden yapılan Cornish Yarg yarı sert bir yapıya sahiptir.
  • Yorkshire moggy cake: Zencefilli bir kek olan Yorkshire moggy cake, süngerimsi bir yapıya sahiptir.
  • Eels, pie and mash: Turta, püre ve yılanbalığı İngiliz yemek kültüründe önemli bir yere sahiptir. Yılan Balığı turtası ve püresi özellikle Londra’da yapılmaktadır. İngiltere klasik yemeğinin üç ana parçası turta, püre ve yılan balığı likörüdür.
  • Coventry Godcakes: Coventry Godcakes tatlı kıyma içeren pişmiş hamurlardır. Üçgen şeklindeki hamurlar üstlerinde üç yarığa sahiptir ve yarıklara şeker serpilir.
  • Newmarket sausage: Geleneksel bir tarife göre yapılan domuz sosisidir. İki farklı çeşidi bulunmaktadır.

İngiltere'nin En Meşhur Yemeği Nedir?

İngiltere'nin En Meşhur Yemeği Nedir?
İngiltere'nin En Meşhur Yemeği Nedir?

İngiltere’nin en meşhur yemeği Yorkshire pudingidir. Yorkshire pudingi bir hamur işidir. Yorkshire puding tarifinde un, süt, tuz ve yumurta bulunmaktadır. Adından dolayı bir tatlı sanılsa da Yorkshire pudingi aslında bir yemektir. Özellikle dana rosto yemeklerinde eşlik etmek için pişirilir.

İngiltere'nin Meşhur Yemekleri Hangileridir?

İngiltere’nin en ünlü yemekleri aşağıda listelenmiştir.

  • Yorkshire pudding
  • Sunday roast
  • Fish & chips
  • Shepherd’s pie
  • Full English breakfast
  • Bangers and mash
  • Haggis, neeps ve tatties
  • Ploughman’s lunch
  • Lancashire hotpot
  • Beef Wellington
  • Welsh cawl
  • Chicken tikka masala
  • Steak and kidney pie

Fish & Chips Nedir?

Fish & Chips Nedir?
Fish & Chips Nedir?

Fish and chips, İngiltere’nin geleneksel yemeğidir. Fish and chips yemeğinin geleneksel versiyonu dana veya domuz yağı ile yapılmaktadır. Günümüzde hayvansal yağlardan ziyade daha çok bitkisel yağlar ile kızartılmaktadır. İngiltere fish and chips lezzetinde sirke, tuz ve köri de kullanmaktadır. Fish and chips’in çıtır çıtır lezzetinin yanında bezelyeler de yemeğin yanında yer alır. Kabartma tozuna yatırılan ve ardından şeker ile kaynatılan bezelyeler püre haline getirilerek Fish and Chips’in yanında sunulur.

Fish and chips yemeği İngiltere’nin yaygın geleneksel yemeklerindendir. Fish and chips marketlerde dondurulmuş olarak da bulunmakta ancak genellikle tezgahlarda veya restoranlarda daha lezzetli olmaktadır. Fish and chips, İngiltere’de yaklaşık 10.000 dükkan tarafından satılmaktadır. Sokak tezgahlarında veya yemek kamyonetlerinde fish and chips lezzetini bulmak mümkündür.

Fish and chips, Roma Katolik Kilisesinin cuma günleri kırmızı et yememesinden dolayı cuma günü tüketilen bir yemek olarak tarihte yerini almıştır. Fish and chips yemenin bir günü olmasa da cuma gününün geleneksel yiyeceği haline gelmiştir. Fish and chips bir ana yemektir ve akşam yemeği zamanında tüketilir.

Fish and Chips Hangi Balıktan Yapılır?

Fish and chips geleneksel olarak morina ve mezgit balığı ile yapılmaktadır. Eskiden daha ucuz olması sebebiyle yaygın olarak morina balığından yapılmaktaysa da, morina balığı avlanma nedeniyle daha az bulunduğu ve daha pahalı olduğu için günümüzde daha çok Mezgit balığı tercih edilmektedir.

İngiliz Kahvaltısı Nasıldır?

İngiliz Kahvaltısı Nasıldır?
İngiliz Kahvaltısı Nasıldır?

İngiliz kahvaltısı Full English Breakfast olarak geçen bir kahvaltı tabağıdır. Ana malzemeleriyle birlikte farklı yiyeceklerin de eklenmesiyle çeşitli İngiliz kahvaltısı yapılabilir. İngiltere kahvaltı kültürü çok farklı yiyecekler içerse de kahvaltısının en ünlüsü Full English Breakfast’tır. İngiltere kahvaltısı bölgelere göre İskoç kahvaltısı, Galler kahvaltısı veya İrlanda kahvaltısı olarak da bilinir. İngiliz kahvaltısının bilinen bir diğer adı da fry-up’tır.

İngiliz kahvaltısı temel olarak omlet, sosis, domuz pastırması, bubble and squeak, domates, mantar, kızarmış ekmek, kuru fasulye, bury black pudding, ketçap, domates sos, köfte veya et sosu içerir. İngiliz kahvaltısı yanında genellikle sıcak çay ve kahve tercih edilir.

İngiliz kahvaltısı çeşitlerinden biri olan Ulster Fry, sodalı ekmek barındıran bir kahvaltı tabağıdır. İngiliz kahvaltısının diğer çeşitleri olan İskoç kahvaltısında patatesli çörek ve bazen Haggis; Cornish kahvaltısında Cornish domuz pudingi, Galler kahvaltısında ise deniz yosunlu barra lawr bulunmaktadır.

İngiliz kahvaltısı 1300’lü yıllara kadar uzanan bir tarihe sahiptir; 13. yüzyıldan beri benimsenmekte ve korunmaktadır. İngiltere kahvaltı kültürü yüzyıllardır sürse de meşhur İngiliz kahvaltısı bugünkü halini tarih boyunca çeşitli yiyecekleri bünyesine katarak gelmiştir. İngiliz kahvaltısı bugünkü halini Edward döneminde almıştır ve o zamandan beri standart kahvaltı olarak sunulmaktadır.

Sunday Roast Nedir?

Sunday Roast Nedir?
Sunday Roast Nedir?

Sunday roast İngiltere’de tüketilen geleneksel bir yemektir. Sunday roast yemeği geleneksel olarak dana eti ile yapılsa da tavuk, hindi, kuzu, tavşan, geyik ve domuz etinden de yapılabilir; bazı alternatiflerinde balık da kullanılabilir. Sunday roast yemeği genellikle kavrulmuş patates, haşlanmış sebzeler ve Yorkshire pudingi ile servis edilmektedir.

Sunday roast, kemiksiz ve sinirsiz etin soslu bir şekilde pişirilmesi ve yanında brokoli, Brüksel lahanası, havuç, karnabahar gibi sebzelerin haşlanarak sunulması ile hazırlanır. Sunday roast İngiltere’nin bir diğer geleneksel lezzeti olan Yorkshire pudingi ile tüketilmektedir. Sunday roast için geleneksel olarak uygun görülen soslar hindi için kızılcık sosu, tavuk için ekmek sosu, kuzu için nane sosu, sığır için yaban turpu veya elma sosu ve domuz için elma sosudur.

Sunday roast İngiltere’de geleneksel olarak pazar günleriyle özdeşleşen bir yemektir. Genellikle kilise ayininden sonra öğle vakti servis edilen yemek dindar olmayan kesimlerce de pazar geleneği olarak tüketilmektedir. Sunday roast öğle yemeğinin dışında akşam yemeğinde de tüketilebilir. Hindi etinden yapılan versiyonu biraz daha süslü ve meşakkatli tarifi ile Noel yemeği için de tercih edilmektedir.

İngiltere’de restoranlarda sunday roast yemek çok yaygındır. En iyi sunday roast yapan yerler Londra’da The Castle, Red Lion and Sun, The Clarence Tavern, Cafe Cecilia ve The Bull and Last restoranlarıdır. Tüm Britanya’da sunday roast yemekleriyle ünlü restoranlar Soho’da Blacklock, Fulham’da Harwood Arms, Camberwell’de The Camberwell Arms, Newcastle’da Cook House ve Edinburgh’ta Hawksmoor’dur.

Shepherd’s Pie Nedir?

Shepherd’s Pie Nedir?
Shepherd’s Pie Nedir?

Shepherd’s pie, kıyılmış etin garnitürle karıştırılarak pişirilmesi ve patates püresi ile kaplanmasıyla hazırlanan bir geleneksel İngiltere yemeğidir. Shepherd’s pie Aziz Patrick Günü için pişirilen bir akşam yemeğidir.

En iyi Shepherd’s pie yenebilecek yerler Londra’da The Ivy, Bray’de The Hinds Head, Westminster’da Balthazar, Bristol’de The Ivy Clifton Brasserie’dir.

Haggis Nedir?

Haggis Nedir?
Haggis Nedir?

Haggis, karaciğer, kalp ve akciğer gibi sakatatların ince ince kıyılıp aynı şekilde kıyılmış sığır veya kuzu yağı ile birleştirilmesiyle, karışıma yulaf ezmesi, soğan ve baharatların eklenmesi ve ortaya çıkan için koyun midesine doldurulup kaynatılmasıyla yapılan bir yemektir. Haggis, İskoçya’da Burns supper gününde akşam yemeği olarak tüketilmektedir. İngiltere’de Haggis ile ünlü mekanlar, Whitby’da Humble Pie & Mash, İskoçya’da Oink, Glasgow’da Ubiquitous Chip ve Stravaigin, Londra’da Albannach’tır.

En Meşhur İngiliz Tatlıları Nelerdir?

En meşhur İngiltere tatlıları aşağıda listelenmiştir.

  • İngiliz keki
  • İngiliz kurabiyesi
  • İngiliz pudingi

İngiliz Keki Nedir?

İngiliz Keki Nedir?
İngiliz Keki Nedir?

İngiliz keki, çilek reçeli ile yapılan bir tür kektir. İngiliz keki adını Victoria döneminden almıştır ve Victoria sponge kek olarak da bilinmektedir. İngiltere mutfağında yer alan tatlılar genellikle meyvelerin kullanıldığı çok sayıda kek tarifi içermektedir. İngiltere’nin en ünlü tatlısı Victoria kektir ve adını dönemine de veren Kraliçe Victoria’dan almıştır.

İngiliz keki tarifinde yumurta, krema, şeker, çilek reçeli, pudra şekeri, un ve vanilya özü bulunmaktadır. İngiliz keki öncelikle yumurta, şeker, vanilya ve un ile hamuru hazırlanarak, sonrasında hamur pişirilerek ve arasına krema ve çilek reçeli sürülerek yapılmaktadır.

İngiliz Kurabiyesi Nedir?

İngiliz Kurabiyesi Nedir?
İngiliz Kurabiyesi Nedir?

İngiliz kurabiyesi aslında İskoç kökenlidir ve shortbread kurabiye olarak isimlendirilmiştir. İskoçya’dan alınan kurabiye İngiltere tarafından benimsenmiş ve tarih boyunca İngiliz mutfağında yer almıştır. Tereyağlı İngiliz kurabiyesi olan shortbread tarifinde şeker, tereyağı, buğday unu yer alır. Shortbread kurabiye herhangi bir maya içermez. İngiliz kurabiyesinin tarifinde çeşitli değişikliklerinin yapıldığı çeşitleri mevcuttur. Bazı çeşitlerde mısır nişastası veya pirinç unu eklenirken, bazılarında da tuz eklenmektedir. İngiliz kurabiyesi özellikle yılbaşı yemeklerinde yapılan bir kurabiyedir.

İngiliz Pudingi Nedir?

İngiliz Pudingi Nedir?
İngiliz Pudingi Nedir?

İngiliz pudingi tatlı, tuzlu veya baharatlı bir şekilde hazırlanan çeşitlere sahiptir. Puding genellikle tatlı olarak bilinse de İngiliz pudingi Yorkshire pudding ve bury black pudding’de de görülebileceği gibi farklı tariflere sahiptir. Tatlı İngiliz puding tarifinde genellikle pandispanya, pekmez ve kuru meyveler bulunur. İngiliz puding tatlısı olarak bilinen tatlı ise Noel pudingidir.

İngilizlerin Yemek Alışkanlıkları Nasıldır?

İngiltere’nin yemek alışkanlıkları üç öğün yemek içermektedir. Günümüzde İngilizler kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak üç öğün tüketmektedir, ancak geleneksel İngiltere yemek alışkanlıklarında sabah kahvaltısı, akşam yemeği olarak geçen fakat öğlen yenen ana yemek ve akşam 5.30-6.30 arasındaki çay zamanı vardır.

İngiltere’deki ana öğün günümüzde akşam yemeğidir. Geleneksel İngiltere yemek alışkanlıklarında ise ana öğün öğle vaktinde yenir. Sabah kahvaltısı geleneksel İngiliz kültüründe önemli bir yer tutar ve İngilizler tarih boyunca İngiliz kahvaltısı olarak adlandırılan kahvaltı yemeğini ulusal bir değer olarak kazanmışlardır. Günümüzde kahvaltıda genellikle sütlü tahıl gevreği, tost, kahve veya meyve suyu tüketilmektedir.

İngiltere yemek alışkanlıklarında öğle yemeği genellikle hafif atıştırmalıklarla geçirilir. Çoğu İngiliz okula ve işe öğle öğünün götürür ve öğünde genellikle bir sandviç ve meyve suyu yer alır. İngiltere geleneksel akşam yemeğinde genellikle bir et yemeği ve yanında da sebzeler yer almaktadır. Ancak günümüzde İngiltere’de akşam yemeği öğünü olarak makarna veya pilav gibi yemekler tüketilmektedir.

İngiltere genel olarak yağlı, tuzlu, şekerli, et ve hamur işi içeren bir mutfağa sahiptir. İngiltere fast food alışkanlıkları tüm dünyada fast food’un yaygınlaşma hızıyla paraleldir. Bugün pek çok İngiliz, dondurulmuş gıdalara yönelmekte ve haftada iki gün fast food tüketmektedir. İngiltere’de şu anda evde yemek yapmak yerine dışarıdan yemek söylemek, sokak yiyeceklerini tercih etmek veya restoranlarda yemek daha yaygındır. Özellikle fish and chips kamyonları çok rağbet görmektedir.

İngiltere yemek alışkanlıklarına göre yetişkin bir İngiliz günde ortalama 8,4 gr tuz, 70 g altında kırmızı et, 120 gr’a yakın ise şeker tüketmektedir. Yetişkinler için önerilen tuz miktarı %40, şeker miktarı ise %300 aşılmaktadır.

İngilizler Kahvaltıda Ne Yer?

İngilizler kahvaltıda geleneksel olarak İngiliz kahvaltısı yaparlar; ancak İngiliz kahvaltısı çok fazla ürün ve zaman gerektirdiği için daha çok pazar günleri tercih edilir. Günümüzde daha pratik yiyecekler İngiltere kahvaltısı olarak tercih edilmektedir. İngiltere kahvaltısında yulaf ezmesi ve tahıl gevrekleri, ekmek gibi hamur işleriyle tüketilen reçeller ve marmelatlar, haşlanmış yumurta, omlet, eggs benedict, yumurtalı ekmek, kızarmış ekmek ve tereyağı, tost gibi yiyecekler yer alır. İngiliz kahvaltı kültüründe içecek olarak çay veya kahve tercih edilmektedir.

İngilizler Öğle Yemeğinde Ne Yer?

İngilizler öğle yemeğinde daha hafif yiyecekler tercih ederler. İngiltere’de öğle yemeği vaktinde yenen yiyecekler genellikle sandviç, çorba, fırında patates, ekmeğin yanında elma ve peynir, salata, sosis ve sunday roast tercih edilmektedir. İngiltere’de iş yerleri ve okul için evde hazırlanan yiyecekler paketlenerek götürülmektedir. İngiltere'de öğle yemeklerinde meyve suyu, çay ve kahve tercih edilmektedir.

İngilizler Akşam Yemeğinde Ne Yer?

İngilizler akşam yemeğinde geleneksel olarak doyurucu rostolar, püreler, pie & mash ya da cottage pie gibi yemekler tüketirler. Ancak 2000’li yıllardan sonra geleneksel İngiltere akşam yemeği kültürü yerini küresel trendlere ayak uyduran modern yiyeceklere bırakmıştır. Günümüzde akşam yemeği için spagetti, burger ve cips, sosis ve püre, fish and chips ve bazı geleneksel İngiliz yemeklerini tercih ederler. Geleneksel yemekler olarak toad in the hole, shepherd’s pie, roast dinner ve haggis yenmektedir. İngiltere'de akşam yemeği için su, meşrubat veya alkollü içecekler tercih edilebilir.

İngiltere’de Kutlama Yemekleri Nelerdir?

İngiltere’de Kutlama Yemekleri Nelerdir?
İngiltere’de Kutlama Yemekleri Nelerdir?

İngiltere kutlama yemekleri genellikle özel günler ve bayramlar için hazırlanan İngiliz yemekleridir. Paskalya bayramı için roast lamb, ve fırında tavuk hazırlanırken Noel ve yılbaşı için roast turkey, pigs in blankets, Yorkshire pudding ve Noel pudingi hazırlanır. Ayrıca Noel pastası olarak geçen İngiliz yılbaşı keki de Noel sofrasında yer alır.

İngiltere davet sofralarında genellikle fırında et ve haşlanmış sebzeler ile birlikte yemekler hazırlanır. Bir İngiliz ailesine yemeğe davet edilen birinin ev hediyesi olarak şarap veya bir ev bitkisi alması hoş karşılanır. Geleneksel İngiltere’de davetler genellikle pazar akşamı yenen akşam yemekleri için verilmektedir; bir ailenin arkadaşlarını, ailesini ve yakınlarını pazar günü yemeğe davet etmesine ve davete herkesin özenle hazırlanmasına sıklıkla rastlanmaktadır. Ancak günümüzde pazar günleri restoranda yemek yaygınlaşmıştır.

İngilizlerin En Sevdiği Yemekler Hangileridir?

İngilizlerin en sevdiği yemekler YouGov Ratings’in 2022 yılında topladığı verilere göre %99 oranla fish and chips, %98 oranla chips, %98 oranla roast chicken, %97 oranla İngiliz kahvaltısı ve %98 oranla çorbadır.

İngiliz Yemek Kültüründe En Çok Tüketilen İçecekler Nelerdir?

İngiliz yemek kültüründe en çok tüketilen içecekler çay, kahve ve meşrubatlardır; ancak İngiltere kendine özgü içeceklere de sahiptir. Kimisi alkollü kimisi de alkolsüz olan içecekler süt veya meyve özleri içerir ve soğuk ya da sıcak olabilmektedir.

En bilinen içeceklerden biri İngiliz kahvaltı çayıdır. Ovaltine & Horlicks, Squash, Ginger Ale, Vimto, Pimm’s, English Cider, Gin and Tonic, Buckfast ve Martinis İngiliz içecekleri arasında yer almaktadır.

İngiltere'de Yemek Fiyatları Nasıldır?

İngiltere yemek fiyatları aşağıda listelenmiştir.

  • Fish and chips ortalama porsiyon fiyatı 10 İngiliz sterlinidir. Food truck’larda ve süpermarketlerde 6 İngiliz sterlini ortalamayla bulmak mümkündür.
  • Sadece chips tabağının ortalama fiyatı 3 İngiliz sterlinidir.
  • Roast chicken ortalama fiyatı 10 İngiliz sterlinidir.
  • İngiliz kahvaltısı fiyatı 5-20 İngiliz sterlini arasında değişmektedir.
  • Çorba fiyatları ortalama 8 İngiliz sterlinidir.

En Ünlü İngiltere Restoranları Hangileridir?

En ünlü İngiltere restoranları aşağıda listelenmiştir.

  • Osip
  • Ynyshir
  • Pensons
  • Restaurant Andrew Fairlie
  • L'Enclume
  • The Muddlers Club
  • Restaurant Moor Hall
  • The Little Fish Market
  • Inver
  • The Small Holding
  • Paul Ainsworth at No. 6
  • The Man Behind The Curtain
  • Opheem
  • Cail Bruich
  • Upstairs at Landrace

İngiltere Sokak Yemekleri Nelerdir?

İngiltere Sokak Yemekleri Nelerdir?
İngiltere Sokak Yemekleri Nelerdir?

İngiltere’nin sokak yemekleri en ünlüleriyle fish and chips, pork pie, Cornish pasty, jellied eels ve British burritodur. İngiltere sokak lezzetleri yaygın olarak fish and chipsin farklı tariflerini içermektedir.

İngiltere Yemek Festivalleri Nelerdir?

İngiltere yemek festivalleri aşağıda listelenmiştir.

  • Taste of London: 15-19 Haziran tarihlerinde Londra’da düzenlenen festival tüm dünya mutfağından lezzetler barındırmaktadır.
  • Pub in the Park: Canlı müzik, bira ve yemek içeren festival geleneksel İngiliz Pub kültürünü içermektedir. Festival yıl boyunca farklı şehirlerde ve günlerde düzenlenmektedir.
  • Foodies Festival: Foodies festival yiyecek ve içecekle ilgili her türlü şeyi içeren, yıl boyunca İngiltere’yi gezerek farklı bölgelerde yemekseverlerle buluşan büyük bir festivaldir.
  • Kantina, Escape to Freight Island: Manchester’da yer alan festival 10-12 Haziran tarihlerinde düzenlenmektedir. Festival ünlü şefleri bir araya getirerek bir yemek şöleni sunar.
  • Whitstable Oyster Festival: Kent’de yer alan festival deniz ürünlerine odaklanmaktadır. Festivalin 2022 yılı tarihi henüz belli değildir.
  • Edinburgh Food Festival: İskoçya Edinburgh’ta yer alan festival 2022 yılında 22-31 Temmuz tarihlerinde yapılmaktadır.
  • Rock Oyster Festival: Cornwall’da yer alan festival 30 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde düzenlenmektedir. Festival özellikle miksoloji, balık hazırlama ve kekler üzerine atölyeler içerir.
  • Great British Beer Festival: Londra’da düzenlenen bira festivalini 2-6 Ağustos tarihleri arasında ziyaret etmek ve festivalde bira haricinde sokak lezzetlerini de deneyimlemek mümkündür.
  • Isle of Wight Garlic Festival: 20-21 Ağustos günlerinde yapılan festival, Wight Adası’nda yer alır. Sarımsak ile ilgili her türlü yiyecek festivalde bulunmaktadır.
  • The Big Feastival: Büyük festival Cotswolds’da yapılmakta ve 26-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenmektedir. Büyük festival, dünyanın her yerinden gelen ziyaretçiler ve usta şefler ile yemek severler için uygun bir atmosfer içermekte.
  • Abergavenny Food Festival: Galler Abergavenny’de yer alan bu festival 17-18 Eylül tarihlerinde düzenlenir. Galler’e has yemekleri denemek için uygun bir festivaldir.
  • VegFestUK: VegFestUK, Londra’da 12-13 Kasım günlerinde düzenlenen bir vegan festivalidir. Festival vegan ve vejetaryenler için uygun yemekleri de içermektedir.

İngiltere’de özellikle yaz aylarında turist sayısı artmaktadır. İngiltere yemek festivallerine katılmak isteyen yabancı uyruklular, gerekli vize şartlarını sağlayarak kendilerine uygun İngiltere ziyareti için vize başvurusu yapmalıdır.

İngiltere’deki Aşçılık Okulları Hangileridir?

En popüler İngiltere aşçılık okulları aşağıda listelenmiştir.

  • Le Cordon Bleu London
  • Tante Marie
  • Westminster Kingsway College
  • The Academy of Culinary Arts
  • Padstow's Seafood School
  • The Bertinet Kitchen
  • Leicester College
  • Southgate College
  • Stratford College
  • University of West London
  • University College Birmingham
  • Seasoned Cookery School

Londra’daki Aşçılık Okulları Hangileridir?

Londra’daki aşçılık okullarının en ünlüleri olarak The Avenue Cookery School, Enrica Rossa, London Vegetarian School, Wyld Cookery School, Meri Rasoi, One n One, Greenwich Pantry, Rozanne's Cookery School, Pasta n' Play, Bread Ahead aşçılık okullarıdır.

Londra’da aşçılık eğitimi almak için İngiltere vizesi sahibi olmak gerekir. Aşçılık eğitimi 6 aydan uzun sürüyorsa uzun dönemli öğrenci vizesi alınmalıdır. Aşçılık eğitimi 6 aydan kısa ise ziyaret amaçlı Londra vizesi alınması yeterli olur.

Utku Urfa Yazan: Utku Urfa

Utku Urfa graduated from Trakya University in 2020 with a bachelor's degree in Translation and Interpreting. After taking the role of both the copywriter and content editor at vizem.net in July 2021, Utku is currently working as EU Area Senior Consultant since July 2022.

Paylaş: