Hollanda Araba Fiyatları

Hollanda Araba Fiyatları: 2023'te Sıfır ve 2. El Araçlar için Tüm Maliyetler

2022 yılı için Hollanda’da sıfır ve ikinci el araba fiyatları Türkiye’den uygunken diğer Avrupa ülkelerine oranla daha pahalıdır. Yeni alınan bir Toyota Corolla Sedan’ın fiyatı Hollanda’da 26.808 euro tutarken Türkiye’de 29.275 euro tutmaktadır. Türkiye, Hollanda araç fiyatları ile ulaşım masrafları toplandığında %46 daha pahalıdır.

Hollanda otomobil fiyatları ortalama 35.711 eurodur. Araç kiralama ve filo yönetimi şirketi LeasePlan’in araba maliyeti endeksi istatistiklerine göre Hollanda araba kullanımı için Avrupa’daki en pahalı ülke olmuştur. Amsterdamfox sitesindeki istatistiklere göre enerji treni kullanımı, pandemi ve güzergahlarda otomobil parçalarının tedarik sürecinin uzaması Hollanda araba fiyatlarının artmasına sebep olmaktadır.

Hollanda Sıfır Araba Fiyatları Ne Kadardır?

Hollanda sıfır araba fiyatları aşağıda tablo olarak verilmiştir.

MarkaModelFiyat
KiaNiro22.795 euro
VolkswagenID.334.000 euro
HyundaiKONA34.495 euro
VolkswagenPOLO24.590 euro
VolvoXC4046.995 euro
OpelCORSA29.900 euro
ToyotaC-HR36.990 euro
Mercedes-BenzCLA-Klasse45.995 euro
AudiRS353.010 euro
Alfa RomeoGiulia Sprint40.815 euro

Hollanda’da araba fiyatları, Türkiye’deki sıfır araba fiyatlarından %75 daha uygundur. Volkswagen Golf, Hollanda’da 26.959 euro tutarken Türkiye’de 33.690 euro tutmaktadır.

Hollanda İkinci El Araba Fiyatları Ne Kadardır?

Hollanda ikinci el araba fiyatları aşağıda tablo olarak verilmiştir.

MarkaModelKilometreFiyat
BMW2 Serie29.20032.645 euro
Hyundaii1059.7796.825 euro
KiaRio49.4079.250 euro
VolkswagenID.323.52037.800 euro
RenaultCLIO50.19711.600 euro
VolvoV4050.82719.445 euro
VolkswagenPOLO100.92314.995 euro
CitroenC342.15515.635 euro
HyundaiKONA19.00039.490 euro
OpelCORSA7.07714.135 euro

Türkiye’de ikinci el araba fiyatları ortalama 30.309 euro tutmaktadır ve Hollanda ikinci el araba fiyatları, Türkiye’deki fiyatlardan ortalama 15.000 euro daha uygundur. Hollanda’da Hyundai IX35 15.950 euro tutarken Türkiye’de 28.783 euro tutmaktadır.

Hollanda Araba Satış Siteleri Hangileridir?

Hollanda araba satış siteleri aşağıda listelenmiştir.

  • Marktplaats
  • Bynco
  • Wijkopenautos
  • AutoWeek
  • Autokopen
  • AutoTrader

En Popüler Hollanda 2. El Araba Siteleri Hangileridir?

Hollanda’da bayilerden çevrimiçi sitelere kadar birçok yerden ikinci el araba alınabilmektedir. En popüler Hollanda ikinci el araba sitesi Bynco’dur. Bynco, başka bayilere gerek kalmadan çevrimiçi olarak araç satın alınabilen Hollanda’daki ilk sitedir ve Hollanda Otomobil Kurumu tarafından onaylıdır. Ooyyo, Autokopen, Marktplaats diğer Hollanda ikinci el araba siteleri arasındadır.

Hollanda'da Araba Satın Alma İşlemleri Nasıldır?

Hollanda'da Araba Satın Alma İşlemleri Nasıldır?
Hollanda'da Araba Satın Alma İşlemleri Nasıldır?

Hollanda’da araba satın almak için ilk olarak geçerli bir ehliyete sahip olunması gerekmektedir. Bayilerden veya çevrimiçi satın alma sitelerinden araba alındıktan sonra Hollanda Otomobil Kurumuna 10.75 euro karşılığında kayıt yapılmalıdır. Hollanda kimlik kartı sahipleri; gerekli tüm araba kayıt belgeleri ve kimlik kartı ile yerel postaneye giderek kayıt yaptırmaktadır.

Hollanda kimliği bulunmayan kişiler; pasaport, araç kayıt belgeleri, ehliyet ve belediye kayıt belgeleri ile Hollanda Otomobil Kurumuna gitmelidir. Hollanda araba kaydı yapıldıktan sonra BPM olarak bilinen özel motorlu araç ve motosiklet vergisi ödenmelidir. BPM vergisi arabanın modeli gibi çeşitli faktörlere göre değişmektedir ve Hollanda Vergi ve Gümrük İdaresi sitesinden bilgi alınabilmektedir. BPM vergisi ödendikten sonra Hollanda Otomobil Kurumu beş iş günü içerisinde araç kayıt kartı göndermektedir.

Yabancılar Hollanda'da Araba Satın Alabilir Mi?

Yabancılar Hollanda’da araba satın alabilmektedir. Bayilerden veya çevrimiçi satın alma sitelerinden alınacak arabaya karar verildikten sonra Hollanda Otomobil Kurumuna veya araç kayıt merkezi hizmeti masasına gidilmesi gerekmektedir.

Hollanda araba kaydı yapılması için; en fazla 10 yıllık olan geçerli bir Hollanda ehliyeti, Hollanda pasaportu ile oturma izni veya üç aydan eski olmayan belediye sicili kayıtlarından biri kimlik kanıtı olarak ibraz edilmelidir. Tanımlama kodu ve kayıt kartı Hollanda Otomobil Kurumuna teslim edildikten sonra gerekli araç masrafları ödenmelidir.

Hollanda'da Araba Kullanma Maliyeti Nasıldır?

Hollanda'da Araba Kullanma Maliyeti Nasıldır?
Hollanda'da Araba Kullanma Maliyeti Nasıldır?

Hollanda’da araba kullanma maliyetleri Greenwheels sitesinin istatistiklerine göre tüm gerekli vergiler, yakıt ve park ücretleri, bakım ve onarım gibi faktörlere bağlı olarak aylık ortalama 150 ile 465 euro arasında tutmaktadır. Tüm harcamalar değerlendirildiğinde Hollanda’da araba sahibi olmak yüksek maliyetlidir.

Hollanda’da araba sahibi olmak yerine araba paylaşımı tercih edilmeye başlanmıştır. SnappCar, Sixt ve Greenwheels gibi uygulamalar kullanılarak Hollanda’da ulaşım maliyetleri aza indirilebilmektedir.

Hollanda'da Benzin Fiyatı Nasıldır?

2022 yılının ağustos ayı itibariyle Hollanda’da benzinin litre fiyatı 2.067 eurodur.

Hollanda'da Mazot Fiyatı Ne Kadardır?

2022 yılının ağustos ayı itibariyle Hollanda’da mazotun litre fiyatı 1.956 eurodur.

Hollanda'da Araç Bakımı Fiyatları Nasıldır?

Hollanda’da araç bakım ve onarım masrafları arabanın modeli ve gerekli işlemlere göre değişmektedir ve yıllık ortalama 200 ile 400 euro arasındadır.

Hollanda'da Araç Sigorta ve Vergi Giderleri Nasıldır?

Hollanda araç sigortası; sürüş geçmişi, deneyim ve arabanın geçmişi gibi birçok farklı faktöre bağlı olarak değişiklik göstermektedir ve aylık ortalama 75 eurodur. Hollanda araç kaydı yapıldıktan sonra BPM adı verilen özel motorlu araç ve motosiklet vergisi ödenmelidir. BPM vergisi aracın modeline göre değişmektedir. Bulunulan şehre ve aracın modeline göre değişen Hollanda yol vergisi her üç ayda bir ödenmelidir.

Hollanda araç bakımı ziyaret edilen garaja veya test merkezine bağlı olarak 20 ile 75 euro arasında tutmaktadır. Hollanda’da bir aracın aylık ortalama yakıt ücreti 90 eurodur. Hollanda’da park için ödenen ücret aylık 100 eurodur. Amortisman, tüm vergiler ve yakıt ücreti ile toplam masraflar yıllık ortalama 4.000 ile 5.500 euro arasında tutmaktadır.

Kullanılması durumunda Westerschelde tüneli 5 euro ve Kil tüneli nakit olarak 2 euro ile kartla ödendiğinde 1.45 euro Hollanda araç giderlerine ekleme yapmaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Hollanda'da araba satın alma ve araba kullanma konularında en çok sorulan sorulara ve yanıtlarına aşağıda değinilmiştir.

Hollanda'da Araba Kiralama Fiyatları Nasıldır?

Hollanda araç kiralama fiyatları; kiralanacak gün sayısına, aracın markası ile modeline ve şehirlere göre değişiklik göstermektedir. Hollanda’da araba kiralamak günlük ortalama 69 euro ve 1 hafta için 489 eurodur. Amsterdam’da araç kiralama ücreti 1 hafta için 225 ile 380 euro arasında tutmaktadır.

Hollanda'da Araba Üretimi Var Mıdır?

Hollanda, yaklaşık 5.300 otomobil şirketine ev sahipliği yaparak gelişmiş araba üretimi ve otomotiv sektörüne sahiptir. Hollanda otomotiv sektörü 50 milyar euronun üzerinde yıllık birleşik gelir üretmektedir ve Hollanda nüfusu için ortalama 56.000 açık pozisyon sağlamaktadır.

Spyker, Vencer, Waaijenberg ve LandFighter dünyaca ünlü Hollanda otomobil markaları arasındadır. Hollanda’da en çok kullanılan araba modeli Volkswagen Polo’dur. Volkswagen, 2019 yılında %11’lik pazar payı ile Hollanda otomotiv sektörü için en çok tercih edilen araba markası olmuştur.

Hollanda Otomobil Markaları Hangileridir?

Hollanda Otomobil Markaları Hangileridir?
Hollanda Otomobil Markaları Hangileridir?

Hollanda otomobil markaları aşağıda listelenmiştir.

  • Donkervoort
  • Altena
  • Spyker
  • Aerts
  • Vandenbrink
  • Anderheggen
  • VDL NedCar
  • Vencer
  • Ruska
  • Waaijenberg

Hollanda otomotiv endüstrisi Spyker, Vencer, Donkervoort ve Vandenbrink gibi birçok yerli üretici tarafından desteklenmektedir.

Hollanda’nın popüler markalarından Donkervoort, küçük motorla yüksek hızlara ulaşan arabalar tasarlamaktadır. Donkervoort, Avrupa çapında yarış sürücülerine sahip olan en ünlü Hollanda markaları arasında bulunmaktadır.

Hollanda'da Trafik Kuralları Nasıldır?

Hollanda trafik kuralları çoğu Avrupa yönetmeliğine uygundur. Başlıca Hollanda trafik kuralları; yolun sağ tarafından sürülmesi ve aksi belirtilmedikçe sağda bulunan araçlara yol verilmesi, döner kavşakta bulunan sürücülere yol verilmesi, araç içinde tüm yolcuların ve sürücünün emniyet kemeri takması, trafik işaretlerine uyulması, motosiklet sürücülerinin ve yolcularının kask takmasıdır. Hollanda’da kanda %0,05 veya üzeri alkol seviyesi ile araç kullanmak yasadışıdır ve para cezası veya hapis cezasına çarptırılmaktadır. Hollanda’da hız limitleri; yerleşim alanı içinde 50 km/s, yerleşim alanı dışında 80 km/s ve otoyollarda 06:00 ile 19:00 arasında 100 km/s, 19:00 ile 06:00 arasında 130 km/s’dir.

Hollanda'da Trafik Akış Yönü Nedir?

Hollanda’da trafik akış yönü, diğer Avrupa ülkelerinde ve Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğu gibi yolun sağ tarafındadır.

Türk Ehliyeti ile Hollanda'da Araba Kullanılabilir Mi?

AB/AEA veya İsviçre dışında verilmiş bir sürücü belgesinin Hollanda’da sınırlı bir geçerliliği bulunmaktadır. Türk ehliyeti, Hollanda’da en fazla 185 gün boyunca kullanılabilmektedir. Geçerlilik süresinin sona ermesi durumunda Hollanda’da yerel belediyeye başvuru yapılarak Türk ehliyeti Hollanda ehliyetine dönüştürülebilmektedir.

Elif Güzhan Yazan: Elif Güzhan

Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.

Paylaş: