Güney F-4 Vizesi

Güney Kore F4 Vizesi Başvuru Şartları ve İşlemleri

Güney Kore F-4 vizesi, Kore Cumhuriyeti ve Kore kültürü ile bağlantısı olan ve Kore dışında yaşayan kişilere verilen bir vize türüdür. Güney Kore F-4 vizesi için önceden Kore Cumhuriyeti vatandaşı olup feragat etmiş kişiler uygun başvuru sahipleridir.

Türkiye’nin en yüksek vize onay oranına sahip akredite kuruluş Vizem.net ile Güney Kore F-4 vizesi başvuruları için danışmanlık hizmeti alınabilmektedir.

Detaylı bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Kimler Güney Kore F-4 Vizesi Alabilir?

Güney Kore F-4 vizesini alabilecek kişiler aşağıda sıralanmıştır.

  • Kore Cumhuriyeti yurttaşlığından feragat etmiş olan yabancı uyruklu kişiler
  • Kore Cumhuriyeti vatandaşı olan en az bir ebeveyn ya da bir büyükanne veya büyükbaba sahibi olup Kore Cumhuriyeti yurttaşı olmayan yabancı uyruklu kişiler

Askerlik Görevinin Tamamlamamış Erkekler Kore F-4 Vizesi Alabilir Mi?

Askerlik görevini tamamlamadan 1 Mayıs 2018’den sonra Kore Cumhuriyeti yurttaşlığından feragat eden veya başka bir ülkenin vatandaşlığına geçen bir Koreli 41 yaşına basana kadar F-4 vize alamamaktadır.

Kore F-4 Vizesi Kimlere Verilmez?

Kore vizesinin kimlere verilemeyeceği aşağıda belirtilmiştir.

  • Askerliğini tamamlamadan 1 Mayıs 2018’den sonra Kore Cumhuriyeti vatandaşlığından feragat eden 41 yaşından küçük kişiler
  • 1 Mayıs 2018’den sonra askerliğini yapmadan başka bir ülkenin vatandaşı olan 41 yaşından küçük kişiler
  • Son üç yıl içerisinde Kore Göçmen Yasasını çiğneyen ve 7.000.000 Güney Kore wonu ceza kesilen kişiler
  • Son beş yılda hapis cezası almış kişiler

Güney Kore F-4 Vizesi Nasıl Alınır?

Güney Kore F-4 vizesi, Güney Kore Konsolosluğuna şahsen ya da akredite acente aracılığıyla gerekli evraklar hazırlandıktan sonra yapılan başvuruyla alınabilmektedir. Güney Kore F-4 vizesine başvuran kişinin öncesinde Ankara’daki Kore Büyükelçiliğinden ya da İstanbul’daki Kore Başkonsolosluğundan vize randevusu alması gerekmektedir. Güney Kore F-4 vizesi için randevu tarihinde Güney Kore dış temsilciliğine hazırlanan evraklar teslim edildikten ve vize ücreti ödendikten sonra vize başvurusu tamamlanmaktadır.

Güney Kore Cumhuriyeti F-4 Vizesi için Randevu Nasıl Alınır?

Güney Kore Cumhuriyeti F-4 vize randevusu trvisa@mofa.go.kr e-posta adresine randevu talep maili gönderilerek alınır. Kore F-4 vizesi için randevu mailinin başlığı vize tipi ve kalınacak süre olmalı ve içeriğinde kişinin adı ile soyadı, uyruğu, pasaport numarası, telefon numarası,e e-mail adresi ve yerleşim yeri bilgileri yer almalıdır.

Güney Kore Cumhuriyeti F-4 vizesi için başvuru randevusu Vizem.net tarafından sunulan danışmanlık hizmeti kapsamında başvuru sahibinin yerine alınmaktadır.

Güney Kore F4 Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Güney Kore F-4 vizesi için gerekli evraklar aşağıda belirtilmiştir.

  • Güney Kore vize başvuru formu: Doğrubilgilerleeksiksiz şekilde, Korece ya da İngilizce olarak doldurulmuş olması gerekmektedir.
  • Pasaport: Başvuru tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerliliği bulunmalıdır.
  • Fotoğraf: Güncel ve renkli bir adet vesikalık fotoğraf sunulmalıdır.
  • Adli sicil kaydı: E-Devlet üzerinden alınan ya da Apostil yapılan sabıka kaydı gerekmektedir.

Yukarıda verilen standart evraklara ek olarak başvuru sahiplerinin özel durumlarına bağlı olarak ek belgeler teslim etmesi gerekmektedir.

Daha Önce Kore Vatandaşı Kişilerin F-4 Vizesi için Sunması Gereken Belgeler Nelerdir?

Daha önce Kore Cumhuriyeti yurttaşı olan kişilerin F-4 vizesi için sunması gereken belgeler aşağıda belirtilmiştir.

  • Güney Kore vize başvuru formu: Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olması gerekmektedir.
  • Pasaport: 6 ay daha geçerliliği bulunması gerekmektedir.
  • Feragat belgesi: Kore Cumhuriyeti vatandaşlığından feragat kaydını gösteren belge gerekmektedir.
  • Yabancı vatandaşlık belgesi: Güney Kore F-4 vizesine başvuran kişinin sonradan vatandaşı olduğu ülkeye ait belgeleri sunulmalıdır.
  • Adli sicil kaydı: Başvuran kişinin vatandaşı olduğu ülkedeki sabıka kaydı gerekmektedir.
  • Dil yeterlilik belgesi: F-4 vizesine başvuran kişinin Korece dilinde yetkin olduğunu kanıtlayan belge gerekmektedir.
  • Doğum belgesi: Başvuru yapan kişinin kimliğini kanıtlamak için gerekmektedir.
  • Vize ücreti: Güney Kore F4 vizesi başvurusununonayı için ödemenin yapılması gerekmektedir.
  • Tüberküloz testi: Vize başvurusu yapan kişinin sağlık riski oluşturmadığına dair test sonucu gerekmektedir.

Kore Vatandaşı Ebeveyni Bulunan Kişilerin F-4 Vizesi için Sunması Gereken Evraklar Nelerdir?

Kore vatandaşı ebeveyni bulunan kişilerin F-4 vizesi için sunması gereken evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Nüfus cüzdanı: Başvuran kişinin ebeveynlerinin isimlerini barındıran vatandaş olunan yabancı ülke tarafından hazırlanmış nüfus cüzdanının aslı gerekmektedir.
  • Nüfus kütüğü örneği: Başvuran kişinin ebeveynlerinin ya da büyükanne veya büyükbabasının Kore yurttaşı olduklarını belirten “je jeok deun bon” adı verilen nüfus kütüğünün güncel bir kopyası gerekmektedir.
  • Ebeveyn vatandaşlık belgeleri: Başvuran kişinin ebeveynlerinin ya da büyükanne ve büyükbabasının yabancı ülke vatandaşlığı almasının sebebini ve vatandaşlık aldığı tarihi belirten belgeler gerekmektedir.

Aile ilişkilerinin gösterildiği belge olan ve “ga jok gwan gye jeung-myung suh” adı verilen belge ile “gi bon jeung myung suh” adı verilen temel belge nüfus kütüğünün yerine ibraz edilebilir.

Yukarıda belirtilen belgeler, Kore’de “Dong sa moo so” diye geçen belediye idari teşkilatı tarafından hazırlanır.

Kore Cumhuriyeti F-4 Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Kore Cumhuriyeti F-4 vizesi 2022 başvuru ücreti olan 60 dolar nakit şekilde Güney Kore Konsolosluğu vize birimine ödenmelidir. Kore Cumhuriyeti F-4 vizesi başvuru ücreti kredi kartıyla ödenemez.

Kore Cumhuriyeti F-4 vizesinin masrafları; vize başvuru harcı, seyahat sigortası, otel ve ulaşım rezervasyonları ile birlikte gerekli görülen durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil ortalama 125 dolar tutmaktadır.

Güney Kore F-4 Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Güney Kore F-4 vize başvurusu en az 14 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Güney Kore F-4 vizesi başvurusuna eksik belge ile başvurulursa sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

Güney Kore F-4 Vizesi için Başvuru Takibi Nasıl Yapılır?

Güney Kore F-4 vizesi çevrimiçi başvuru takibi https://www.visa.go.kr/openPage.do?MENU_ID=10301 web sitesinden yapılabilmektedir. Güney Kore F-4 vizesi başvuru takibi için istenen bilgiler verilirken, başvuran kişinin sunacağı pasaport numarası, başvuru numarası veya fatura numarası gibi bilgiler seçtiği uygulama türüne göre değişmektedir.

Güney Kore F-4 vizesi online başvurusunda bireysel e-vize bilgileri, verilen evrak bilgileri, başvuru merkezi gibi vize başvuru sorgulama süreci bu uygulamayla takip edilip, görüntülenebilmektedir.

Güney Kore F-4 Vizesi için Başvuru Takibi Nasıl Yapılır?
Güney Kore F-4 Vizesi için Başvuru Takibi Nasıl Yapılır?

Güney Kore F-4 vize başvuru sorgulama ve takip işlemi Vizem.net danışmanlık hizmeti ile hem çevrimiçi olarak hem de 5 aşamalı SMS bilgilendirme servisi ile yapılmaktadır.

Kore F-4 Vizesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Kore F-4 vizesinin geçerlilik süresi iki yıldır. Kore F-4 vizesinin geçerlilik süresi gerekli kriterlerin sağlanması halinde uzatılabilir.

F-4 Vizesi ile Güney Kore'ye Gittikten Sonra Ne Yapılmalıdır?

F-4 vizesi ile Güney Kore’ye gittikten sonra kişinin 90 gün içerisinde Kore Göçmen Bürosuna giderek oturum kartı başvurusu yapması gerekmektedir. Güney Kore F-4 vizesi sahibi,Kore Göçmen Bürosuna dahili ikametgah raporlaması yaptığı takdirde yabancı kayıt işlemlerinin bitirilmesine gerek yoktur.

Güney Kore F-4 Vizesinin Avantajları Nelerdir?

Güney Kore F-4 vizesinin avantajları aşağıda belirtilmiştir.

  • Korevatandaşı ileneredeyse aynı haklara sahip olmak
  • Çoklu giriş statüsüne sahip olmak ve beş yıla kadar Kore'ye sınırsız giriş ve çıkış yapabilmek
  • Kore'de 2 ila 3 yıl süreyle ikamet edebilmek ve ikamet süresini yenileme başvurusu ile kolaycauzatabilmek
  • Vize sponsorluğu olmadan daha geniş bir yelpazede kurumsal, eğitim ve diğer profesyonel pozisyonlarda çalışabilmek
  • Telefon tarifeleri, kira sözleşmeleri gibi uzun vadeli Kore hizmetlerine daha kolay erişim sağlamak
  • Korece dil uygunluğu şartını sağlamak zorunda olmamak

F-4 Vizesi Olan Kişiler Kore'de Çalışabilir Mi?

Evet, F-4 vizesi olan kişiler Kore’de çalışabilmektedir. Güney Kore’de beceri gerektirmeyen ağır işler ve tahmin faaliyetleri hariç olmak üzere hemen hemen her iş alanında çalışma izni bulunmaktadır. Güney Kore’de çalışmak isteyen kişiler beceri gerektirmeyen ağır işler ve tahmin faaliyetleri haricinde her türlü işte çalışabilir. Güney Kore’de belirli bir yönetmeliği olan işlerde çalışmak isteyen kişilerin Güney Kore kanunları gereğince nitelik sahibi olması gerekmektedir.

Kore F-4 Vizesi ile Kalıcı Oturum İzni Alınabilir Mi?

Evet, Kore F-4 vizesi ile Güney Kore’de 5 yıldan fazla yaşadıktan sonra oturum izni alınabilir.

F-4 vizesi ile kalıcı oturum izni alınabilmesi için başvuran kişinin belirli şartları sağlaması gerekir.

F-4 vizesi ile Güney Kore oturma izni almak için gereken şartlar; başvuru yapan kişinin Kore Cumhuriyeti Medeni Kanununa göre reşit, hayatını idame ettirme kabiliyetine sahip, iyi hal sahibi ve Kore'de yaşamaya devam etmek için gerekli temel becerilere sahip olması ve yıllık gelirinin gayri safi milli hasılanın en az iki katı olmasıdır.

F-4 Vizesi ile Kore Vatandaşlığı Geri Alınabilir Mi?

Evet, F-4 vizesi ile Güney Kore vatandaşlığı, Kore Cumhuriyeti içerisinde başvuru yapılarak geri alınabilir. F-4 vizesi ile Kore vatandaşlığını geri almak için 4 ila 6 ay arası bekleme süresi vardır. Kore vatandaşlığını geri alma başvurusu, F-4 vize geçerlilik süresi dolmadan önce yapılabilmektedir.

Güney Kore vatandaşlığını geri alma başvurusu onaylanan kişilerin, Kore Cumhuriyeti'nde bulundukları süre boyunca yabancı vatandaşlıklarını kullanmayacaklarına dair bir taahhütname imzalamaları gerekmektedir. Güney Kore vatandaşlığını geri almak için imzalanan taahhütnamenin işleme konması için 2 haftalık bir bekleme süresi bulunur.

Taahhütleri işleme konulduktan sonra Kore kimlik numarasına başvurmak için yerel Vatandaşlık Hizmet Merkezine rapor verilmelidir. Güney Kore vatandaşlığını geri almak için Vatandaşlık Hizmet merkezine verilen rapordan sonraki bekleme süresi yaklaşık 2 haftadır. Tüm süreç tamamlandıktan sonra Güney Kore vatandaşlığı alan kişi Kore pasaportu için başvurmaya hak kazanmaktadır.

Damla Kızılkoca Yazan: Damla Kızılkoca

Damla Kızılkoca 2022 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler yüksek lisans eğitimini tamamladı ve 2022 yılının şubat ayından beri vizem.net için vize danışmanlığı yapmaktadır.

Paylaş: