Güney Kore Aile Ziyareti Vizesi

Güney Kore Aile Ziyareti Vizesi Başvuru Şartları ve İşlemleri

Güney Kore aile ziyareti vizesi, Güney Kore’de yaşayan arkadaş, akraba, çocuk ya da ebeveynleri ziyaret etmek amacı ile alınması gereken kısa süreli bir vize türüdür. Birçok yabancı ülke vatandaşı kısa süreli Güney Kore aile ziyareti vizesinden muaftır ve bu nedenle başvuru sahiplerinin milletlerine göre Güney Kore vize uygulamalarını kontrol ederek vize istenmesi halinde vize başvurusunu yapmaları gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kısa süreli Güney Kore aile ziyareti vizesinden muaftır; ancak uzun süreli aile ziyareti gerçekleştirecek olmaları halinde vize almaları gerekmektedir.

Türkiye'den Güney Kore'ye aile ziyareti amacıyla seyahat edecek kişiler, vize başvuru işlemlerinde akredite acente Vizem.net'ten danışmanlık hizmeti alarak gerekli evrakların hazırlanmasından vize takip işlemlerine kadar tüm süreç için uzman desteği alabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Güney Kore Aile Ziyareti Vize Türleri Nelerdir?

Güney Kore aile ziyareti vize türleri, kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Güney Kore aile ziyareti vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • B-1 (Vizeden muaf)
  • B-2 (Turizm)
  • C-3 (Kısa süreli ziyaret)
  • F-1 (Aile ziyareti)
  • F-2 (Oturum)
  • F-3 (Refakatçi)
  • F-4 (Denizaşırı ülkelerdeki Koreliler)
  • F-5 (Kalıcı oturum)
  • F-6 (Evlilik)

Kore Aile Ziyareti Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Kore aile ziyareti vizesi başvuru şartları aşağıda verilmiştir.

  • 90 günden uzun süreyle Güney Kore’de bulunan bir akraba ile kalınması
  • Başvuru sahibinin eşinin Güney Kore vatandaşı olması
  • Güney Kore’de geçici ya da sürekli oturum izninine sahip bir kişinin bakmakla yükümlü olduğu eşi ya da 20 yaşın altında çocuğu olunması
  • Güney Kore diasporasının bir bölümünden ya da daha önce Güney Kore vatandaşı olunması

Yukarıda sayılan şartlardan birine sahip olan kişilerin, Kore aile ziyareti vizesine başvurabilmektedir.

Türk Vatandaşları Kore Aile Ziyareti Vizesi Almalı Mıdır?

Türk vatandaşlarının Kore aile ziyareti vizesini 90 günden kısa süreyle yapacakları seyahatlerde, Güney Kore’nin Türkiye’ye uyguladığı vize muafiyeti sebebi ile almalarına gerek yoktur. Kore’ye kısa süreli aile ziyareti amacı ile gidecek Türk vatandaşlarının yalnızca Kore elektronik seyahat izni (K-ETA) almaları yeterli olmaktadır.

Kore’ye yapılacak aile ziyaretinin 90 günden uzun olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kore aile ziyareti vizesi almaları gerekmektedir.

Güney Kore Akraba Ziyareti Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Güney Kore akraba ziyareti için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Güney Kore vize başvuru formu: Vize başvuru formu Korece ya da İngilizce dilinde eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmalıdır.
  • Pasaport: En az 6 ay daha geçerliliği bulunan, yıpranmamış bir pasaporta sahip olmak gerekmektedir. Pasaportun aslı ile birlikte fotokopisinin de sunulması istenmektedir.
  • Fotoğraf: Güney Kore fotoğraf gerekliliklerine uygun ölçülerde, güncel ve renkli bir fotoğraf gerekmektedir.
  • Davet mektubu: Güney Kore’de yanına gidilecek aile üyesi, akraba ya da arkadaş tarafından yazılacak bir davet mektubu gereklidir.
  • Ulaşım belgeleri: Güney Kore’ye gidiş ve dönüş uçak biletlerinin bilgileri hazırlanmalıdır.
  • Seyahat planı içeren dilekçe: Başvuru sahibinin kimlik bilgilerini ve başvuru tarihini içeren, seyahate dair planın ve ziyaret amacının açıklandığı belgenin sunulması gereklidir.
  • İkametgah belgesi: Başvuru sahibinin Türk vatandaşı olmaması durumunda, ikamet belgesini veya çalışma ya da eğitim izni belgesini sunması gerekmektedir.
  • Evlilik cüzdanı: Başvuru sahibinin Kore’de bulunan kişi ile evli olması durumunda, evlilik cüzdanının aslının ve fotokopisinin sunulması gerekmektedir.
  • Maddi kanıt: Kore’de bulunulacak süre boyunca masrafların karşılanabileceğini gösteren, güncel banka hesap dökümü gibi belgeler sunulmalıdır.
  • Vize harcı: Vize harcı randevu esnasında ödenmelidir.

Kore Aile Ziyareti Vizesi için Davet Mektubu Nasıl Olmalıdır?

Kore aile ziyareti vizesi için davet mektubunun, Güney Kore’de başvuru sahibinin yanına gideceği aile üyesi ya da akraba tarafından hazırlanması gerekmektedir. Davet mektubunun içeriğinde hem davet eden kişinin ikametgah ve kişisel bilgileri hem de başvuru sahibinin bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde yer almalıdır.

Güney Kore’de ziyaret edilecek kişinin yazacağı vize davet mektubu içerisinde, başvuru sahibinin Kore seyahatinin masraflarını ne şekilde karşılayacağı ya da masrafların kim tarafından nasıl karşılanacağı gibi bulunmalıdır.

Kore Cumhuriyeti Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Kore Cumhuriyeti aile ziyareti vizesi şahsen ya da akredite acenteler aracılığı ile Güney Kore Konsolosluğuna başvuru yapılması ile alınabilmektedir. Başvuru sahibinin Güney Kore aile ziyareti vizesi için gerekli tüm evrakları hazırlaması ve daha sonra Türkiye’deki Güney Kore Konsolosluklarından vize randevusu alması gerekmektedir.

Güney Kore vize randevuları mail yolu ile alınabilmektedir; ilgili dış temsilciliğe randevu talebi için mail gönderildikten sonra başvuru sahibine randevu günü iletilmektedir. Randevu gününde başvuru sahibinin ilgili konsolosluğa giderek vize evraklarının teslim etmesi ve vize ücretini ödemesi ile Kore Konsolosluğu vize başvurusu tamamlanmaktadır.

Kore Cumhuriyeti Aile Ziyareti Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Kore Cumhuriyeti aile ziyareti vize başvuru ücreti, kısa süreli aile ziyareti vize başvurularında 40 USD, uzun süreli aile ziyareti vize başvurularında ise 60 USD’dir. Kore vize başvuru ücreti, vize randevusu esnasında dolar cinsinde ve nakit olacak şekilde Güney Kore Konsolosluğu vize birimine ödenir. Vize başvuru ücreti ödemeleri için kredi kartı ile kabul edilmemektedir.

Güney Kore aile ziyareti vizesi masrafları; tüm vize başvuru harcı, seyahat sağlık sigortası, form doldurma, otel ve ulaşım rezervasyonları, yeminli tercüme, noter işlemleri ve danışmanlık ücreti dahil 2022 yılı için 140 ile 180 USD arasında değişmektedir.

Güney Kore Ziyaret Vizesi için Randevu Nasıl Alınır?

Güney Kore ziyaret vizesi için randevular trvisa@mofa.go.kr adresine e-posta atılarak alınabilmektedir. İlgili adrese gönderilecek randevu talep mailinde başvuru sahibinin adı, soyadı, pasaport numarası, ikametgah adresi, e-mail adresi ve telefon numarası bilgileri yer almalıdır. Vize randevusu talep mailinin başlığına ilk olarak parantez içerisinde vize randevu talebi yazılmalı ve yanına vize türü ve kalınacak süre eklenmelidir; mail başlığı “(Vize Randevu Talebi) … Vize, … Ay/Yıl” şeklinde olmalıdır.

Kore Aile Ziyareti Vize Randevusu Ertelenebilir Mi?

Kore aile ziyareti vize randevusunun ertelenebilmektedir; vize randevusunun ertelenmesi ya da iptal edilebilmesi için, başvuru sahibinin vize randevu tarihinden en az 2 gün önce bu talebini e-posta yolu ile bildirmesi gerekmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan Güney Kore vize başvurularında vize randevusunun başka bir güne ertelenmesi ya da iptal edilmesi için, ilgili danışmanın e-posta ya da telefon yoluyla bilgilendirilmesi yeterlidir.

Güney Kore Aile Ziyareti Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Güney Kore aile ziyareti vizesi ortalama 14 gün içerisinde çıkmaktadır. Vize için gerekli evrakların eksik olması ve eksik olan evrakların 3 gün içerisinde tamamlanmaması gibi durumlarda vize sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

Kore Ziyaret Vizesi Başvurusu Nasıl Takip Edilir?

Kore ziyaret vizesi başvurusu online olarak https://www.visa.go.kr/openPage.do?MENU_ID=10301 adresinden takip edilebilmektedir. Vize başvurusunu takip edebilmek için başvuru sahibinin pasaport, fatura veya başvuru numarası gibi bilgileri, isim ve doğum tarihi bilgisi ile birlikte sisteme girmesi gerekmektedir.

Kore ziyaret vizesi başvuru takip ekranının görseli aşağıda verilmiştir.

Kore Ziyaret Vizesi Başvurusu Nasıl Takip Edilir?
Kore Ziyaret Vizesi Başvurusu Nasıl Takip Edilir?

Vizem.net danışmanlığında başvurulan Güney Kore aile ziyareti vize başvuruları online olarak ve ayrıca 5 aşamalı SMS bilgilendirme servisi ile takip edilmektedir.

Güney Kore Aile Ziyareti Vizesi Ne Kadar Süre için Verilir?

Güney Kore aile ziyareti vizesi, en fazla 2 yıllık süre için verilse de; vize süresi vize başvurusunu değerlendiren konsolosluğun kararına bağlıdır.

Kore'ye Kısa Süreli Aile Ziyareti Yapmak için Elektronik Vize Nasıl Alınır?

Kore’ye kısa süreli aile ziyareti yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeden muaf olsa da, Güney Kore’ye girmeden önce elektronik vize almalıdır. Ülkeye girmeden önce elektronik vize almayan kişilerin ülkeye girişleri mümkün olmamaktadır.

Kore elektronik vize başvurusu online olarak www.k-eta.go.kr adresinden ya da K-ETA mobil uygulamasından yapılabilmektedir. Başvuru yapılacak internet adresine ya da mobil uygulamaya girerek vize için gerekli evraklar sisteme yüklenmeli ve başvuru sahibi hakkındaki bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Tüm işlemlerin yapılması ile başvuru tamamlanmakta ve Kore Cumhuriyeti elektronik vize başvuru sahibine gönderilmektedir.

Kore elektronik vizenin alınabileceği başvuru ekranının görseli aşağıda verilmiştir.

Kore'ye Kısa Süreli Aile Ziyareti Yapmak için Elektronik Vize Nasıl Alınır?
Kore'ye Kısa Süreli Aile Ziyareti Yapmak için Elektronik Vize Nasıl Alınır?

Kore elektronik vize başvurularının Vizem.net aracılığı ile yapılması durumunda, online vize başvuru formu doldurma ve ücret ödeme işlemleri başvuru sahibi adına uzma ülke danışmanları tarafından yapılmaktadır; elektronik vize başvuruları için başvuru sahibinin sadece pasaportunda kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfaların fotokopisini göndermesi yeterli olmaktadır.

Kore'de İkamet Eden Eşin Yanına Gitmek için Hangi Vize Alınmalıdır?

Kore’de ikamet eden eşin yanına gitmek için alınması gereken vize türü ziyaret amacına göre değişmektedir. Kore’de bulunan eşi ziyaret etmek amacı ile gidilmek istendiğinde aile ziyareti vizesi alınması yeterlidir; ancak Kore’de bulunan eş ile yaşamak için Kore’ye gidilmek istendiğinde kişinin Güney Kore evlilik vizesi alması gerekmektedir.

Kore evlilik vizesi, F-6 vizesi olarak da adlandırılmaktadır. 15 Aralık 2011 tarihinde değişen uygulamaya göre, bir Kore vatandaşıyla 2 yıldan daha kısa süredir evli olan çocuğu bulunmayan Kore evlilik vizesi hamili yabancı kişilere vize yıllık olarak verilmektedir ve kişilerin vizelerini her yıl yenilemesi gerekmektedir. Yıllık yapılan yenilemelerde verilecek vize süresi, kişinin evli kalarak Kore’de yaşadığı yıl ve sahip olduğu çocuk sayısına göre değişmektedir. ya da Kore’de ikamet eden bir kişi ile evlenen ve çocuğu olmayan kişilerin vizeyi yıllık olarak yenilemesi gerekmektedir. Kore evlilik vizesi tek seferde en fazla 3 yıllık süre için verilebilmektedir.

Damla Kızılkoca Yazan: Damla Kızılkoca

Damla Kızılkoca 2022 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler yüksek lisans eğitimini tamamladı ve 2022 yılının şubat ayından beri vizem.net için vize danışmanlığı yapmaktadır.

Paylaş: