Amerika Vize Fotoğrafı Özellikleri

Amerika Vize Fotoğraf Ölçüsü ve Diğer Kriterler

Amerika vizesi için fotoğraf, vize türü fark etmeksizin tüm ABD vize başvurularında sunulması gereken zorunlu bir belgedir. Başvuru yapılan Amerika vize türüne göre biyometrik fotoğrafın basılı veya dijital şekilde beyan edilmesi gerekir.

Uygun kriterlerde çekilmiş biyometrik vize fotoğrafı, Amerika vizesi için gerekli evraklar ile birlikte başvuru esnasında beyan edilmelidir.

Amerika Vizesi İçin Kaç Adet Fotoğraf Gerekir?

Amerika vizesi için teslim edilmesi gereken biyometrik fotoğraf sayısı, başvurulan vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Turizm, iş, ziyaret, eğitim ve geçici çalışma amaçlarıyla alınan göçmen olmayan vize türleri için 1 adet dijital fotoğrafın, DS-160 başvuru formuna yüklenmesi gerekir.

Aile birleşimi, sponsorlu çalışma ve nişanlılık gibi Amerika göçmenlik vizeleri için fotoğraf kağıdına basılmış 2 adet biyometrik fotoğrafın vize görüşmesine götürülmesi gerekmektedir.

Bir istisna olarak göçmen vizesi kategorisine giren ABD çeşitlilik vizesi (green card lottery) başvurularında da fotoğrafın dijital olarak sisteme yüklenmesi gerekir.

ABD Vize Fotoğraf Boyutu Nedir?

Basılı ABD vize fotoğrafının boyutu 2 inç x 2 inç, yani 51 mm x 51 mm olmalıdır. Dijital olarak sunulması gereken ABD vize fotoğrafının ise kare ve minimum 600 piksel x 600 piksel ile maksimum 1200 piksel x 1200 piksel boyutlarında olması gerekmektedir.

Basılı ABD vize fotoğrafı örneği aşağıdaki gibidir.

ABD Vize Fotoğraf Boyutu Nedir?
ABD Vize Fotoğraf Boyutu Nedir?

Amerika Vize Fotoğrafı Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Amerika vizesi için basılı ve dijital tüm biyometrik fotoğraflarda aranan ortak özellikler aşağıda listelenmiştir.

  • Renkli olmalıdır.
  • Mevcut görünümü yansıtmak adına son 6 ay içinde çekilmelidir.
  • Düz beyaz veya kirli beyaz bir arka planın önünde çekilmelidir.
  • Doğrudan kameraya bakılmalı ve tam yüz görünmelidir.
  • Nötr bir yüz ifadesi olmalı ve her iki göz de açık olmalıdır.
  • Fotoğrafta kişinin kafası, çeneden başın tepesine kadar yüksekliğin %50 ila %69'unu kaplamalıdır.
  • Fotoğrafta kulaklık ve benzeri cihazlar görünmemelidir.
  • Normalde takılan işitme cihazı ve benzerleri, fotoğrafta bulunabilir.

Fotokopi veya dijital ortamda taranmış fotoğraflar kabul edilmemektedir. Fotoğraflarda dijital bir iyileştirme veya görünüşü değiştirecek uygulamalar bulunmamalıdır. Anlık çekilen fotoğraflar, dergi fotoğrafları, düşük çözünürlüklü otomat fotoğrafları, cep telefonu ile çekilen fotoğraflar veya tam boy fotoğraflar kabul edilmemektedir.

Sık Sorulan Sorular

Amerika vize fotoğrafı hakkında merkezimize sıklıkla sorulan soruların yanıtlarına aşağıda yer verilmiştir.

ABD Vize Fotoğrafında Gözlük Kullanabilir Miyim?

ABD vize fotoğrafında, istisnalar haricinde numaralı gözlük ve güneş gözlüğü dahil olmak üzere hiçbir şekilde gözlük kullanımına izin verilmemektedir.

1 Kasım 2016 tarihinden beri, tıbbi nedenlerle gözlüklerin çıkarılamadığı nadir durumlar dışında, vize fotoğraflarında gözlük kullanılmasına izin verilmez ve gözlük takılmasının zorunlu olduğu durumlarda bir tıp uzmanı/sağlık pratisyeni tarafından imzalanmış bir tıbbi beyanın veya raporun sunulması gerekir.

Tıbbi nedenlerle takılan gözlüklerin, çerçevesi gözleri kapatmamalı, gözlüklerde yansıma olmamalı ve gözlük sebebiyle gölge veya ışık kırılması oluşmamalıdır.

Gözlük kullanımına ilişkin kurallara dair görsel aşağıda verilmiştir.

ABD Vize Fotoğrafında Gözlük Kullanabilir Miyim?
ABD Vize Fotoğrafında Gözlük Kullanabilir Miyim?

ABD Vize Fotoğrafında Başörtüsü Kullanabilir Miyim?

Vize fotoğrafında, dini bir amacı olmadığı sürece, saçı veya saç çizgisini kapatan şapkaların veya başörtülerinin kullanılmaması gereklidir. Başörtülü fotoğraflarda dahi tüm yüz görünür olmalı ve başörtüsü kişinin yüzüne gölge düşürmemelidir.

Örnek başörtülü fotoğraf görseli aşağıda verilmiştir.

ABD Vize Fotoğrafında Başörtüsü Kullanabilir Miyim?
ABD Vize Fotoğrafında Başörtüsü Kullanabilir Miyim?

Üniformalı Fotoğraf Çektirebilir Miyim?

Vize fotoğraflarında üniforma, üniforma gibi görünen giysiler ve kamuflajlı giysiler giyilmemelidir. Günlük giyilen dini giysiler dışında fotoğraflar günlük olarak giyilen normal kıyafetler ile çekilmelidir.

ABD Vizesi İçin Dijital Fotoğraf Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Göçmen olmayan (geçici) vize başvuruları için DS-160 formuna aşağıdaki özellikleri sağlayan dijital fotoğraf yüklenmesi gerekmektedir.

  • Fotoğraf kare ve 1200 piksel x 1200 piksel boyutunda olmalıdır.
  • Fotoğraf, sRGB renk alanında renklendirilmiş olmalıdır.
  • Fotoğrafın formatı JPEG olmalıdır.
  • Fotoğrafın boyutu 240 kilobayttan (kB) küçük veya ona eşit olmalıdır.
  • Büyük boyutlu fotoğrafların 20:1 oranından küçük veya buna eşit bir oranda sıkıştırılması gereklidir.

Kriterleri sağlayan basılı bir fotoğrafa sahip olan kişiler, aşağıdaki şartları yerine getirerek, basılı fotoğrafın taranmış halini kullanabilirler.

  • Fotoğraf 2 inç x 2 inç (51 mm x 51 mm) boyutlarında olmalıdır.
  • Taranan fotoğrafın çözünürlüğü inç başına 300 piksel veya milimetre başına 12 piksel olmalıdır.

Amerika Vize Fotoğrafını Nereye Teslim Etmeliyim?

Amerika vize fotoğrafı, göçmenlik vizesi başvurularında dış temsilcilik vize mülakatında elden teslim edilmesi gerekmektedir.

Tüm göçmen olmayan vize türleri için yapılan başvurularda ise dijital vize fotoğrafı, online DS-160 formu doldurulurken başvuru sistemine yüklenir. Amerika vizesi fotoğraf yükleme işlemi ile ilgili direktifler, DS-160 formu içerisinde bulunan ilgili adımda detaylı şekilde aktarılmaktadır.

Fotoğraf yükleme ekranının görseli aşağıdaki gibidir.

Amerika Vize Fotoğrafını Nereye Teslim Etmeliyim?
Amerika Vize Fotoğrafını Nereye Teslim Etmeliyim?

ABD Vize Fotoğrafını Nerede Çektirebilirim?

Amerika vize fotoğrafı, dijital fotoğraf gerekmesi durumunda başvuru sahiplerinin kendileri tarafından çekilebilse de, fotoğrafın profesyonel fotoğraf stüdyolarında çektirilmesini önermekteyiz.

ABD Ankara Büyükelçiliği websitesinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana şehirlerinde Amerika vizesi için fotoğraf çeken stüdyolar için isim ve iletişim bilgileri paylaşılmaktadır.

Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: