Amerika Dil Okulu Vizesi

Amerika Dil Okulu Vizesi Başvuru İpuçları 2024

Amerika dil okulu vizesi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir eğitim kurumda dil eğitimi almak isteyen yabancı ülke vatandaşlarına verilen bir göçmen olmayan vize türüdür.

Dil okulu vizesi, vize grubu F1 olarak adlandırılan Amerika öğrenci vizesi kapsamında, haftada en az 18 saatlik bir dil eğitimi programına kayıt olan kişilere verilmektedir.

ABD dil okulu vize danışmalık hizmetleri için: 0850 241 1868

Amerika Dil Kursu Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika dil kursu vizesi almak için öncelikle SEVP (Öğrenci ve Ziyaretçi Değişim Programı) onaylı bir dil eğitimi kurumuna kayıt olmanız gerekir. Dil kurumu sizin adınıza bir I-20 formu (Göçmen Olmayan Öğrenci Statüsüne Uygunluk Belgesi) düzenler ve bu formu aldıktan sonra vize işlemlerine başlamadan önce Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisi Bilgi Sistemi (SEVIS I-901) kayıt ücretini ödemeniz gerekmektedir.

Yukarıda verilen işlemleri tamamladıktan sonra DS-160 Amerika vize başvuru formunu online olarak doldurmalı, ardından usvisa-info.com adresinden vize başvuru harcını ödeyerek konsolosluk randevusu oluşturmalısınız. ABD dil kursu vizesi için randevu tarihinde gerekli vize başvuru evraklarını teslim edin, parmak izi kaydı verin ve Konsolosluk görevlisiyle vize mülakatı gerçekleştirerek başvuru sürecini tamamlayın. Vizenizin sonucu mülakat sonunda size bildirilecektir.

ABD Dil Kursu Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Amerika dil kursu vizesi almak için standart vize belgelerine ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlayınız.

  • Amerika dil okulundan alınmış I-20 formu
  • SEVIS I-901 ücret dekontu
  • Maddi duruma dair belgeler veya sponsorluk belgeleri
  • Destekleyici vize başvuru evrakları

Amerika dil okulu vizesi için tam ve açıklamalı evrak listesine ABD vize belgeleri sayfasından ilgili seçimleri yaparak ulaşabilirsiniz.

Amerika'da Dil Eğitimi İçin I-20 Formu

Amerika’da dil eğitimi için SEVP onaylı bir dil okulundan kabul aldıysanız okul idaresi sizi Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisi Bilgi Sistemine (SEVIS) kaydedecektir. SEVIS kaydınızı yapan okul, daha sonra size Form I-20 Göçmen Olmayan Öğrenci Statüsüne Uygunluk Belgesi verir.

Amerika I-20 formunun siz ve okul görevlisi tarafından imzalanması gerekir. Amerika I-20 formu vize randevusunda ve ABD'ye girişte ibraz edilmeli, Amerika'da kalınan süre boyunca saklanmalıdır.

Sık Sorulan Sorular

ABD dil okulu vizesi ile ilgili danışmanlarımıza sıklıkla sorulan soruların yanıtlarına aşağıda yer verilmiştir.

Amerika Dil Okulu Vize Ücreti Ne Kadardır?

Amerika dil okulu vize başvurusundan önce ödenmesi gereken SEVIS I-901 ücreti 350 $ ve Amerika F1 vize başvuru harcı 160 $ olmak üzere toplam başvuru tutarı 510 $'dır. Pasaport teslimi, sağlık sigortası ve danışmanlık hizmeti alınması halinde Amerika dil okulu vize masrafları artmaktadır.

Amerika'da Dil Kursuna Giderken Çalışılabilir Miyim?

Amerika’da dil kursuna giderken belirli şartlar altında çalışabilirsiniz.

Amerika’da derslerin başlamasından 30 gün öncesine kadar kampüs içi istihdam için başvurabilirsiniz.

Kampüs içi istihdama başvurmak için, belirlenmiş okul yetkilinizle (DSO) görüşün, başvurunuz onaylanırsa DSO'nuz size bir onay mektubu verecektir ve işvereninizden de benzer bir belge almanız gerekir.

Kampüs içi istihdama katılırsanız, okul tatildeyken haftada 20 saatten fazla çalışamazsınız. Kampüs dışında istihdam, yalnızca eğitim programınızın en az bir tam akademik yılını tamamlamış olmanız ve ABD'ye uygun bir ekonomik sıkıntı yaşamanız durumunda mümkündür.

Amerika Turist Vizesi İle Dil Okuluna Gidilebilir Miyim?

Amerika turist (B) vizesi ile yalnızca eğlence amaçlı kurslara katılım sağlayabilirsiniz, derece veren bir kursa katılmanız mümkün değildir.

Dil okuluna gitmeye izin vermeyen bir durumdayken Amerika turist vizesi ile bir eğitim kursuna kaydolmak statü ihlaline yol açar. Bir eğitim kursuna kayıt olarak göçmen olmayan statüsünü ihlal eden kişiler, statülerini uzatma veya öğrenci statüsüne geçme hakkına sahip değildir.

Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: