Amerika Transit Vize Başvuru Süreci İle İlgili Bilinmesi Gerekenler
Amerika transit vize, hava yolu veya deniz yoluyla Amerika Birleşik Devletleri üzerinden üçüncü bir ülkeye seyahat edecek olmanız halinde ABD'de aktarma yapmanız için verilen geçici vize türlerinden biridir.
Vize grubu C olarak belirlenen ABD transit vizesi, seyahat amacının sadece bir ABD havaalanı veya limanından transit geçiş olması durumunda verilmektedir. Transit vize ile Amerika'da turistik gezi veya aile ve arkadaş ziyareti gerçekleştiremezsiniz.
ABD transit vize danışmanlık hizmetleri için: 0850 241 1868
Amerika T.C. Vatandaşlarından Transit Vize İstiyor Mu?
Evet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ABD aktarmalı seyahatlerinde transit vize alması gerekmektedir. Amerika transit vize muafiyeti sadece Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık ve Avustralya gibi 40 ülkenin dahil edildiği ABD Vize Muafiyet Programı (Visa Waiver Program) kapsamında olan ülke vatandaşlarına tanınmaktadır.
Amerika C Vizesi Türleri Nelerdir?
Amerika C vizesi türleri aşağıda listelenmiştir.
- Amerika C1 vizesi: Nihai varış noktasına giderken ABD'den aktarmalı olarak geçen ABD vatandaşı olmayan kişilere verilir.
- Amerika C2 vizesi: New York City'deki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'ne seyahat eden ABD vatandaşı olmayanlar veya nihai bir varış noktasına gitmek için ABD üzerinden geçiş yapan Birleşmiş Milletler yetkilileri için verilir.
- Amerika C3 vizesi: Son varış noktasına giderken resmi amaçlı veya iş faaliyeti amacıyla ABD üzerinden aktarmalı olarak seyahat eden yabancı hükümet yetkilileri için verilir.
Amerika C1/D Vizesi Nedir?
Amerika C1/D vizesi, transit (C1) vize ile mürettebat (D) vizesi türlerinin kombinasyonundan oluşan ve uluslararası ticari hava yolu veya deniz yolu personeli için verilen bir vize türüdür.
Gemi veya hava yolu personeli olarak çalıştığınız taşıta binmek için ABD'ye seyahat etmeniz gerekiyorsa Amerika mürettebat vizesi yeterli olmamakta, transit geçişi sağlamak amacıyla C1/D vizesi almanız gerekmektedir.
Amerika Transit Vizesi Nasıl Alınır?
Amerika transit vize başvurusu yapmak için aşağıda verilen adımları sırasıyla takip ediniz.
- Çevrimiçi vize başvuru formunu doldurun ve onay sayfasının çıktısını alın.
- Amerika C vizesi başvuru ücretini ödeyin.
- ABD dış temsilciliğinden mülakat randevusu alın.
- Transit vize için gerekli evrakları hazırlayın.
- Randevu tarihinde parmak izi kaydını verin ve vize mülakatına katılın.
Amerika Online Vize Başvuru Formu (DS-160)
Amerika transit vize başvurusunun ilk adımında ceac.state.gov adresi üzerinden online DS-160 vize formunu doldurunuz. DS-160 formunun seyahat bilgileri bölümünde, sırasıyla “Alien in Transit (C)“ ve “Transit (C1)” seçeneklerini işaretleyiniz. Aynı sayfada Amerika'ya varış ve ayrılış tarihi, şehir ve uçuş bilgileri gibi seyahat planı detaylarını eksiksiz olarak beyan ediniz.
DS-160 formunun son aşamasında başvuru sistemine, dijital biyometrik fotoğraf yükleyin ve formu teslim ederek onay sayfası oluşturun.
Amerika C1 Vizesi Başvuru Ücreti
Amerika C1 vizesi başvuru ücreti 185 $ olmakla birlikte seyahat sağlık sigortası, pasaportun kurye ile teslimi ve danışmanlık hizmeti alınması ile birlikte ücret artar.
DS-160 formunu tamamladıktan sonra Amerika C1 vizesi başvuru harcını ödemek için usvisa-info.com adresinden başvuru formu kodu ile hesap oluşturunuz. Açılan sayfada dış temsilciliği seçip sonraki adımda da ABD vize ücreti ödemesini yapınız. Amerika C1 vizesi için vize ücretini ödedikten sonra randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
ABD transit vize ile ilgili danışmanlarımıza en sık yöneltilen sorular aşağıda cevaplanmıştır.
Transit Vize İçin Nasıl Randevu Alabilirim?
Transit vize için randevu alma işlemini ABD Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğu vize biriminden yapabilirsiniz. ABD transit vize başvuru ücretini usvisa-info.com adresinden ödedikten sonra randevu tarihi ve saati seçiniz. ABD transit vize için randevunuzu aldıktan sonra mail ile gönderilen onay belgesinin çıktısını alınız.
Amerika C1 Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Amerika C1 transit vize başvurusu için aşağıda listelenen evrakları vize görüşmesinde sunmanız gerekmektedir.
- En az 6 ay geçerli pasaport
- Varsa eski pasaport ve ABD vizeniz
- DS-160 başvuru formu onay sayfası
- Varış ülkesinin vizesi (muafiyet bulunmuyorsa)
- Varış ülkesine seyahat planı (uçak bileti vb.)
- Güncel biyometrik fotoğraf
- Kimlik kartı
- Randevu onay maili çıktısı
- Türkiye ile ekonomik ve ailevi bağları kanıtlayan belgeler
- Seyahat masraflarına ilişkin finansal yeterlilik kanıtı
Transit Vize Mülakatı ve Biyometri İşlemleri Neleri Kapsar?
ABD transit vize için aldığınız randevu tarihinde konsolosluğa giderek vize evraklarını teslim etmeli, parmak izi kaydı vermeli ve vize mülakatına katılmalısınız. ABD transit vize için ek belge istenmesi halinde size randevu sırasında bilgi verilir. Yapılan vize mülakatı sonrasında ise ABD vizenizin onaylandığı veya reddedildiği bilgisi sizinle paylaşılır. ABD vize başvurunuz onaylandıysa https://ceac.state.gov/ üzerinden pasaport takibi yapabilir ve pasaportunuzu dış temsilciliğin çalıştığı PTT merkezinden alabilirsiniz.
Amerika Transit Vize Süresi Ne Kadardır?
C1, C2 ve C3 dahil olmak üzere tüm Amerika transit vizeleri en fazla 29 gün süreyle veya biletinizdeki ABD'den ayrılacağınız tarihe kadar (hangisi daha önce ise) verilir. Bu bağlamda ABD'ye 1 Kasım'da girerseniz, 29 Kasım’da veya daha önce ayrılmanız gerekir. Ancak, son varış noktanıza 20 Kasım'da bir biletiniz varsa, 20 Kasım'da ABD'den ayrılmanız gerekir.
Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.