Litvanya Kültürel Etkinlik Vizesi

Litvanya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi Başvuru İşlemleri

Litvanya'da düzenlenen müsabaka, kongre veya konferans gibi ticari kazanç sağlamayan kültürel, sportif ya da bilimsel bir etkinliğe katılımcı ya da görevli olarak katılmak için seyahat edecek kişilerin Litvanya kültürel, bilimsel ve sportif etkinlik vizesi alması gerekmektedir.

Litvanya kültürel etkinlik vizesi, Litvanya Schengen vizesi türlerinden biri olup hamiline 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile Litvanya ve Schengen bölgesinde bulunma hakkı sağlamaktadır.

Kültürel vize başvuruları için: 0850 241 1868

Litvanya Kültürel Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Litvanya kültürel vize başvurusu için aşağıdaki adımlar izlenerek başvuru yapılır.

  • Litvanya'daki organizatör kurum ya da kuruluş tarafından davet mektubu hazırlanır ve elektronik davetiye kodu alınır.
  • Litvanya C tipi vize başvuru formu doldurulur ve gerekli evraklar hazırlanır.
  • Yetkili vize başvuru merkezi VFS Global'den randevu alınır.
  • Randevu gününde ücret ödemesi yapılır ve biyometri bilgileri verilir.

Litvanya Etkinlik Vizesi İçin Davet Mektubu Nedir?

Litvanya etkinlik vizesi için davet mektubu, başvuru sahibini davet eden Litvanya’daki kişinin standartlara uygun bir şekilde düzenlediği bir elektronik davetiye kodudur ve başvuru sahibinin seyahat tarihlerini, konaklama adresini ve seyahat amacını içerir.

Litvanya vizesi için davet mektubu, davet eden kişi tarafından elektronik olarak https://epis.vrm.lt/epis üzerinden düzenlenir ve vize başvurularında mektuba ilişkin elektronik kod ve varsa mektubun fotokopisi sunulur.

Litvanya Göçmenler Bürosu tarafından düzenlenen davetiyelerde, kişinin konaklamasına dair bilgilerin de yer alması; eğer konaklama bilgileri yoksa da ayrıca otel rezervasyonunu gösteren belgelerin de sunulması gereklidir.

Litvanya Kültürel Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Litvanya kültürel vize başvurusu için standart evraklar haricinde başvuru sahibinin Litvanya'da katılacağı etkinlik için elektronik davetiye kodu ve varsa hibe yazısı sunulmalıdır. Kültürel etkinlik amaçlı Litvanya vizesi için sunulması gereken evraklara ait tam ve kapsamlı listeye, Litvanya vizesi için gerekli evraklar sayfasından seçim yapılarak ulaşılabilmektedir.

Litvanya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi İçin Hibe Yazısı

Litvanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvurularında, başvuru sahibinin seyahat masrafları herhangi bir kuruluş ya da organizasyon tarafından karşılanacak ise, antetli kağıda hazırlanan ve masrafların karşılanacağına dair hibe miktarının belirtildiği imzalı ve kaşeli resmi yazı olan, hibe yazısı sunulmalıdır.

Litvanya Kültürel Vize Randevusu Nereden ve Nasıl Alınır?

Litvanya kültürel vize randevusu, vize başvuruları için yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi olan VFS Global'in internet sitesinden online olarak alınmaktadır. VFS Global'in Litvanya vize başvurusu için randevu alınabilecek vize merkezleri Ankara, Antalya, Bursa, Edirne, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Trabzon illerinde bulunur ve başvuru sahipleri tercih ettikleri merkez için randevu alabilir.

Litvanya Kültürel Etkinlik Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Litvanya kültürel etkinlik vizesi harcı 80 eurodur. Başvuru masrafları arasında vize harcı haricinde VFS Global vize servis ücreti, seyahat sağlık sigortası masrafı ve danışmanlık hizmeti için yapılan ödemeler bulunur ve bu halde vize başvuru ücreti toplamda ortalama 120-140 euro civarında olabilir.

Litvanya Etkinlik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Litvanya etkinlik vizesi, başvuruların Litvanya Ankara Büyükelçiliğine ulaşmasından itibaren yaklaşık 15 gün içerisinde çıkar. Litvanya Ankara Büyükelçiliğinin ek evrak talep etmesi, vize evraklarında eksikliklerin veya hataların olması veya iş yoğunluğunun fazla olduğu dönemlerde başvuru yapılması gibi hallerde, başvuru işlem süreleri 45 güne kadar uzayabilmektedir.

Diğer Kısa Süreli Litvanya Vizesi Türleri Nelerdir?

Kısa süreli diğer Litvanya vize türleri aşağıda verilmiştir.

Dilhan Akkaya Yazan: Dilhan Akkaya

Dilhan Akkaya, 2019 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Vizem.net için göçmenlik hukuku ve vize başvuruları alanında danışmanlık vermektedir.

Paylaş: