Kanada Konferans Vizesi Nedir, Kimlere Verilir?
Konferans vizesi; kişinin menşe ülkesi dışında düzenlenmekte olan ulusal ya da uluslararası konferanslara, seminerlere, fuarlara veya akademik etkinliklere katılabilmesi için alması gereken vize türüdür.
Kanada konferans vizesi, ilgili etkinlik için gelen şahıslara Kanada’ya erişim hakkı ve ilgili etkinlikte 5 güne kadar çalışma izni olmadan çalışma hakkı tanımaktadır.
Kanada’da herhangi bir etkinliğe 5 günden fazla çalışmak üzere gelecek olanların Kanada iş vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868
Kimlere Kanada Konferans Vizesi Verilir?
Kanada konferans vizesine; akademisyenler, üniversite hocaları, profesörler, araştırma görevlileri, şirket veya dernek yetkilileri ve lisans/yüksek lisans/doktora/doktora sonrası çalışmaları öğrencileri başvurabilmektedirler.
Kanada kongre vize aracılığı ile Kanada’ya gitmek isteyenler ilgili kongre yetkilileri tarafından düzenlenmiş Kanada vizesi davetiye mektubu almak durumundadırlar.
Konferans vizesine, Kanada’da düzenlenecek bir etkinlikte konferans sunumu yapacak veya dinleyici olarak katılacaklar da başvurabilmektedirler.
Kanada Konferans Vizesi Şartları Nelerdir?
Kanada konferans vizesi şartları aşağıda listelenmiştir.
- Planlanan seyahatin 6 aydan kısa olması gerekmektedir.
- Kanada’da iş arama amacı ile gidilmemelidir.
- Vizeye başvuran şahsın gelir kalemleri Kanada dışında olmalıdır.
- Vize başvurusunu destekleyici belgeler vize başvurusuna eklenmelidir.
- Geçerli bir seyahat belgesine sahip olunmalıdır.
- Planlanan seyahati karşılayacak finansal yeterliliğe sahip olunmalıdır.
- Planlanan seyahat bitiminde Kanada’dan çıkılacağı beyan edilmelidir.
- Herhangi bir suç kaydı bulunmamalıdır.
- Güvenlik veya sağlık açısından risk teşkil edilmemelidir.
Kanada Kongre Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Kanada kongre vize başvurusu yapmak için öncelikle Kanada’da düzenlenen bir etkinliğe kayıt yaptırıp bu etkinliğin yetkililerinden onaylı bir davet mektubu talep etmek gerekmektedir.
Kanada konferans vizesi başvuruları internetten ya da şahsen yapılabilmektedir. Başvuru internet üzerinden yapılacaksa Kanada Göçmenlik, Mülteciler Vatandaşlık Bürosu (IRCC) internet sitesi aracılığıyla yapılmaktadır. IRCC’den Kanada konferans vizesi hakkında geri dönüş alındıktan sonra, vize başvurusu için gerekli olan biyometri işlemleri VFS Ankara veya VFS İstanbul ofislerinde gerçekleştirilebilmektedir.
Fiziksel olarak yapılacak Kanada kongre vizesi başvuruları, randevu alınarak doğrudan VFS Global ofislerine yapıldıktan sonra online başvurularda olduğu gibi IRCC tarafından değerlendirmeye alınmaktadır.
Kanada kongre vizesiyle çalışılacak gün sayısı 5 gün veya daha az olması koşuluyla Kanada iş davetiyesi gerekmemektedir ve Kanada konferans davetiyesi yeterli olmaktadır.
Kanada Konferans Vizesi Almak için Gerekli Evraklar Nelerdir?
Kanada konferans vizesi almak için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.
- Pasaport: En az 6 ay geçerliliği ve 2 boş sayfası bulunması gerekmektedir.
- Kanada konferans vizesi destek mektubu: Kanada’daki konferansa bir şirket ya da dernek adına katılım sağlanıyor ise ana kuruluştan alınacak destek mektubu başvuruda bulunmalıdır.
- Kanada konferans vizesi davet mektubu: Konferans yetkilileri tarafından düzenlenmiş olan davetiye mektubu başvuruya mutlaka eklenmelidir. İlgili konferans yetkililerine ait iletişim bilgileri başvuruda bulunmalıdır.
- Finansal yeterlilik belgeleri: Varsa davet mektubunda belirtilen finansal olanaklar da göz önünde bulundurularak Kanada’da bulunulacak süre boyunca finansal yeterliliğe sahip olunacağını ispatlayan belgeler başvuruda yer almalıdır.
- Ek belgeler: Eğer konferansla ilgisi var ise hizmet sözleşmeleri, kontratlar, kefaletnameler başvuruya eklenmelidir.
Yukarıda belirtilen Kanada konferans vizesi başvurusu için gerekli olan evraklara ek olarak standart Kanada ziyaret vizesi için gerekli evraklar mutlaka başvuruda bulunmalıdır.
Konferans Vizesi için Kanada Davet Mektubu Örneği Nedir?
Konferans vizesi için Kanada davet mektubu örneği, vizeye başvuran kişinin Kanada’ya seyahat amacı ile seyahat bilgilerini içeren ve konferans vizesi almak için gerekli olan bir belgedir. Vize davet mektubuna, Kanada’ya yapılacak girişlerin bir konferans ya da etkinlik için olduğunu vize görevlilerine kanıtlamak için ihtiyaç duyulmaktadır.
Konferans yetkilileri tarafından düzenlenip onaylanması gereken Kanada vize davet mektubu; katılımcıya konaklama, beslenme, rezervasyon yapma gibi finansal imkanların sağlanıp sağlanmadığını da belirtmelidir.
Konferans için Kanada Davet Mektubu Nasıl Alınır?
Konferans için Kanada davet mektubu alınacağı takdirde öncelikle ilgili konferansa kayıt yaptırılması ve varsa katılım ücretinin ödenmesi gerekmektedir. İlgili konferansa yaptırılacak kaydın ardından konferans yetkililerinden davet talep edilmesiyle, davetiye ile Kanada vizesi alma işleminin ilk adımı tamamlanmış olmaktadır.
Kanada konferans davet mektubunda; isim soyisim, bağlı bulunan kurum/dernek/şirket iletişim bilgileri, vatandaşı olunan ülkenin ismi, seyahat süresi ve rezervasyon bilgileri, konferans kayıt numarası ve konferans katılım ücretinin ödendiğinin ispatı gibi bilgiler bulunmalıdır.
Kanada’ya Konferans Vizesi ile Gidenlerin Çalışma İzni Alması Gerekir Mi?
Kanada’ya konferans vizesi ile gidenlerin çalışma izni alma zorunluluğu 5 günden sonradır, 5 günden kısa süren programlarda çalışma izni gerekli değildir. Eğer kişi Kanada’da uluslararası toplantı veya konferans organizatörü ise ya da 5 günden daha kısa süre bir konferansa konuşmacı olarak katılacaksa; çalışma izni gerekmemektedir.
Vizem.net uzman danışmanları aracılığıyla Kanada’da geçici çalışma için başvuru yapacaklara danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868
Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.