Kanada Vize Davetiye Mektubu

Kanada'ya Davetiye ile Gitmek için Kanada Davet Mektubu Nasıl Yazılır?

Kanada’ya davetiye ile gitmek için, Kanada’da yaşayan biri tarafından yazılmış davet mektubu edinmiş olunması gerekmektedir.Davetiye ile Kanada vizesi başvurusu yapmak, çalışma vizesi ya da geçici ikamet vizesi gibi farklı vize türleri için güçlü bir destekleyici belge sunulması anlamına gelmekte fakat davet mektubu vize onayı alınacağını garanti etmemektedir.

Kanada vize başvuruları arasında davet mektubu ibraz edilmesi zorunlu olan süper vize, çalışma vizesi gibi bazı vize türleri bulunmaktadır ancak geçici ikamet vizesi olan genel ziyaretçi vizesi için davet mektubu beyanı zorunlu değildir. Vize adayının şahsi koşullarına göre davet mektubu beyanı, IRCC yetkili vize ofisleri tarafından talep edilmektedir.

Vizem.net, davetiye ile Kanada’ya gidecek kişiler için yapılan vize başvurularında Türkiye’den IRCC sertifikalı danışmanlar eşliğinde başvuruyu tamamlayan akredite kuruluştur.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Kanada Vize Davet Mektubu Neden Gereklidir?

Kanada vize davet mektubu, Kanada’da yaşayan kişi tarafından, vize adayının sunduğu evrakların yanlış bilgi içermediğinin, davetiyeyi yazan kişinin gerekli durumlarda vize için sponsor olabileceğinin ve adayın vize bitiminde kendi ülkesine dönüş yapacağının beyanı olduğundan gerekli görülmektedir. Davet mektubunu yazan kişi, başvuru yapılan konsolosluğa vize adayı için Kanada’ya giriş izni talep etmektedir.

Vize başvurularında Kanada vize davetiye belgesini temin etmiş adayların Kanada’ya giriş niyeti daha iyi analiz edilebildiğinden, davet mektubu önemli bir destekleyici belge işlevi görmektedir.

Kanada Vizesi için Davet Mektubu Nereden Alınır?

Kanada vizesi için davet mektubu almak isteyen vize adaylarının Kanada’da ziyaret gerçekleştirecek birini tanıyor olmaları ve mektubu bu kişinin kaleme alamsı gerekmektedir. Kanada vizesi için istek göndererek vize adayını Kanada’ya davet edecek kişilerin, Kanada vatandaşı olmaları veya sürekli oturum iznine sahip olmaları gerekmektedir.

Ebeveyn, kardeş, eş, evlat gibi yakın akrabalar, yakın arkadaşlar veya Kanada’ya iş amaçlı gidiliyorsa iş ortakları, Kanada vizesi için davet mektubu yazabilecek kişilerdir.

Kanada’dan Vize Davetiyesi Nasıl Gönderilmelidir?

Kanada’dan vize davetiyesi, davet mektubunu yazan kişi tarafından tarih belirtilerek ıslak imza veya elektronik imza ile imzalanarak gönderilmelidir. Davet mektubunun, Kanada vatandaşı ya da Kanada’da sürekli oturum izni olan biri tarafından yazılmış olmasına bakılmaksızın, başvuru yapılan vize ofisinin kıstaslarına göre noter tarafından tasdik edilmesi talep edilebilmektedir.

Vize adayına posta yoluyla Kanada’dan davetiye gönderilmesinin ardından, başvuru sahibi davet mektubunun orijinalini diğer evraklarla birlikte ibraz etmekle yükümlüdür.

Kanada’dan Davetiye Kaç Günde Gelir?

Kanada davetiye, tercih edilen kargo firmalarına bağlı olarak ortalama 9 ile 20 gün arasında Türkiye’ye gelmektedir.

Kanada’ya Davetiye ile Gitmek için Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kanada vizesi için başvuru yapan adaylar, davet mektubu ile birlikte diğer bütün evrakları hazırlamaları halinde çevrimiçi veya bizzat vize başvurusu yapabilmektedir. Çevrimiçi başvurular, IRCC (Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu) internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Kanada’ya davetiye ile gitmek için vize başvurusu çevrimiçi olarak yapılıyorsa davet mektubunun taratılarak PDF formatına çevrilmiş olması ve başvuru aşamasında belge olarak eklenmesi gerekmektedir.

Vize adayının bizzat başvuru yapması durumunda, doğrudan yetkili vize merkezinden randevu alınması gerekmektedir. Yüz yüze başvuru yapılması halinde davet mektubunun çıktısının alınması ve bir kopyasının diğer başvuru belgeleri arasına eklenmesi gerekmektedir.IRCC tarafından onaylanan Kanada vize başvurusu, vize adayına onay maili ile iletilmektedir ve başvuruyu çevrimiçi yapmış olan adayların pasaportlarını yetkili vize merkezine teslim etmeleri talep edilmektedir.

Vizem.net, Türkiye ve Kanada’da hizmet veren IRCC belgeli uzmanları ile Kanada vize başvuru süreçlerinin tamamı için danışmanlık sağlamaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Kanada Davet Mektubu ile Alınabilen Vize Türleri Nelerdir?

Kanada davet mektubu ile alınabilecek vize türleri aşağıdaki listede verilmiştir.

  • Kanada ziyaretçi vizesi
  • Kanada aile ziyareti vizesi
  • Kanada iş vizesi
  • Kanada ticari vize
  • Kanada konferans vizesi
  • Kanada misafir vizesi

Kanada Davet Mektubu Örneği Nasıl Yazılmalıdır?

İngilizce veya Fransızca olarak yazılması gereken Kanada davet mektubunda, vize adayının bilgileri, davetiyeyi yazan kişinin bilgileri ve başvurulan vize kategorisi için gereken bilgilerin yer alması gerekmektedir. Kanada davet mektubunda vize adayına ilişkin; adı ve soyadı, doğum tarihi, açık adresi, davetiyeyi yazan kişi ile olan yakınlık derecesi gibi kişisel bilgiler ve telefon numarası ve e-posta adresi gibi iletişim bilgilerine, ziyaretçinin Kanada’da kalacağı süre, konaklama adresi, ziyaretin nasıl finanse edileceği ve Kanada’ya geliş ve ayrılış tarihi bilgilerine yer verilmesi gerekmektedir.

Kanada vize davetiyesinde, mektubu yazan kişiye ilişkin; ad ve soyad, doğum tarihi, Kanada’da ikamet edilen açık adres, Kanada’daki vatandaşlık veya oturum iznine ilişkin statü bilgisi gibi kişisel bilgiler ve telefon numarası ve e-posta adresi gibi iletişim bilgilerine, iş bilgilerine, davet eden kişinin eş, nikahsız eş, evlat gibi bakmakla yükümlü olunan kişilerin ad soyad ve doğum tarihi bilgilerine ve hanede yaşayan toplam kişi sayısı bilgilerine yer verilmesi gerekmektedir. Kanada davet mektubunu yazan kişinin, Kanada vatandaşı ise vatandaşlık kartı veya pasaportunun, Kanada doğumlu ise doğum belgesinin, sürekli oturum iznine sahipse oturum kartının bir kopyasının davet mektubu ile birlikte beyan etmesi gerekmektedir.

Kanada davet mektubu örneği aşağıda verilmiştir.

Kanada Davet Mektubu Örneği
Kanada Davet Mektubu Örneği

Kanada İş Davetiyesi Nasıl Alınır?

Kanada iş vizesi için yapılan başvurularda gerekli olan Kanada iş davetiyesinin, Kanada’da faaliyette olan bir şirket tarafından, şirkette görevli bir temsilci adına gönderilmesi gerekmektedir. Kanadalı bir şirket tarafından gönderilen davet mektubu ile; yatırımcılar, iş ortakları, şirket personelleri, konferans katılımcıları, mevcut veya potansiyel müşteriler, Kanada’daki şirkette verilecek eğitim için Kanada’ya gelmesi gereken kişiler davet edilebilmektedir.

Kanada’ya çalışmak için davetiye ile gitmek amacıyla alınan mektupta, vize adayına ilişkin; ad ve soyad, doğum tarihi, çalıştığı şirket ve pozisyonu, adres bilgileri, iletişim numaraları, davet eden kurum ile olan iş geçmişi, ziyaret amacı, süresi, davet eden kurum tarafından karşılanan konaklama ve yaşam masrafları, Kanada’dan ayrılacağı tarih bilgilerine yer verilmesi gerekmektedir.

Şirket adına davet mektubunu yazan temsilciye ilişkin; ad ve soyad, açık adres, telefon numarası, iş e-posta adresi gibi kişisel bilgilerin davetiyede belirtilmesi önem taşımaktadır. Kanada’dan ticari vize davetiye belgesinde, şirkete yönelik şirket adı, şirketin genel merkezinin açık adresi, internet sitesi, şirketin tescil edildiği veya kurulduğu tarih, işletme türü bilgilerine yer verilmesi gerekmektedir.

Kanada Süper Vize Davet Mektubu Nasıl Yazılmalıdır?

Kanada süper vize, başvuru sahibine maksimum 10 yıl olarak verilen ve başvuru sahibinin bir seferde en fazla 2 yıl Kanada’da kalmasına olanak sağlayan vize türüdür. Kanada süper vize başvuruları, Kanada vatandaşlarının anne babaları ve büyükanne, büyükbabaları Kanada çok girişli süper vize başvurusu yapabilmektedir. Kanada aile ziyareti vizesi kapsamında olan Kanada süper vize, başvuru yapıldıktan sonra yaklaşık 8 hafta içinde sonuçlanmaktadır.

Kanada süper vize davet mektubunda davetli kişiye ilişkin; ad ve soyad, doğum tarihi, davet eden kişi ile olan akrabalık derecesi, Kanada’da konaklayacağı açık adres, ziyaret süresi, geliş ve ayrılış tarihleri ve ziyaretin finansmanını nasıl yapacağı bilgilerine yer verilmesi, davetiyeyi yazan kişiye ilişkin; ad ve soyad, doğum tarihi, telefon ve e-posta bilgileri, iş bilgileri, Kanada’daki statüsüne ilişkin vatandaşlık kartı veya oturum kartı gibi bilgi ve belgelerin beyan edilmesi gerekmektedir.

Kanada geçici ikamet vizesine sahip ebeveynler ve büyükanne ve büyükbabalar, tekrar geçici ikamet vizesi başvurusu yapmalarına gerek kalmadan Kanada süper vize başvurusu yaparak Kanada’ya seyahat edebilmektedir.

Kanada süper vize davet mektubu örneği aşağıda verilmiştir.

Kanada Süper Vize Davet Mektubu Örneği
Kanada Süper Vize Davet Mektubu Örneği

Davetiye ile Kanada’ya Gitmek İçin Gerekli Diğer Evraklar Nelerdir?

Davetiye ile Kanada’ya gitmek için hazırlanması gereken diğer evraklar aşağıdaki listede belirtilmiştir.

  • Kanada niyet mektubu
  • Kanada vize fotoğrafı
  • Kanada aile bilgi formu
  • Kanada seyahat sağlık sigortası
  • Kanada niyet mektubu
  • Kanada vize fotoğrafı
  • Kanada aile bilgi formu
  • Kanada seyahat sağlık sigortası

Ayrıca aşağıdaki standart belgeler başvuru esnasında beyan edilmelidir.

  • Pasaport
  • Son 6 aya ait banka hsap dökümü
  • Tapu, araç ruhsatı gibi yatırım ve diğer gelirleri gösteren belgeler
  • Masraflar davet eden kişi tarafından karşılanacaksa davet eden kişinin banka hesap bilgileri ve Kanada Gelirler Müdürlüğü’nden alınan Notice of Assessment belgesi
  • Vize adayı emekli ise emekli maaş cüzdanı fotokopisi; iş yeri sahibi ise vergi levhası ve iş faaliyetine ilişkin belgeler; öğrenci ise öğrenci belgesi ve transkript; çalışan ise işyerinden alınan görev tanımı ve maaşın yazılı olduğu seyahat izin belgesi
Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: