Kanada Start Up Vizesi

Kanada Start Up Vizesi Başvuru Süreci 2023

Önemli Not: Deprem sonrasında T.C vatandaşlarına sağlanan Kanada Open Work Permit (3 yıllık Kanada çalışma izni) başvuruları için başvuru sahibinin 3 Ocak 2024’e kadar Kanada’ya geçerli bir vize ile girmiş olması gerekir.

Sadece vize evrakları göçmenlik avukatı tarafından onaylanan kişilerin başvruları vizem.net tarafından yapılmaktadır.

Uygunluk kriterlerini öğrenmek için: 0850 241 1868’i arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kanada start-up vizesi, Kanada’da yeni bir iş kuracak ve bu iş ile Kanadalılara istihdam sağlayacak kişilere verilen bir tür kalıcı oturum iznidir. Kanada start-up vizesi Kanada’da iş kuran kişiye ve ailesine Kanada’da kalıcı oturum izni hakkı tanımakta ve minimum 1 yıllık düzenlenmektedir.

Kanada girişimci vizesi hamili ve ailesi Kanada’da eğitim ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilmek, çalışma iznine ve vatandaşlığa başvurabilmek haklarına sahip olmaktadır.

Kanada girişimci vizesi hamiline ve ailesine oy vermek, politik adaylıkta bulunmak ve üst düzey güvenlik taraması gerektiren işlerde çalışmak gibi vatandaşlık haklarını vermemektedir. Kanada start-up vizesi hamili 5 yıl süreyle gelir vergisinden muaf olmaktadır.

Vizem.net, Kanada start-up vize başvurularında 2 yılda onay oranı en yüksek akredite acentedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Kanada Start Up Vizesi Şartları Nelerdir?

Kanada start-up vizesi şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Kişinin nitelikli bir iş fikrine sahip olması gerekmektedir.
  • Girişimcilere destek verdiği belgelenebilir bir yatırımcıdan star up destek mektubu alması gerekmektedir,
  • Yeterli düzeyde İngilizce veya Fransızca bildiğini kanıtlaması gerekmektedir
  • Kanada’ya yerleşmek için yeterli düzeyde finansal kaynağa sahip olduğunu belgelendirmelidir.

Kanada’dan destek mektubu alındığında; en fazla 5 kişi olmak üzere her başvuru sahibi, şirketin tüm hisselerine bağlı oy haklarının %10’u veya daha fazlasına sahip olmakla beraber destekleyen kuruluşla birlikte toplamda, şirketin tüm hisselerine bağlı oy haklarının %50’sinden fazlasına sahip olmaktadır.

Kanada Start Up Vizesi için Dil Yeterlilik Şartı Var Mıdır?

Kanada start-up vizesi için dil yeterlilik şartı vardır. Kanada start-up vizesi almak için başvuru sahibinin onaylanmış yetkili bir kuruluş üzerinden İngilizce veya Fransızca dil sınavına girmesi ve bu sınavda konuşma, okuma, dinleme ve yazma alanlarından her birinden aldığı puanın Kanada Dil Değerlendirme (CLB) ölçeğinde minimum 5 puana denk olması gerekmektedir.

Kanada start-up vizesi başvurularında Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşlık Bürosu (IRCC) tarafından İngilizce yeterlilik sınavı olarak IELTS ve Fransızca yeterlilik sınavı olarak TCF Canada kabul edilmektedir.

Kanada Start Up Vize Programı için Minimum Yatırım Miktarı Nedir?

Kanada start-up vize programı için minimum yatırım miktarı, yatırımcının niteliğine göre değişmektedir. Kanada start-up vizesi için yatırım Kanada girişim fonları üzerinden yapılıyorsa yatırım tutarının minimum 200.000 CAD olması gerekmektedir.

Kanada start-up vizesi için yatırım, Kanada’da yatırım yapmak üzere çalışan Kanada melek yatırımcı grupları üzerinden yapılıyorsa yatırım tutarının minimum 75.000 CAD olması gerekmektedir. Kanada start-up vizesi için iş geliştirme merkezleri programlarının birinden kabul alınmış ise herhangi bir minimum yatırım limiti bulunmamaktadır.

Kanada Start Up Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kanada start-up vizesi başvurusu Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu (IRCC) internet sitesi üzerinden online olarak yapılmaktadır, online başvurunun ardından Kanada start-up vizesi için pasaport hazırlanarak Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu ofisine gönderilmelidir.

Kanada start-up vizesi için biyometri işlemleri İstanbul veya Ankara VFS Global ofislerinden randevu alınarak yapılmakta ve VFS Global ofisleri üzerinden biyometri kaydının yaptırılması ile başvuru tamamlanmaktadır.

Kanada start-up vizesi için biyometri işlemleri İstanbul ve Ankara dışındaki VFS ofisleri tarafından yapılamamakta ve vize başvuruları Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu tarafından değerlendirilerek karara bağlanmaktadır.

Vizem.net, Kanada start-up vizesi başvuruları için danışmanlık veren akredite kuruluştur.

Kanada Start Up Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Kanada start-up vize başvurusu Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu (IRCC) internet sitesi üzerinden (https://www.canada.ca/) gcKEY hesabı oluşturularak online olarak yapılır. Sonrasında vize başvurusu için gereken evraklar, Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu’nun; Centralized Intake Office-Start Up Business Class, P.O. BOX 8700, Sydney, NS B1P 0G2/ Kanada adresine postalanmaktadır.

Kanada Start Up Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kanada start-up vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Kanada start-up vizesi başvuru formu: Başvuru formunun tamamının doldurulmuş, tarih bilgisi yazılmış ve imzalanmış olması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibine eşlik edecek ekonomik olarak bağımlı kişilere dair beyan formu: Başvuru sahibi ile birlikte Kanada’ya gelecek ve başvuru sahibinin bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı 5 kişiden fazla ise bu formun başvuru sahibi tarafından doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış olması gerekmektedir.
  • Özgeçmiş formu: Başvuru sahibi hakkında doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış olması gerekmektedir.
  • Geçmiş seyahatlere ilişkin bilgi formu: Başvuru sahibinin geçmiş seyahatlerine ilişkin bilgilerin istendiği formun başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olması gerekmektedir.
  • İş göçü programı iş grubu formu: Başvuru sahibinin kurmuş olduğu start-up ile ilgili bilgilerin talep edildiği bu formun başvuru sahibi tarafından doldurulması ve imzalanması gerekmektedir.
  • Aile bilgilerine ilişkin form: Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaşın üzerindeki ekonomik olarak hala bağımlı olan çocukları ile ilgili bilgilerin talep edildiği formun, başvuru sahibi tarafından doldurulup imzalanması gerekmektedir.
  • Acente desteği formu: Başvuru sürecinde ücret karşılığı veya ücretsiz yardım alınmış olan acente veya temsilciye ilişkin bilgi formunun başvuru sahibi tarafından doldurulmuş olması gerekmektedir.
  • Pasaport: Başvuru sahibi ve seyahatte ona eşlik edecek yakınlarının pasaport fotokopilerinin sunulması; pasaport fotokopilerinde pasaport numarası, pasaportun veriliş ve geçerliliğinin bitiş tarihleri, fotoğraf, isim soyisim ve doğum tarihi bilgilerinin görünmesi gerekmektedir.
  • Dil yeterlilik belgesi: Başvuru sahibinin İngilizce veya Fransızca dil yeterlilik sınavı sonuç belgesinin kopyasının teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Destek mektubu: Başvuru sahibinin start-up teklifine yatırım yapacağını taahhüt eden kuruluşlardan alınmış olan destek mektuplarının orijinallerinin teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Resmi evraklar: Nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı, boşanma belgeleri, vefat eden eşe dair ölüm belgesi, kimlik belgesi, başvuru sahibinin eşi ile ortak banka hesap cüzdanları ve kira kontratlarının kopyalarının teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Başvuru sahibinin çocuklarına ilişkin evraklar: Nüfus kayıt örneği, velayet evrakları ve çocuğun finansal bağımlılık durumuna ilişkin evrakların kopyalarının teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydı: Başvuru sahibinin 18 yaşından sonra 6 ay ve üzeri devamlı olarak ikamet etmiş olduğu ülkelerden alınmış adli sicil kayıtlarına ilişkin belgelerin orijinallerinin teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Başvuru sahibinin kendisinin ve aile üyelerinin her birinin 2 adet biyometrik fotoğrafının teslim edilmesi gerekmektedir. Her bir kişi için teslim edilen 2 adet fotoğraftan birinin arka yüzüne fotoğraftaki kişinin isim, soyisim ve doğum tarihi bilgileri ile birlikte fotoğrafın çekildiği tarih yazılmalıdır.
  • Vize ücreti ödeme dekontu: Vize ve oturma izni ücretlerinin ödendiğine dair belgelerin orijinallerinin teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Finansal duruma ilişkin belgeler: Başvuru sahibinin banka hesap dökümleri ve tüm gelir ve mal varlıklarına ilişkin belgelerin kopyalarının teslim edilmesi gerekmektedir.

Kanada Start Up Vizesi için Destek Mektubu Nasıl Alınır?

Kanada start-up vizesi için destek mektubu, bir melek yatırımcı grubu veya girişim sermayesi fonu tarafından başvuru sahibine verilmektedir ve başvuru sahibinin girişim fikrinin desteklendiğini belgelemektedir. Kanada start-up vizesine başvuru yapmak için başvuru sahibinin girişim fikrinin girişim sermayesi fonları, melek yatırımcı grupları ve iş geliştirme merkezlerinden en az biri tarafından desteklenmiş olması gerekmektedir.

Kanada start-up vizesi başvurularında destek alınabilecek kurumlar yatırım yapma onayı almış kurumlardır. Kanada start up destek mektubu verebilen yatırımcı kuruluşlarının her birinin farklı başvuru süreçleri ve girişim fikirlerini değerlendirdikleri farklı kriterler bulunmaktadır, bu kuruluşlar başvuru sahibinden girişim fikrini bizzat sunmasını veya start-up projesine ilişkin detaylı bir plan teslim etmesini talep edebilmektedir.

Kanada Start Up Vizesi için Hesapta Ne Kadar Para Olmalıdır?

Kanada start-up vizesi için hesapta olması gereken para miktarı başvuru sahibinin aile bireylerinin sayısına göre değişmekte ve gerekli para tutarları her yıl güncellenmektedir.

2022 yılı itibariyle Kanada start-up vizesi için başvuru sahibi ile birlikte Kanada’da yaşayacak aile üyesi sayısına göre hesapta olması gereken para tutarları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Aile üyesi sayısıHesapta olması gereken para tutarı
113213 CAD
216449 CAD
320222 CAD
424553 CAD
527847 CAD
631407 CAD
734967 CAD
Her bir ek aile üyesi için gereken tutar3560 CAD

Kanada start-up vizesi için hesapta olması gereken para bir sponsor tarafından karşılanamamaktadır, paranın bizzat başvuru sahibine ait olduğunun belgelenmesi gerekmektedir. Kanada vizesi için hesapta olması gereken para başvuru sahibinin ve ailesinin Kanada’daki masraflarının tamamının karşılanabileceğini ispatlamaktadır.

Kanada Startup Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Kanada start-up vizesi, başvurunun ilgili kuruma ulaşmasından itibaren ortalama 12 ile 16 ay gibi bir sürede çıkmaktadır.

Kanada start-up vizesi onay süreci; başvuru sahibinin adli sicil kaydı ile ilgili bir belirsizlik olması durumunda, onay süreci sonuçlanmamış boşanma veya velayet davası bulunması durumunda, aile ile ilgili evraklarda belirsizlikler olması durumunda ve vize ofisinin başvuru sahibinin sunduğu bilgileri doğrulatmak için başka bir vize ofisiyle iletişim kurması gerektiğinde uzayabilmektedir.

Kanada Start Up Vizesi Oturum İzni Almadan Önce Kanada’da Çalışılabilir Mi?

Kanada start-up vizesi oturum izni almadan önce geçici çalışma izni alınarak Kanada’da çalışılabilmektedir. Kanada start-up vizesi programının kapsadığı kalıcı oturum iznini almadan önce Uluslararası Hareketlilik Programı kapsamındaki kısa dönem çalışma izni alınarak Kanada’da çalışmak mümkündür.

Kanada start-up vizesi kapsamında kalıcı oturum iznini almadan önce Kanada’da çalışmak isteyen kişilerin kısa dönem çalışma izni, Taahhüt Sertifikası ve destek mektubu almış olması gerekmektedir. Kısa dönem Kanada çalışma izni başvuruları için destek mektubu Kanada hükümeti tarafından tanınmış yatırımcı kuruluşlar tarafından verilmektedir.

Kanada start-up vizesi oturum izni almadan önce Kanada’da çalışmak için, kişilerin gereken şartları sağlayarak kısa dönem çalışma izni başvurusunda bulunmaları yeterli olmaktadır, önce kalıcı oturum iznine başvurmuş olmak gerekmemektedir.

Kanada’da Start Up Programı ile İş Kurmanın Avantajları Nelerdir?

Kanada’da start-up programı ile iş kurmanın avantajları aşağıda listelenmiştir.

  • Kanada’da iş kurmak, kalıcı oturma izni almanın yolunu doğrudan açmaktadır.
  • Kanada’da kurulan işle doğrudan uluslararası pazara girilmektedir.
  • Kanada içindeki iş faaliyetlerinde herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
  • Kanada’da kurulan işle ilgili herhangi bir net varlık veya net değer doğrulaması gerekmemektedir.
  • Her bir ortağın ilgili işletmenin minimum %10 hissedarı olması şartıyla, tek start-up şirketiyle 5 kişinin ortak iş yapabilmesine imkan tanınmaktadır.
  • Kalıcı oturum izni onay süreci henüz tamamlanmadan başvuru sahibinin işini Kanada’ya taşıyabilmesi için kısa süreli bir çalışma izni verilebilmektedir. Kanada’da start-up programı ile iş kurmanın başlıca avantajı uluslararası bir pazara doğrudan giriş imkanı sunmasıdır. Kanada iş kurma vizesi hamili Kanada’da iş yapmaya başladıktan sonra ilk 5 yıl vergi muafiyetine tabi olmaktadır.

Kanada Start Up Danışmanlık Hizmeti Neleri Kapsamaktadır?

Kanada start-up danışmanlık hizmeti kapsamında başvuru sahipleri Vizem.net IRCC belgeli danışmanı tarafından ön değerlendirmeye alınmakta ve tüm süreç ilgili danışman tarafından yönetilmektedir.

Kanada start-up vizesi başvuru süreci online başvuru yapılarak başlatılmakta, ardından vize için gereken evrakların Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu’na (IRCC) posta ile gönderilmesi gerekmektedir. Kanada danışmanlık hizmeti kapsamında start-up vizesi başvuru süreci Vizem.net IRCC belgeli danışmanı tarafından evrakların kontrol edilmesini ve posta ile gönderilmesini kapsamaktadır.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: