Kanada Göçmenlik Başvurusu ve Puanlama Sistemi
Kanada göçmenlik programı nitelikli göçmenlerin Kanada’ya yerleşmelerini sağlayan bir programdır. Kanada göçmenlik başvuruları için mevcut program seçenekleri; nitelikli göçmenlik, yatırımcı programı, bölgesel göçmenlik ve Quebec göçmenlik programlarıdır. Kanada kalıcı göçmenlik programlarının arasında en çok tercih edileni Kanada nitelikli göçmenlik programıdır.
Kanada göçmenlik başvurusunda bulunmak isteyen bireyler için meslek, eğitim, dil bilgisi ve yaş kriterleri dikkate alınarak bir göçmenlik puanı oluşturulmaktadır. Kanada Göçmenlik başvuruları Express Entry sistemi üzerinden online olarak gerçekleştirilmekte ve genellikle 6 ay içerisinde sonuçlandırılmaktadır.
Bölgesel göçmenlik programlarında bireyler federal başvuru yerine Kanada’nın eyaletlerine başvuruda bulunmakta ve eyaletlerden gelen davetiye mektubu ile göçmenlik başvurusunu başlatmaktadır.
Kanada göçmenlik başvuruları konusunda Vizem.net, Türkiye ve Kanada’da çalışan ICCRC belgesine sahip danışmanları ile Kanada vize danışmanlık hizmeti veren akredite akredite kuruluştur.
Önemli Not: Vizem.net danışmanlığında yapılacak Kanada göçmen programı başvuruları için öncelikle başvuru sahibinin en az B1 seviyesinde İngilizce bildiğini gösterir resmi sınav sonucu (CELPIP veya IELTS) ve özgeçmişini kanada@vizem.net adresine göndermesi gerekir.
Kanada göçmen avukatımız uygun bulduğu adaylara dönüş sağlayacaktır. Kanada’da çalışmak isteyen tüm göçmen adayları için telefonda herhangi bir bilgi verilmemektedir.
Kanada Göçmenlik Başvurusu
Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada’da uzun süreli ikamet etmesi gereken farklı ülke vatandaşları için gerçekleştirilen başvurulardır. Kanada vatandaşı olmayan bireylerin gerekli koşulları sağlamaları şartı ile kalıcı göçmenliğe başvuru yapma hakları bulunmaktadır.
ICCRC Nedir?
Göçmenlik başvurularında başvuru sahibinin niteliğine göre başvuru yapılacak göçmenlik türü değişiklik göstermektedir. Kişilerin Kanada’ya göç etme sebepleri olarak gösterecekleri birey, kurum veya kuruluşların göçmenlere danışmanlık yapabileceklerine dair Kanada Hükümeti tarafından verilmiş bir sertifikaya sahip olmaları gerekmektedir. Bu sertifika ICCRC (Immigration Consultants of Canada Regulatory Council) adında bir danışmanlık sertifikasıdır.
Bu sertifikaya sahip olmayan danışmanlar tarafından yapılan başvurularda yaşanmış mağduriyet örneklerine sıklıkla rastlanmaktadır.
Kanada Göçmenlik Programları
Kanada göçmenlik başvurusu yapacak bireylerin kişisel durumlarına göre farklı göçmenlik programları bulunmaktadır.
1. Kanada Aile Göçmenlik Başvurusu:
Aile bileşimi yolu ile Kanada’ya göç edecek bireylerin Kanada’da bulunan aile üyelerinin Kanada oturum iznine sahip olması veya göçmen olması gerekmektedir. Ayrıca göçmenlik başvurusunda bulunacak bireye sponsor olabilmelidir.
Kanada’da asgari ücret ile geçinen bireylere herhangi bir aile birleşimi için sponsorluk yapabilme yetkisi verilmemektedir. Kanada’da bulunan bireylerin bir göçmene sponsor olabilmeleri için yaklaşık olarak 40,000 CAD’a sahip olduğunu göstermesi gerekmektedir. Kanada vatandaşlığına sahip olan bireyler için aile birleşimi ebeveynleri, eşi, çocukları ve reşit olmamış kardeşleri ile sınırlandırılmıştır.
Bu aile üyelerinin dışındaki bireyler Kanada’ya göçmen olarak yerleşmek adına aile birleşimi başvurusunda bulunamamaktadır.
2. Kanada Eyalet Göçmenliği
Kanada eyalet göçmenliği programı ile T.C vatandaşlarına Kanada’ya göçmenlik başvurusunda bulunma hakkı tanımaktadır. Bu programda her eyalet kendi göçmenlik kurallarını belirlemiştir. Eyaletler başvuru yapan göçmenlerin eyalete ne kadar fayda sağlayabileceğini inceleyerek başvuruları değerlendirmektedir. Kanada eyalet göçmenliği başvurusunda bulunabilmek için başvuru sahibinin gerekli iş tecrübesi, eğitim ve dil bilgisine sahip olması ile başvuru yaptığı eyalette yaşama planları bulunması gerekmektedir.
Kanada’nın 12 ayrı eyaleti bulunmaktadır. Ancak 2020 yılı itibari ile yapılan bazı düzenlemeler sonucunda bazı eyaletler başvurularını durdurmuştur. Aşağıda Kanada eyaletlerinin listesi verilmiştir:
- Alberta
- British Columbia
- Manitoba
- New Brunswick
- Newfoundland and Labrador
- Northwest Territories
- Nova Scotia
- Ontario
- Prince Edward Island
- Saskatchewan
- Yukon
- Quebec
Kanada eyalet göçmenlikleri daha çok iş ve eğitim amacına sahip olan göçmenlerin başvuru yaptığı bir kategoridir. İyi bir iş tecrübesine ya da eğitim hayatına sahip olmak bu kategoride göçmenlik başvurusu yapacak bireyler için oldukça önemlidir. Her eyalet kendi göçmenlik kurallarını belirlemektedir. Bu yüzden başvuruda bulunacak bireylerin her bir eyaletin göçmenlik şartlarını detaylı bir şekilde bilmesi gerekir.
3. Girişimci Göçmenlik Programları
Girişimci göçmenlik kapsamında Kanada göçmenlik başvurusunda bulunacak kişilerin Kanada’da kendilerine sponsor olacak bir kurum ile anlaşmaları gerekir. Davetiye ve sponsorluk mektupları ile Kanada’ya yeni ve dinamik fikirleri ile katkıda bulunabilecek kişiler bu göçmenlik kategorisine başvuru yapabilmektedir.
Girişimci göçmenlik kategorisi için bireylerin çalıştıkları sektörde en az 3 yıllık iş deneyimi sahibi olduklarını kanıtlamaları gerekir. Ayrıca 300.000 Dolar değerinde kişisel gelir veya mülke sahip olma şartı bulunmaktadır. Bu alanda başvuru yapan çiftçiler için bazı kolaylıklar sağlanmaktadır.
4. Yatırımcı Göçmenlik Programları
Yatırımcı göçmenlik programı ile en az 800,000 CAD birikime sahip olduğunu kanıtlayan bireyler Kanada’da yatırım yaparak ikamet etmek için başvuru yapma hakkına sahiptir. Kişiler Kanada’da en az 400,000 CAD yatırım yapmalılardır.
5. Sanatçı, Sporcu, Çiftçi Göçmenlik Programı
Kanada Hükümeti, kişilerin uzman oldukları alanlarda Kanada’ya ne kadar katkı sağlayabileceklerini değerlendirmektedir. Sanatçılar, sporcular, çiftçiler gibi çeşitli meslek grupları bu kategoride yer alır.
Vizem.net kişinin durumuna göre uygun göçmenlik programı seçilmesi ve tüm başvuru prosedürünün yürütülmesi için danışmanlık veren ve Türkiye ve Kanada’da ofisi bulunan Türkiye’deki tek kurumsal firmadır.
Kanada Göçmenlik Başvurusu
Kanada göçmenlik başvurusu online sistem olan Express Entry sistemi üzerinden gerçekleştirilmiştir. Express Entry Dünya çapında Kanada’ya göçmenlik başvurusu yapmak isteyen bireyler için oluşturulmuş bir başvuru sistemidir.
Bu sistem üzerinde kişiler bilgilerini girerek niteliklerine göre puanlamaya tabi tutulmaktadır. Başvuru sahiplerinin yaşı, eğitim seviyesi, iş deneyimi, İngilizce seviyesi gibi kriterleri göçmenlik puanlamasında en çok önem verilen kriterlerdir.
Express Entry sistemi üzerinden aynı zamanda Kanada içerisinden ve dışarısından göçmenlik başvuruları alınmaktadır.
Kanada göçmenlik başvuru adımlarından ilki Kanada’nın belirlediği resmi göçmenlik sitesine kayıt olarak bir profil oluşturmaktır. Bu profilde kişinin bilgilerini, yeteneklerini, tecrübelerini içeren gerçek ve kanıtlanabilir belgeler yer almalıdır.
Kanada Hükümeti bu şekilde dünya çapında bir göçmen havuzu oluşturmaktadır. Kişilerin bu havuzda yanıt bekleme süreleri en fazla 1 yıldır. Başvuru için profil oluşturan bireylerin niteliklerine göre bir göçmenlik puanı oluşturulmaktadır. Kişiler bu puanlara göre havuzdan çıkarılarak Kanada Hükümeti tarafından Kanada’ya davet edilir.
Kanada’dan bir davet mektubu alan bireyler göçmenlik başvurusu için Express Entry sistemi üzerinden işlemlerini başlatabilmektedir. Başvurunun bu aşamasında göçmenlik sistemi üzerinde oluşturulan profildeki bilgileri destekleyecek referans kodu, kişisel bilgiler, iş deneyimi, pasaport bilgileri, yazılı iş teklifi, aile bilgileri gibi belgeler sisteme İngilizce ya da Fransızca olarak yüklenmelidir.
Başvuru sahibinin 30 yaşını geçmemiş olması başvurusunun olumlu sonuçlanması adına önemli bir kriterdir. İngilizce dil bilgisi seviyesi IELTS gibi geçerliliği olan bir sınav üzerinden belgelenmeli ve Express Entry sistemine yüklenmelidir. Çünkü uluslararası geçerliliği bulunan dil sınavı sonuçları CLBS (Canadian Language Benchmarks System) üzerinden belirli bir puana dönüştürülmektedir.
Kanada Göçmenlik Şartları Nelerdir?
Kanada göçmenlik şartları için kişilerin belirlenen göçmenlik statülerine uygun olmaları gerekir. Kanada göçmenlik başvurusu da Kanada Hükümeti’nin belirlediği kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
- Kanada göçmenlik başvurusu yapılırken gerekli belgeler istenen şekilde sisteme yüklenmelidir.
- Göçmenlik için talep edilen dil, çalışma belgeleri gibi ana dokümanların yanında sağlık belgesi, ikametgah belgesi, yurtdışı seyahat geçmişi, sicil kaydı, biyometrik fotoğraf ve banka hesap dökümleri gibi dokümanlar da sağlanmalıdır.
- Hangi şartlarda başvuru yapılırsa yapılsın Kanada için göçmenlik başvurusu yapacak bireylerin kesinlikle herhangi bir sabıka kaydının bulunmaması gerekmektedir.
- Kişilerin Kanada güvenliğini tehlikeye sokacak herhangi bir faaliyeti bulunmamalıdır.
- Ayrıca kişilerin sağlık engelleri olmamalıdır.
- Kişilerin uluslararası bir İngilizce ya da Fransızca testinden asgari düzeyde başarılı olmaları Kanada göçmenlik başvurusu ön şartları arasında yer almaktadır.
Kanada’ya göçmenlik için aranan şartlar temelde bu 6 maddeden oluşur.
Kanada Göçmenlik Başvurusu Formu
Kanada için ülkeye gelecek olan göçmenlerin özellikle genç, dinamik ve faydalı olması gerekmektedir. Göçmenlik başvurularında ülkeye yerleşecek bireylerin Kanada’ya ne kadar yararlı olacağı üzerinde durulmaktadır. Bu yüzden kişiler göçmenlik başvurusu yapmak adına online olarak Kanada göçmenlik başvurusu formu doldurmaktadır. Göçmenlik başvurusu ülkeye yerleşim başvurusudur.
Kanada göçmenlik başvuru formu, başvuru sahibinden aşağıdaki bilgileri talep etmektedir.
- Kişisel bilgiler
- Aile bilgileri
- İş deneyimi bilgileri
- Eğitim bilgileri
- Dil bilgisi bilgileri
- Sabıka bilgileri
Bir Kanada göçmenlik başvurusu formu yani “Generic Application Form For Canada” doldurulurken kişiler eksiksiz, hatasız ve doğru bilgiler ile doldurmaya özen göstermelidir. İlk aşamada oluşturdukları profil ile göçmenlik başvurusu yapmaya hak kazanan bireyler formu mutlaka doldurmalılardır.
Başvuru formunun ilk kısmında kişinin başvuru yapacağı göçmenlik türü ile ilgili sorular yöneltilmektedir. Bireyler hangi göçmenlik türünde başvuru gerçekleştirdiklerini ve kendileri ile ilgili bu alandaki soruları eksiksiz bir şekilde yanıtlamalılardır.
Ardından başvuru formunda göçmenlik başvurusunun bireysel mi yoksa aile üyeleri ile toplu olarak mı gerçekleştirileceği bilgisi yer almalıdır. Ayrıca formu doldururken olası göçmenlik mülakatlarında hangi dilin tercih edileceği de belirlenmektedir.
Kanada’nın iki adet resmi dili bulunmaktadır. Bu diller İngilizce ve Fransızcadır. Kişilerin bu iki dilden en az birini iyi bir seviyede biliyor olması gerekmektedir. Bireylerin başvuru formunda yer alan bilgileri, oluşturdukları ilk profilde yer alan bilgiler ile uyumlu olmak zorundadır.
Kanada göçmenlik başvurusu formunun ikinci kısmında bireylerin detaylı kişisel bilgilerine yer verilmektedir. Kişiler detaylı bir biçimde boy, kilo, göz rengi gibi fiziksel özelliklerden ve istenen diğer kişisel bilgilerden bahsetmelilerdir. Kişilerin evlilik ve ikamet bilgileri gibi özel bilgileri formda yer almalıdır.
Başvuru formunun son kısmını bireylerin detaylı iletişim bilgilerinin yer aldığı kısım oluşturmaktadır. Başvuru sahipleri; güncel e-posta adreslerini, telefon numaralarını, ev adreslerini eksiksiz ve doğru bir şekilde başvuru formuna yazmalılardır.
Ayrıca kişiler detaylı pasaport bilgilerini de forma eklemelidir. Bireylerin T.C kimlik numaraları, doğum bilgileri, aile bilgileri, eğitim ve iş bilgileri gibi detaylı bilgileri Kanada göçmenlik başvurusu formu içerisinde yer almaktadır.
Kanada Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu
Kanada yüksek refah seviyesi ile birçok ülke vatandaşının yaşama hayalini kurduğu bir ülke olarak bilinmektedir. Son yıllarda Kanada Hükümetinin duyurduğu ve uyguladığı politikalar ile ülkeye çok sayıda göçmen alımı yapılmıştır.
Kanada göçmenlik ve vatandaşlık bürosu 2023 yılına kadar 1 milyonu aşkın göçmeni Kanada topraklarına katma planı kurmaktadır. Yıllara göre ülkeye giriş yapması planlanan göçmen sayıları aşağıda verilmiştir:
2021: 401.000 göçmen
2022: 411.000 göçmen
2023: 421.000 göçmen
Kanada’ya çeşitli yöntemler ile göçmen olarak giriş yapmak mümkündür. Bireyler mülteci olarak, yatırımcı ve girişimci olarak, öğrenci, bakıcı veya istihdamda bulunacak kalifiye birey olarak Kanada’ya göçmenlik başvurusu yapabilmektedir.
Kanada’da uzun süreli ikamet etmek isteyen kişilerin vize ile ülkeye giriş yapmış olsalar dahi bir oturum ya da göçmenlik başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Bireyler hangi göçmen kategorisinde başvuru yapacaklarını belirledikten sonra Kanada Hükümeti’nin göçmenlik işlemleri için oluşturduğu Express Entry sistemi üzerinde bir profil oluşturmalılardır.
Kişiler oluşturdukları profil ile göçmenlik havuzuna düşerler. Kanada Hükümeti oluşturulan bu profilleri belirli bir puan sistemine tabi tutarak değerlendirmektedir. Bu puan sisteminden 2021 yılı için 100 üzerinden en az 67 puanı elde eden bireylere geriş dönüş sağlanmaktadır.
İkinci aşamada kişilerden talep edilecek evrakların yanı sıra bir Kanada göçmenlik başvurusu formu doldurmaları da istenmektedir. Başvuru formu başvuru yapılacak göçmenlik türüne göre değişiklik göstermektedir.
Kanada Göçmenlik Puanlama Sistemi
Kanada göçmenlik puanlama sistemi bireyleri birçok kriter üzerinden değerlendirmeye tabi tutan bir sistemdir. Kanada göçmenlik başvurularında puanlama hesabı; dil becerisi, eğitim, iş deneyimi ve tecrübesi, yaş kriteri, Kanada’ya uyumluluk gibi durumlar göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmektedir.
Kişilerin göçmenlik başvurusu hakkı kazanmaları için bu puanlama sisteminde 100 üzerinden en az 67 puana ulaşmaları gerekmektedir.
Kanada göçmenlik programına başvuru yapacak bireylerin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil sınavı üzerinden belgeye sahip olmaları gerekmektedir.
Bu dil sınavı notları Kanada dil sınavına uyarlanarak değerlendirilmektedir. Kanada’da başvuru sahiplerinin İngilizce ve Fransızca seviyelerini ölçmek için yapılan testler aşağıda verilmiştir:
- İngilizce için Canadian Language Benchmarks (CLB)
- Fransızca için Niveaux de Compétence Linguistique Canadiens (NCLC)
Kişiler İngilizce için IELTS, Fransızca için TEF-TCF gibi sınavlara girerek aldıkları puanları yukarıdaki Kanada dil sınavları puanları üzerinden değerlendirebilmektedir.
İngilizce veya Fransızca için kişilerin dil sınavları üzerinden en az 7 puan elde etmeleri gerekmektedir. Her iki dili de bilen bireyler için dil kriterinde ek puanlar söz konusu olmaktadır. Aşağıda dil testi puanlandırma aşamaları verilmiştir:
İlk resmi dil | Konuşma | Dinleme | Okuma | Yazma |
---|---|---|---|---|
CLB seviye 9 veya üstü | 6 | 6 | 6 | 6 |
CLB seviye 8 | 5 | 5 | 5 | 5 |
CLB seviye 7 | 4 | 4 | 4 | 4 |
CLB seviye 7’nin altında | Başvurmaya uygun değil | Başvurmaya uygun değil | Başvurmaya uygun değil | Başvurmaya uygun değil |
Dil puanı değerlendirmesi Kanada göçmenlik başvurularında kişilere maksimum 24 puan sağlamaktadır. Kanada göçmenlik başvuruları için puan hesaplanmasında kişilerin eğitim durumu da göz önünde bulundurulmaktadır. Bireylerin Kanada’da daha önce aldıkları herhangi bir eğitim bulunuyorsa bu durum başvuru için büyük avantaj sağlamaktadır.
Başvuru sahipleri başka ülkelerde tamamladıkları eğitimler için Kanada’da denklik almak zorundadır. Eğitim kriteri kişilere göçmenlik puan hesaplamasında maksimum 25 puan sağlamaktadır.
İş deneyimi ve tecrübesi ile doğru orantılı bir şekilde kişilere göçmenlik başvurularında puan verilmektedir. Aşağıda çalışma tecrübeleriyle doğru orantılı olarak göçmenlik puan tablosu hazırlanmıştır:
Deneyim | Maksimum 15 puan |
---|---|
1 yıl | 9 |
2-3 yıl | 11 |
4-5 yıl | 13 |
6 yıl veya daha fazla | 15 |
Yaş kriteri de Kanada Hükümeti’nin göçmenlik politikalarında oldukça önem verdiği bir unsurdur. Kanada Hükümeti ülkeye giriş yapacak göçmenlerin özellikle genç, dinamik olmasını istemektedir.
Dolayısıyla göçmenlik başvurularında 18 yaşın üzerinde bulunan gençlerin avantajı büyüktür. Aşağıda yaş ile orantılı olarak göçmenlik puan tablosu verilmiştir:
Yaş | Puan |
---|---|
18 yaş altı | 0 |
18-35 yaş arası | 12 |
36 yaş | 11 |
37 yaş | 10 |
38 yaş | 9 |
39 yaş | 8 |
40 yaş | 7 |
41 yaş | 6 |
42 yaş | 5 |
43 yaş | 4 |
44 yaş | 3 |
45 yaş | 2 |
46 yaş | 1 |
47 yaş ve üstü | 0 |
Bunun yanında kişilerin göçmenlik başvurusunda bulunurken Kanada vatandaşı bir işveren tarafından işe kabul edilmiş olması da kişiye 10 puanlık bir avantaj sağlamaktadır.
Ayrıca göçmenlik başvurusunda bulunacak bireyin Kanada’ya uyumluluğu konusu da değerlendirilmeye alınmaktadır. Kişinin daha önce bir Kanada seyahati ya da eğitim, çalışma geçmişi bulunuyor ise ülkeye daha kolay adapte olacağı düşünülmektedir. Ayrıca ileri düzeyde bir dil seviyesi de uyumluluk kriteri içerisinde yer almaktadır.
Kanada Göçmenlik Hakkında Sık Sorulan Sorular
Yazının bu bölümünde Kanada Devleti göçmenlik ile ilgili Vizem.net danışmanlarına iletilen sorular yanıtlanmıştır. Kanada göçmenlik başvurusu hakkında daha fazla soru sormak ve bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.
0850 241 1868
Kanada Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Kanada göçmenlik başvuruları Kanada Hükümeti’nin düzenlediği online sistem üzerinden gerçekleştirilmektedir. Kişiler bu sistem üzerinde bir profil oluşturup gerekli göçmenlik bilgilerini girerek bir puanlama sistemine tabi tutulurlar.
Gerekli puanı elde eden başvuru sahipleri yine aynı sistem üzerinden Kanada Hükümetinin talep ettiği detaylı belgeleri 60 gün içerisinde teslim etmelidir. Kişilerin belgeleri değerlendirmeye alınarak başvurunun süreci 6 ay içerisinde sonuçlanır.
Kanada Göçmenlik Puanı Kaç Olmalı?
Kanada göçmenlik başvurularında bireyler Kanada göçmenlik başvurusu resmi sitesi üzerinden oluşturdukları profil ile bir puanlama sistemine tabi tutulmaktadır.
Kişilerin Kanada göçmenlik başvuru hakkı kazanmaları için bu puanlama sisteminde 100 üzerinden en az 67 puana sahip olmaları gerekmektedir.
Kanada Göçmenlik Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?
Kanada göçmenlik başvuruları ortalama 6 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.
Kanada Göçmenlik Resmi Sitesi Nedir?
Kanada göçmenlik resmi sitesine buradan ulaşılabilir. Tüm prosedür Kanada resmi sitesi olan canada.ca üzerinden detaylı anlatılmış ve açıklanmıştır.
Vizem.net Kanada Göçmenlik İşlemleri
Vizem.net Kanada ve Türkiye ofislerinden 2017 2018 ve 2019 yıllarında T.C vatandaşları adına Kanada göçmenlik danışmanlığı vermiş ICCRC belgeli akredite acentedir. Vize başvurusu işlemleri dahil tüm sürecin tek kurumsal çatı altında verildiği Türkiye’deki tek acentedir.
Önemli Not: Vizem.net danışmanlığında yapılacak Kanada göçmen programı başvuruları için öncelikle başvuru sahibinin en az B1 seviyesinde İngilizce bildiğini gösterir resmi sınav sonucu (CELPIP veya IELTS) ve özgeçmişini kanada@vizem.net adresine göndermesi gerekir.
Kanada göçmen avukatımız uygun bulduğu adaylara dönüş sağlayacaktır. Kanada’da çalışmak isteyen tüm göçmen adayları için telefonda herhangi bir bilgi verilmemektedir.
Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.