Kanada Köprü Vizesi

Kanada Köprü Vizesi Nedir?

Önemli Not: Deprem sonrasında T.C vatandaşlarına sağlanan Kanada Open Work Permit (3 yıllık Kanada çalışma izni) başvuruları için başvuru sahibinin 3 Ocak 2024’e kadar Kanada’ya geçerli bir vize ile girmiş olması gerekir.

Sadece vize evrakları göçmenlik avukatı tarafından onaylanan kişilerin başvruları vizem.net tarafından yapılmaktadır.

Uygunluk kriterlerini öğrenmek için: 0850 241 1868’i arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kanada köprü vizesi, Kanada’da çalışma izni ile çalışan ve geçici oturum izni ile ikamet eden yabancı bir işçinin kalıcı oturum iznine başvurması durumunda başvuru süreci tamamlanana kadar Kanada’da çalışmaya ve ikamet etmeye devam etmesine izin veren bir açık çalışma izni türüdür.

Yabancı ülke vatandaşlarına Kanada’da çalışma ve ikamet etme imkanı sağlayan ve Kanada’daki açık çalışma izni türleri arasında yer alan kanada köprü vizesi için başvurular Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosuna (IRCC) yapılmaktadır.

Ekspres giriş sistemi havuzunda bulunan göçmenlik adaylarına, Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu tarafından belirlenen taban puanın üzerinde bulunmaları durumunda davet mektubu gönderilmekte olup sonrasında adaylar Kanada PR başvurusunda bulunabilmektedir. Adayların Kanada göçmenlik başvurusu onaylandıktan sonra kendilerine ve varsa ailelerine Kanada oturum izni belgesi verilmektedir.

Vizem.net Kanada vize başvuruları için Türkiye ve Kanada’da, IRCC sertifikalı danışmanları ile danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Kanada’da Köprü Vizesi Alma Şartları Nelerdir?

Kanada’da köprü vizesi alma şartları arasında; Quebec hariç olmak üzere Kanada’da yaşıyor olmak, geçerli bir çalışma izninin bulunması gerekmektedir.

Kanada köprü vizesi almak için ayrıca çalışma izni var ise işçi statüsünü muhafaza edilmiş olması veya işçi statüsünü geri alabilmek için Kanada çalışma izninin alınması, kalıcı ikamet başvurusunun başvuru sahibi tarafından şahsen yapılması, kalıcı ikamet başvurusunun eksiksiz bir şekilde tamamlanmış olması, kalıcı ikamet başvurusunun eksiksizlik kontrolünden geçmiş olması ve kalıcı ikamet izni başvurusu alındıktan sonra başvuru sahibine gönderilen makbuz mektubunun onaylatılmış olması gerekmektedir.

Kanada Köprü Vizesine Ne Zaman Başvurulabilir?

Kanada köprü vizesine ekspres giriş sistemi kullanılarak yapılan daimi ikamet izni başvurusu sonrasında başvuru sahibine gönderilen makbuz bildirimi (AoR) alındıktan sonra hemen başvurulabilmektedir.

Başvuru sahibine gönderilen makbuz bildiriminin Kanada köprü vizesi başvurusunda destekleyici bir belge olarak sunulması gerekmektedir. Kanada daimi ikamet başvurusunun Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu tarafından eksiksiz olup olmadığı kontrol edilinceye kadar Kanada köprü vizesi verilmemekte olup kontrol işlemleri başvurunun işlenmesinden sonraki birkaç ay içinde yapılmaktadır.

Ekspres giriş sisteminin dışında yapılan başvurularda, başvuru sahibi posta veya e-posta yolu ile makbuz bildirimini aldıktan ve başvuru Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu tarafından uygunluk kontrolünden geçtikten sonra Kanada köprü vizesine başvurulabilmektedir.

Kanada Köprü Vizesi Nasıl Alınır?

Kanada köprü vizesi Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosunun internet sitesi üzerinden 255 CAD tutarındaki başvuru ücretinin ödenmesi ve gerekli başvuru formlarının doldulup eksiksiz bir şekilde destekleyici belgeler ile sisteme yüklenmesi ile başvuruda bulunup alınabilmektedir.

Kanada Köprü Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Kanada köprü vize başvurusu ortalama 3 ayda sonuçlanmaktadır.

Kanada Köprü Vizesi Ne Kadar Süre için Verilir?

Kanada köprü vizesi, başvuru sahiplerinin birden fazla Kanada’da çalışma izni uzatma başvurusu yapmamaları için ilk seferde 24 aylığına veya daha kısa olması durumunda pasaport geçerlilik süreleri kadar verilmektedir. Kanada köprü vizesi gerektiği durumda 12 aylık süreyle uzatılabilmektedir.

Kanada’da Köprü Vizesi Almak Hangi Hakları Sağlar?

Kanada’da köprü vizesi almak yabancı ülke vatandaşlarına Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu tarafından göçmenlik başvurusu hakkında bir karar verilene kadar Kanada’da kalmaya devam edebilme hakkı sağlamaktadır.

Köprü vizesi Kanada’da kişinin Kanada’dan ayrılmak zorunda kalmamasını, mevcut veya yeni işvereniyle iş için yeni bir İş Gücü Piyasası Etki Değerlendirmesi (LMIA) başvurusunda bulunmamasını sağlamaktadır. Kanada köprü vizesine sahip olan kişilerin Kanada’nın herhangi bir yerinde herhangi bir işveren için çalışmasına izin verilmekte olup iş veya coğrafya ile alakalı bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: