Kanada Startup Destek Mektubu

Kanada Start Up Destek Mektubu Nedir, Nasıl Alınır?

Kanada start up destek mektubu, yenilikçi bir işletmeyi desteklemeye karar veren belirli Kanadalı yatırımcı kuruluşlardan biri tarafından başvuru sahibine verilen bir belgedir. Başvuru sahibi, Kanada start up vize programı kapsamında daimi ikamet başvurusuna bir destek mektubu eklemelidir.

Gerekli koşulları sağlayan yabancılar Kanada’da işletme kurabilir. Kanada’da şirket kurmak isteyen yabancıların Kanada startup vizesi alması süreci kolaylaştırmaktadır.

Kanada Start Up Mektubu Nereden Alınır?

Kanada start up mektubu, bir melek yatırımcı grubu, girişim sermayesi fonu veya iş geliştirme merkezi tarafından alınabilmektedir.

Kanada start up destek mektubu alınabilecek yerler aşağıda listelenmiştir.

  • İş Geliştirme Merkezi: Kanada’da bulunan kuruluşların iş geliştirme programlarından birine kabul edilmek gerekmektedir.
  • Girişim Sermayesi Grupları: Kanada start up vizesi programına destek mektubu almak ve kabul edilmek için risk sermayesi gruplarının en az 200.000 USD tutarında yatırım yapmalarını sağlamak gerekmektedir.
  • Melek yatırımcı grubu: Melek yatırımcılardan Kanada’nın start up vizesi programına kabul edilmek ve destek mektubu alabilmek için melek yatırımcı gruplarının en az 75.000 USD değerinde yatırım yapmalarını sağlamak gerekmektedir.

Kanada Start Up Programı için Destek Mektubu Nasıl Alınır?

Kanada start up programı için destek mektubu; Kanada’daki yatırımcı kuruluşları, destek alınmaya uygun bir iş fikrinin olduğuna ikna ettikten sonra alınabilmektedir. Her kuruluş kendi şartlarını belirlemektedir. Bazı kuruluşlar iş fikrinin şahsen sunulmasını talep ederken, bazı kuruluşlar ayrıntılı bir iş planının gönderilmesini talep etmektedir.

Kanada’da bulunan kuruluş, iş fikrini gönderen kişiyle anlaştığı takdirde destek mektubu göndermektedir. Kanada start up vizesi başvurusu için, alınan destek mektubunun başvuru evraklarının arasına eklenmesi gerekmektedir. Kanada’da tek bir anlaşma altında en fazla beş girişimci başvuruda bulunabilmektedir. İş fikrini destekleyen kuruluş, her girişimci için ayrı ayrı destek mektubu göndermek durumundadır.

Kanada’da bulunan kuruluş, desteklediği girişimci için taahhüt belgesini IRCC’ye de göndermek durumundadır. IRCC başvuru sırasında, Kanada start up destek mektubunu ve taahhüt belgesini gözden geçirmektedir.

Kanada Taahhüt Belgesi ile Destek Mektubu Arasındaki Fark Nedir?

Kanada’da iş kurmak isteyen yabancı girişimcilerin, anlaşma yaptıkları kurumdan taahhüt belgesi alması gerekmektedir. Kanada taahhüt belgesi; destekleme miktarı, başvuru sahibi, girişimci ekip üyeleri, işletme ve iş yapısı bilgileri, altyapı bilgileri ve başvuru sahipleri için çalışma izni belgelerini içermektedir.

Kanada taahhüt belgesi, azami olarak 5 kişilik girişimci grubu için bir tane hazırlanırken, destek mektubu her bir girişimci için ayrı ayrı hazırlanmaktadır.

Start Up Kanada Destek Mektubu Hangi Bilgileri İçermelidir?

Start up Kanada destek mektubunun içermesi gereken bilgiler aşağıda listelenmiştir.

  • Taahhüt belgesinin geçerlilik süresi (6 ay)
  • Başvuru sahibi ve ekip üyelerinin bilgileri
  • İş bilgileri
  • İşin yapısı hakkında bilgiler
  • Başvuru sahibi ve belirli kuruluşun iş ilişkisi
  • Temel başvuru sahibi için çalışma izni (varsa)
Kanada Start Up Destek Mektubu Örneği
Kanada Start Up Destek Mektubu Örneği

Kanada Start Up Destek Mektubu ile Kanada’da Yatırım Yapılabilir Mi?

Kanada start up destek mektubu ile Kanada’da yatırım yapmak mümkündür.

Kanada start up destek mektubu, iş fikirleri kuruluşlar tarafından desteklenen girişimcilere verilir. Kanada’da iş kurmak isteyen yabancı girişimcilerin, iş fikirlerini Kanada’da bulunan ilgili kuruluşlara sunması ve kabul alması gerekmektedir. Kanada destek mektubu ve taahhüt belgesi alan yabancı girişimciler Kanada yatırımcı göçmen vizesi için başvuruda bulunabilmektedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: