Kanada Aile Vizesi

Kanada Aile Vizesi Nedir, Şartları Nelerdir?

Önemli Not: Deprem sonrasında T.C vatandaşlarına sağlanan Kanada Open Work Permit (3 yıllık Kanada çalışma izni) başvuruları için başvuru sahibinin 3 Ocak 2024’e kadar Kanada’ya geçerli bir vize ile girmiş olması gerekir.

Sadece vize evrakları göçmenlik avukatı tarafından onaylanan kişilerin başvruları vizem.net tarafından yapılmaktadır.

Uygunluk kriterlerini öğrenmek için: 0850 241 1868’i arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kanada aile vizesi, evlilik birliği altında farklı bir ülkede bulunan eşini ya da çocuklarını Kanada’ya getirmek isteyen Kanada vatandaşı veya kalıcı oturum izni bulunan kişilerin aile sponsorluğu programları çerçevesinde aldığı vize türüdür.

Kanada kalıcı oturum izni olan ya da Kanada vatandaşı bir kişi, Kanada dışında yaşayan aile üyesine Kanada’da kalıcı oturma izni almak için sponsor olabilmektedir.

2020 yılında aile sponsorluğu temeline dayanarak kalıcı oturum izni için onaylanan başvuru sayısı 70.000; 2021 yılında Kanada aile birleşimi vizesi alan kişi sayısı ise tüm dünya geneli 203.050’dir.

Vizem.net, Kanada aile vizesi ve sponsorluk başvuruları için Türkiye’de ve Kanada’da bulunan IRCC sertifikalı uzmanlar ile hizmeti veren akredite kuruluştur.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Kanada Aile Vize Sponsorluğu Ne Demektir?

Kanada aile vize sponsorluğu, Kanada dışındaki aile üyesinin Kanada’ya gelip kalıcı oturum izni almasını sağlamaktadır. Kanada aile vize sponsorluğunu üstlenen kişinin, Kanada’ya getirilecek olan aile bireyinin temel ihtiyaçlarını karşılamak ve maddi bakımdan desteklemek konusunda taahhüt vermesi zorunludur.

Kanada Aile Vizesi için Kimlere Sponsor Olunur?

Kanada aile vizesi için kimlere sponsor olunabileceği aşağıda listelenmiştir.

  • Eşler ve resmi nikahsız partnerler
  • Bakmakla yükümlü olunan çocuklar
  • Anne, baba, büyükanne ve büyükbaba

Aile Vizesi için Kanada Sponsorluk Şartları Nelerdir?

Aile vizesi için Kanada sponsorluk şartlarının başında başvuru sahibinin 18 yaşından büyük olması gelmektedir. Kanada’da sponsor olan kişi, aile üyesinin; gıda, giyim, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olduğu aile bireyine mali destek sağlamaya taahhüt vermek için sponsorluk sözleşmesi imzalamalıdır.

Sponsorun; yanına aldığı eşine, nikahsız partnerine veya evlilik ortağına Kanada’da kalıcı oturum izni aldıkları tarihten itibaren 3 yıl daha sponsor olması gerekmektedir. Kanada akraba sponsorluğu yapan kişi, Kanada’ya getirdiği bağımlı çocuğuna 10 yıl veya çocuk 25 yaşına gelene kadar maddi destek sağlamakla yükümlüdür.

Kanada’da Aile Sponsoru Olmak için Minimum Gelir Miktarı Nedir?

Kanada’da aile sponsoru olmak için minimum gelir miktarı üstlenilen sponsorluk türüne ve bakmakla yükümlü olunan aile üyesi sayısına göre değişmektedir. Başvuru sahibinin geliri, Kanada aile sponsorluğu için başvuru yapılan tarihten önceki son 3 vergilendirme yılının her biri için Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu tarafından belirlenmiş asgari gerekli gelir miktarını aşması gerekmektedir.Asgari gerekli gelir, Kanada Gelir Kurumu Değerlendirme Bildirimine göre değerlendirilmektedir.

Ebeveyn, büyükanne ve büyükbaba sponsorluğu için önceki 3 vergilendirme döneminde gerekli olan minimum gelir miktarları aşağıdaki tabloda listelenmiştir.

Aile Birimi Büyüklüğü202020192018
2 kişi32.270 CAD41.007 CAD40.379 CAD
3 kişi39.672 CAD50.414 CAD49.641 CAD
4 kişi48.167 CAD61.209 CAD60.271 CAD
5 kişi54.630 CAD69.423 CAD68.358 CAD
6 kişi61.613 CAD78.296 CAD77.095 CAD
7 kişi68.595 CAD87.172 CAD85.835 CAD
Her ek kişi6.985 CAD8.876 CAD8.740 CAD

Kanada Aile Vizesi Başvurusu için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kanada aile vizesi başvurusu için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Kanada aile vizesi başvuru formu: Başvuru sahibi tarafından eksiksiz, doğru bir şekilde doldurulmuş ve imzalanmış olması gerekmektedir.
  • Sponsorluk anlaşması: Sponsor olunan ve sponsor olan kişi arasında sponsorluk anlaşması imzalanması gerekmektedir. Sponsorluk anlaşması ile sponsor olan kişi aile bireyinin temel ihtiyaçlarını karşılayacağına dair taahhüt vermiş olmaktadır. Sponsor olan kişi formda kişisel bilgilerini, adres bilgisini, sponsorluk, eğitim ve meslek geçmişini belirtmektedir.
  • Ek bağımlı beyan formu: Beşten fazla bağımlı kişinin olması durumunda Kanada aile vizesi almak isteyen başvuru sahibi tarafından doldurulan bağımlı kişileri hakkında bilgileri gösteren formdur.
  • Ek aile bilgileri formu: Kanada aile birleşimi vizesi almak isteyen başvuru sahibi tarafından doldurulan ve başvuru sahibinin ailesinin bilgilerini içeren formdur.
  • Geçmiş beyan formu: Kanada aile vizesi almak isteyen asıl başvuru sahibinin ve bakmakla yükümlü olunan 18 yaş üzeri kişilerin doldurması gereken formdur. Formda başvuru sahibi; kişisel bilgileri, eğitim bilgileri, kariyer geçmişi, üye olunan kulüp/organizasyon bilgileri, askerlik ve adres bilgilerini ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Pasaport: Başvuru sahibi 10 yıldan eski olmayan ve en az 2 adet boş sayfası olan geçerli bir pasaportu olması gerekmektedir.
  • Temsilci kullanımı formu: Başvuru sahibi temsilci kullanım formunu doldurur ise başvuru sahibine Kanada aile vizesi sürecinde tavsiyede bulunup rehberlik edecek temsilci atanmaktadır.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği: Başvuru sahibi tüm aile bireylerinin bilgilerini gösteren tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini başvuru belgeleri ile sunması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: 50 mm genişliğinde 70 mm yüksekliğinde, arka fonu beyaz olan yüz hatlarının net bir şekilde görüldüğü ve son 6 aylık süre içinde çekilmiş 2 adet fotoğrafın sunulması gerekmektedir.
  • Evlilik belgeleri: Evliliğin uluslararası alanda geçerli olduğunu kanıtlayan evlilik belgelerinin sunulması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi: T.C. hükümeti tarafından verilmiş uluslararası alanda geçerliliği olan üzerinde T.C. numarasının göründüğü kimlik kartının fotokopisi başvuru belgeleri arasında olması gerekmektedir.
  • Muvafakatname: Kanada’ya aile vizesiyle gelecek bağımlı çocuğun herhangi bir ebeveyni yolculuk sırasında eşlik etmeyecekse, imzalı muvafakatname gerekmektedir.
  • İkamet belgesi: Kanada’da yaşayan ve yanına gidilmek istenen kişinin ikamet izninin ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Maddi gelir belgeleri: Sponsor, desteklediği kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanımda olduğunu kanıtlar belgeleri ibraz etmelidir.
  • Sponsorla ilişkinin kanıtı: Sponsor ile Kanada’ya gelecek kişinin ilişkilerinin sahte olmadığına yönelik ek kanıtlar sunulmalıdır.

Başvuru formlarının tüm aile bireyleri için ayrı ayrı doldurulması gerekmektedir. Kanada aile birleşimi vizesi için gerekli olan formların eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması ve imzalanması gerekmektedir.

Kanada Aile Vizesi Sponsorluk Anlaşması Nedir?

Kanada aile vizesi sponsorluk anlaşması, sponsorun Kanada’ya gelecek olan kişinin her türlü gıda, giyim, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için destek sağlayacağını gösterdiği zorunlu taahhütnamedir.

Kanada’da Aile Birleşimi için Gelir Belgeleri Nasıl Beyan Edilebilir?

Kanada’da aile birleşimi için gelir belgeleri Kanada Gelir Kurumu üzerinden alınabilmektedir. Kanada Gelir Kurumu üzerinden ebeveynler ve büyükanne ve büyükbaba sponsorluğu için mali değerlendirme formunun doldurulması gerekmektedir.

Değerlendirme formu doldurulduktan sonra gelir bildirimi yapmak için formun kopyaları Kanada hükümetine posta ile veya elden ulaştırılmalıdır. Ancak mali değerlendirme formu üzerinde hükümete yetki verilirse, Kanada Gelir Kurumu kişinin 3 yıllık vergilendirme bilgilerine ulaşabilmektedir.

Kanada Aile Vizesi Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

Kanada aile vizesi başvuru işlemlerinin doğru bir şekilde yapılması için aynı anda 2 başvurunun yapılması gerekmektedir. Kanada’da ikamet eden kişinin aile sponsorluğu için; ve Kanada’ya gelmeyi planlayan aile bireyinin ise daimi ikamet izni için başvuruda bulunması gerekmektedir.

Kanada vizelerine başvuru işlemleri Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosunun internet sitesi (https://www.canada.ca/) üzerinden çevrimiçi olarak yapılmaktadır.

Kanada Göçmenlik Bürosunun internet sitesi üzerinden başvuru sahipleri çevrimiçi olarak sisteme kayıt yapmalıdır. Başvuru sahibi, gerekli olan vize ve sponsorluk formlarını doldurduktan sonra formların Kanada aile vizesi için gerekli olan diğer belgeler ile birlikte sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Kanada aile vizesi başvuru ücreti ödendikten sonra başvuru işlemi tamamlanmaktadır. Kanada aile birleşimi vizesi başvurusu için diğer seçenek hazırlanan başvuru belgelerinin Kanada Dosya İşlem Merkezine posta ile gönderilerek yapılmasıdır.

Aile vizesi başvurusu değerlendirme sürecinde Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu, sponsor olunan kişi veya kişilerden sağlık raporu, adli sicil kaydı ve biyometrik kayıtları istemektedir.

IRCC sertifikalı vizem.net danışmanlığında yapılan Kanada aile vizesi başvurularında gerekli belgelerin hazırlanması aşamasından itibaren başvuru takibine kadar olan tüm vize alma süreci uzmanlar tarafından yapılmaktadır.

Kanada’da Aile Sponsorluğu Başvuru Ücretleri Ne Kadardır?

Kanada’da aile sponsorluğu başvuru ücretleri Kana

Kanada Aile Birleşimi Vize Başvurusu Ne Kadar Sürer?

Kanada aile birleşimi vize başvurusu süresi; eş ve partner sponsorluğu için 12 ay iken, çocuk için sponsor olunması durumunda süre başvurulan ülkeye göre değişmektedir.

Kanada Aile Vizesi Reddine İtiraz Edilebilir Mi?

Kanada aile vizesi reddine itiraz edilebilir. Kanada aile vizesininu reddedildiği durumda ret alındıktan sonraki 30 gün içinde Göçmenlik Yargılama Birimine (IAD) itiraz sunulabilmektedir.

Kanada aile vizesinin reddedilmesi başvuru belgelerinin eksik veya hatalı olması gibi farklı birçok nedenden dolayı olabilmektedir. Kanada vize reddi alanlar itiraz dilekçelerini yazarken, vize reddinin neden hatalı olduğunu sebepleriyle kanıtlamalıdır.

Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: