almanya oturma izni geçici ve kalıcı oturum

Almanya Oturma İzni Nedir?

Almanya oturma izni, Almanya’da 90 günden fazla sürecek kalışlarda, Almanya’da dil okuluna gitmeyi, Almanya’da çalışabilmeyi ve Almanya’da eğitim alabilmeyi sağlayan; AB ülkeleri, İsviçre, Norveç, İzlanda ve Lichtenstein’dan Almanya’ya gelen ilgili ülke vatandaşları dışındaki tüm yabancı uyruklu ziyaretçilerin alması gereken izin türüdür.

Almanya Oturma İzni Türleri Nelerdir?

Almanya oturma izni türleri aşağıda sıralanmıştır.

  • Almanya Geçici Oturma İzni: Bir yıl boyunca Almanya’da ikamet etmeyi düşünen kişilerin alması gereken Almanya oturma izni türüdür. Almanya geçici oturma izni süresi duruma bağlı olarak uzatılabilir.
  • Almanya Kalıcı Oturma İzni: Almanya’da süresiz ikamet etmeye hak kazanmış kişilerin alabileceği Almanya oturma izni türüdür.

Geçici Almanya Oturum İzni Nedir?

Geçici Almanya oturum izni; eğitim, istihdam ya da benzeri durumlar nedeniyle geçici olarak; Almanya’da en fazla 1 yıl kalabilmek için alınması gereken Almanya oturum izni çeşididir. Geçici Almanya oturum izninin, Almanya’da kalma nedeni değişmediği ve geçici Almanya oturum izni şartlarına uyulduğu sürece süresi uzatılabilmektedir.

Geçici Almanya oturum izni, ilerleyen süreçte kalıcı Almanya oturma iznine başvurabilmek için alınması gerekli olan belgedir. Geçici Almanya oturum izni, Almanya D tipi vize başvurusu yapıldıktan sonra Almanya’ya gidilerek en yakın göçmenlik ofislerinden başvurulabilir.

İstihdam Amaçlı Geçici Almanya Oturum İzni

İstihdam amaçlı Geçici Almanya oturum izni, AB vatandaşı olmayan yabancı uyruklu işçilerin Almanya’da çalışabilmelerine olanak sağlayan Almanya geçici oturum izinlerindendir.

Almanya’da bir iş teklifi ya da Almanya’daki iş için halihazırda iş sözleşmesi sahipleri, istihdam amaçlı geçici Almanya oturum iznine başvurabilmektedir.

Çalışma amaçlı geçici Almanya oturum izni kapsamında Almanya’da bir yıl kalınabilmektedir. İstihdam amaçlı geçici Almanya oturum iznine, Almanya çalışma izni ile Almanya’ya gidilerek başvuruda bulunulabilir. İstihdam amaçlı geçici Almanya oturum izni geçerlilik süresi, iş sözleşmesine bağlı olarak uzayabilmektedir.

Almanya Mavi Kart Geçici Oturma İzni

Almanya Mavi Kart geçici oturma izni, yüksek vasıflı kişiler için verilen bir Almanya oturma izni çeşididir. Almanya Mavi Kart geçici oturma izni Almanya’da yetersizliğin olduğu ya da geleceğe yönelik beklentilerin olduğu alanlarda çalışmaya izin vermektedir.

Almanya Blue Card Geçici oturma izni sahibi Almanya’da dört yıl çalışabilme imkanına sahiptir. Almanya Mavi Kart Geçici oturma izni hamili, Almanya’da çalışılan işin gereksinimlerini karşılayabildiği sürece Almanya Mavi Kart ile Almanya’da çalışmaya devam etmesine izin verilebilmektedir.

Eğitim Amaçlı Geçici Almanya Oturma İzni

Eğitim amaçlı geçici Almanya oturma izni, Almanya’da geçici süreliğine eğitim görmeyi ve Almanya’da konaklamayı sağlayan Almanya oturma izni çeşididir.

Eğitim amaçlı süreli Almanya oturma izni; üniversite eğitimi, öğrenci değişim programları, eğitim hazırlık kursları, dil kursları, mesleki eğitim ve stajlara katılabilmek için başvuran öğrencilerin ihtiyaç duyduğu Almanya öğrenci vizesi ile birlikte alınması gereken Almanya oturma izni belgesidir.

Eğitim amaçlı geçici Almanya oturma izni; tüm eğitim süresince geçerlidir, eğitim öngörülen sürede tamamlanamazsa eğitim amaçlı geçici Almanya oturma izni süresini uzatmak için başvuru yapılabilir.

Evlilik Nedeniyle Geçici Almanya Oturma İzni

Evlilik nedeniyle geçici Almanya oturma izni, Almanya vatandaşlarına ya da Almanya’da yasal olarak ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarına Almanya’da yaşamak için katılmak isteyen eşlerinin alması gereken Almanya oturma iznidir. Aile durumu nedeniyle geçici Almanya oturma izni geçerlilik süresi bir yıl olsa da bir yılın sonunda Almanya kalıcı oturma izni için başvurmak mümkün olmaktadır.

Aile durumu nedeniyle geçici Almanya oturma izni, her Almanya’da yakını bulunan kişi için geçerli değildir. Almanya’ya Almanya aile birleşim vizesi kapsamında giriş yapıp aile durumu nedeniyle geçici Almanya oturma iznine başvuruda bulunulabilir.

Aşağıda sıralanan kriterlere uygun olunduğunda aile durumu nedeniyle geçici Almanya oturma iznine başvurulabilmektedir.

  • Bir Alman vatandaşının ya da Almanya ikametgah sahibi ile evli olmak
  • Bir Alman vatandaşının ya da Almanya ikametgah sahibinin evlenmemiş ve reşit olmayan çocuğu olmak
  • Evlenmemiş ve reşit olmayan bir Alman vatandaşının ya da Almanya ikametgah sahibinin ebeveyni ya da yasal vasisi olmak

Almanya’da Oturum Almak için Kaç Yıl Evli Kalmak Gerekiyor?

Almanya’da oturum almak için Almanya’da bulunan eş Alman vatandaşı ise evlilikten 6 ay sonra Almanya oturum izni başvurusunda bulunulabilir.

İnsani Durumlar Nedeniyle Almanya Geçici Oturma İzni

İnsani durumlar nedeniyle Almanya geçici oturma izni, kendi ülkelerinden meydana gelen bir durumdan dolayı kaçmak zorunda kalan ve Almanya’ya iltica etmek için ulaşan kişilerin başvurduğu bir Almanya süreli oturma izni çeşididir.

Aşağıda sıralanan durumlarda İnsani durumlar nedeniyle Almanya geçici oturma izni almaya hak kazanılabilmektedir.

  • Sığınma hakkı olan biri olarak tanınma durumlarında
  • Mülteci ya da ikincil koruma statüsüne sahip olunduğu durumlarda
  • Acil insani ya da kişisel gerekçelerle federal topraklarda bulunulması durumlarında ya da - Almanya’da bulunulmasının önemli bir kamu menfaati için gerekli olduğu durumlarda
  • Cezai bir suçun mağduru olunan durumlarda
  • Federal bölgenin terk edilmesi gerektiği ama Almanya’dan ayrılmak imkansız ve de yakın gelecekte de mümkün olmayacağı durumlarda

İnsani durumlar nedeniyle Almanya geçici oturma izni geçerlilik süresi, Almanya geçici oturma izni almaya hak kazanma statülerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

İnsani durumlar nedeniyle Almanya geçici oturma izni geçerlilik süresi durumları aşağıda sıralanmıştır.

  • Mülteci statüsüne sahip olunduğu durumlarda Almanya yaşam izni üç yıl geçerlidir.
  • İkincil koruma yararlanıcısı olunduğu durumlarda bir yıla, ek bir yıl şeklinde geçerlidir.
  • İnsani korumadan yararlanılan durumlarda en az bir yıl geçerlidir.

Almanya Geçici Oturma İznine Nasıl Başvurulur?

Almanya geçici oturma iznine aşağıda sıralanan adımlar takip edilerek başvurulur.

  1. Doğru Almanya vizesi ile Almanya’ya giriş yapılmalıdır.
    Almanya’ya girmek için vizeye ihtiyaç varsa doğru Almanya vizesi çeşidi seçilmelidir. Her Alman vizesi için Almanya oturma izni alabilmek mümkün olmamaktadır, Almanya kısa süreli vizeleri ile Almanya’ya gelindiği durumlarda Almanya geçici oturma izni başvurusunda bulunulamaz.
    Almanya’da oturum izni başvurusu yapılabilmesi iççin geçerli bir Almanya ulusal (D tipi) vize ile Almanya’ya giriş yapmış olmak gerekir.
  2. Almanya’daki kalınacak adres, Alman makamlarına bildirilmelidir.
    Almanya’da kalınacak bir yer Almanya’ya giriş yaptıktan en geç 3 ay içerisinde bulunmalıdır ve Almanya’da kalınacak yerin adresi, ikamet edilen bölgedeki Alman makamlarına bildirilmelidir.
  3. Sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
    Almanya’da kalınması planlanan tüm süre boyunca Almanya’da geçerli bir sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
  4. Bir banka hesabı açılmalıdır.
    Almanya’da kalınan süre boyunca finansal istikrarı kanıtlamak üzere Almanya geçici oturma izni başvurusu için bir Alman bankasından banka hesabı açtırmak zorunludur.
  5. Başvuru formu doldurulmalı ve randevu ayarlanmalıdır.
    Başvurulan ikamet iznine göre başvuru formu doldurulmalı ve Almanya’da ikamet edilen adrese en yakın Alman göçmenlik bürosundan bir randevu ayarlanmalıdır.
  6. Belgeler hazırlanmalıdır.
    Almanya geçici oturma izni başvuru randevusuna gidilmeden önce Almanya geçici oturma izni başvurusu için gerekli tüm evraklar eksiksiz şekilde tamamlanmalıdır.
  7. Randevuya katılım gerçekleştirilmelidir.
    Almanya geçici oturma izni başvuru randevusu günü tüm gerekli evraklarla birlikte Almanya’da ikamet edilen en yakın Alman göçmenlik bürosuna gidilmelidir ve mülakata katılım gerçekleştirilmelidir. Almanya geçici oturma izni mülakat günü, gerekli ücretler ödenmelidir ve Almanya geçici oturma izni başvurusunun işleme alınmasını beklemek gerekmektedir.

Kalıcı Almanya Oturma İzni Nedir?

Kalıcı Almanya oturma izni, Almanya’da istenildiği kadar kalmaya, bu süreçte istenildiği gibi çalışmaya, eğitim görmeye ve seyahat etmeye olanak sağlayan Almanca “Niederlassungserlaubnis” olarak adlandırılan Almanya süresiz oturma iznidir.

Kalıcı Almanya oturma izni, Almanya’da bir süre geçici oturma izni ile ikamet eden kişilere ya da AB Mavi Kart sahiplerine verilebilmektedir. Kalıcı Almanya oturma izni alabilmek için başvuran adayın Almanya’da en az beş yıl, Almanya geçici oturma izni ile bulunması gereklidir. Kalıcı Almanya oturma izni sahibinin aile üyeleri izin sahibine doğrudan katılım sağlayabilirler.

Almanya Süresiz Oturma İzni Şartları Nelerdir?

Almanya’da süresiz oturma izni şartları aşağıda sıralanmıştır.

  • Başka bir ülkeden alınmış geçerli bir pasaporta sahip olmak
  • En az 5 yıl boyunca Almanya geçici oturma izni ile Almanya’da bulunmuş olmak
  • Sabıka kaydının temiz olması
  • En az B1 düzeyinde Almanca dil yeterliliğine sahip olmak
  • Alman sağlık sigortası sahibi olmak
  • Çalışmak ya da okuyabilmek için yeterince sağlıklı olunduğunu gösteren bir sağlık raporuna sahip olmak
  • Mali açıdan istikrarlı olmak ve ailesiyle birlikte kendi geçimini de sağlayabilecek mali güce sahip olmak
  • Almanya’da çalışmak planlanıyorsa işveren tarafından yazılmış iş teklifi mektubuna sahip olmak
  • Almanya’da eğitim alınacaksa Almanya’da bir okula kabul edinildiğine dair kanıta sahip olmak
  • Almanya’da yaşayan bir eşe Almanya’da yaşamak üzere eşlik edecekse evlilik durumunu kanıtlayan bir evlilik cüzdanına, ve yeterli gelire (Almanya’daki eşin) sahip olmak

Almanya Daimi Oturma İzni Nasıl Alınır?

Almanya daimi oturma izni alabilmek için öncelikle Almanya daimi oturma izni başvuru sahibinin, Almanya geçici oturma izni ile en az 5 yıl Almanya’da çalışarak, eğitim görerek veya Alman vatandaşı eşi ile birlikte, yaşamış olması gerekmektedir.

5 yıl sonunda Almanya’da süresiz oturum izni için en yakın göçmenlik ofisine başvurulması gerekmektedir. Almanya daimi oturma izni başvuru sahibi kendisi ve ailesi için bir yaşam alanına sahip olmalıdır.

Almanya Kurum İçi Transfer Kartı Oturma İzni Nedir?

Almanya Kurum İçi Transfer Kartı oturma izni (ICT), Almanya dışında çalışılan bir şirketin Almanya’da bulunan başka bir şubesine nakledilen yabancı işçilerin ihtiyaç duyduğu bir Almanya geçici oturma izni türüdür. Almanya Şirket İçi Transfer Kartı oturma izni kapsamında Almanya’da belirtilen işyerinin bulunduğu şehirde üç yıla kadar ikamet edilebilmektedir.

Almanya Kurum İçi Transfer Kartı oturma izni başvurusunda bulunabilmek için aşağıda sıralanan özelliklere sahip olmak gerekmektedir.

  • Almanya Kurum İçi Transfer Kartı oturma izni başvuru sahibi, AB vatandaşı olmamalıdır.
  • Almanya Kurum İçi Transfer Kartı oturma izni başvuru sahibinin yönetmeliğe göre pozisyonu, yönetici veya uzman pozisyonunda olmalıdır.
  • Almanya Kurum İçi Transfer Kartı oturma izni başvuru sahibinin Almanya’daki iş nakli içeriği, üç aydan daha uzun süreyi kapsamalıdır.
  • Almanya Federal İstihdam Bürosu, Almanya Kurum İçi Transfer Kartı oturma izni başvuru sahibinin naklini onaylamalıdır.
  • Almanya Kurum İçi Transfer Kartı oturma izni başvuru sahibi, Almanya’da kalmayı planlanan ikamet süresinin tamamı için yetkililere geçerli iş sözleşmesi sunmalıdır.
  • Almanya Kurum İçi Transfer Kartı oturma izni başvuru sahibinin mesleki niteliklerin kanıtlanması gerekmektedir.

Almanya’da Oturma İzni Başvurusu için Şartlar Nelerdir?

Almanya oturum izni başvurusu şartları aşağıda sıralanmıştır.

  • Almanya oturma iznine başvuracak kişinin Almanca olarak basit seviyede kendini ifade edebilme yeteneğine sahip olması gerekmektedir.
  • Almanya oturma iznine başvuracak kişinin kendisi ve onunla birlikte yaşayan aile fertleri için yeterli büyüklükte bir eve sahip olması gerekmektedir.
  • Almanya oturma iznine başvuracak kişiye Almanya’ya uyum kursuna katılma zorunluluğu gerekli tutulduysa, Almanya oturma iznine başvuracak kişinin Almanya uyum kursunu başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir.
  • Almanya oturma iznine başvuracak kişinin okul ve mesleki eğitim diplomalarına gerek duyulmaktadır.
  • Almanya oturma iznine başvuracak kişinin kendisi ile birlikte yaşayacağı aile üyeleri için de Almanya sağlık sigortasına sahip olmaları gerekmektedir.
  • Almanya oturma iznine başvuracak kişinin Almanya’da çalışmasına dair tüm yasal izinlere sahip olması ve bir meslekten düzenli olarak kazanç sağlayabilmesi gerekmektedir.
  • Almanya oturma iznine başvuracak kişinin kendisiyle beraber yaşayan diğer aile bireylerinin de geçimini sağlayacak tüm aile bireylerinin geçimini kalıcı ve düzenli bir gelir ile güvence altına almış olması gerekmektedir.
  • Almanya oturma iznine başvuracak kişinin, Federal Almanya hukuku, Almanya toplumsal düzeni ve hayat koşulları hakkında temel bilgilere sahip olması gerekmektedir.

Almanya Oturma İzni Almak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Almanya oturma izni almak için gerekli belgeler aşağıda sıralanmıştır.

  • Almanya oturma izni başvuru formu: Almanya oturma izni başvuru formunda Almanya oturma izni başvuranının kimliği, Almanya’da geçirdiği zaman, mesleği gibi alanlarda sorulan zorunlu soruların tümüne cevap verildiğinden emin olunmalıdır.
  • Geçerli pasaport: Almanya oturum iznine başvurulduğunda pasaport ibraz edilmelidir.
  • Biyometrik fotoğraf: Son üç ay içinde çekilmiş Almanya oturma izni başvuru adayına ait biyometrik fotoğraf.
  • Yeterli mali gelirin kanıtı: Almanya oturma izni başvuru sahibi kendisini ve ailesini maddi olarak destekleyebilecek güce sahip olmalıdır ve gelirini kanıtlayabilmelidir.
    • Almanya oturma izni başvuru sahibinin mali gelirinin kanıtı aşağıdaki durumlarda verilen maddelere göre kanıtlanmalıdır.
    • Almanya oturma izni başvuru adayı eğer çalışıyorsa:
      • İş sözleşmesi
      • İşverenden alınan, yakın zamanda işverene ait işyerinde çalışıldığına dair yazılı açıklama
      • Son 6 aya ait maaş bordrosu
      • Sosyal güvenlik ödemelerinin genel dokümanı
    • Almanya oturma izni başvuru adayı serbest meslek sahibi ise veya serbest çalışıyorsa:
      • En son vergi iadesi dokümanı
      • Lisanslı bir vergi danışmanından alınan bir denetim raporu dokümanı
    • Almanya oturma izni başvuru adayı emekli ise:
      • Emeklilik beyannamesi
    • Almanya oturma izni başvuru adayı çalışmıyorsa:
      • Almanya oturum izni başvuru adayının çalışamayacağına dair bir doktor raporu
      • İş bulma bürosundan veya engellilik beyanından alınan değerlendirme raporu
  • Sağlık sigortası: Almanya oturma izni başvuru sahibinin kamu ya da özel bir sağlayıcıdan alınan sağlık sigortasının olduğuna dair kanıt sunulmalıdır.
  • Almanya oturma izni başvuru sahibinin ya da eşinin emeklilik sistemine ödeme yaptığının kanıtı
  • Almanya’da kayıtlı ikamet adres: Almanya oturma izni başvuru sahibinin kayıtlı adresinin onayını yanında getirmesi gerekmektedir.
  • Kira sözleşmesi veya satın alma sözleşmesi: Almanya oturma izni başvuru sahibinin aylık kira ya da satın alma maliyetleri ve yaşadığı evin toplam metrekaresi kira ya da satın alma sözleşmesinde belirtilmelidir.
  • Entegrasyon kursu ya da final sınav notunu içeren Almanca dil sertifikası

Almanya Oturma İzni Ücretleri Ne Kadar?

Almanya süresiz oturma izni başvuru sahipleri için başvuru ücreti 135 €'dur.

Almanya daimi oturma izni başvurusunda farklı ücret ödeyen serbest meslek sahipleri ve yüksek nitelikli kişilerin ödemesi gereken ücretler aşağıda listelenmiştir.

  • Serbest meslek sahiplerinin Almanya daimi oturma izni başvurusu için 200 € ücret ödemeleri gerekmektedir.
  • Yüksek nitelikli kişilerin Almanya daimi oturma izni başvurusu için 250 € ücret ödemeleri gerekmektedir.

Almanya geçici oturma izni başvurusu ücretleri Almanya’da kalınan süreye göre değişmektedir.

Aşağıda Almanya geçici oturma izni başvurusu kapsamında ödenen ücretler listelenmiştir.

  • 1 yıl geçerlilik. (50 Euro)
  • 1 yıldan uzun süre geçerlilik. (80 €)
  • 3 aya kadar uzatma maliyeti (15 €)
  • 3 aydan fazla uzatma maliyeti (30 €)
  • Uzatma dahil ikamet değişikliği maliyeti (40 €)

Almanya’da Oturma İzni Alarak Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler Hangileridir?

Almanya oturma izni alarak vizesiz gidilebilecek ülkeler aşağıda listelenmiştir.

  • Avusturya
  • İtalya
  • Danimarka
  • Belçika
  • Fransa
  • Çek Cumhuriyeti
  • GKRY
  • Estonya
  • Finlandiya
  • İngiltere
  • Bulgaristan
  • Hırvatistan
  • İspanya
  • Macaristan
  • Hollanda
  • Portekiz
  • İrlanda
  • İsveç
  • Letonya
  • Litvanya
  • Romanya
  • Lüksemburg
  • Malta
  • Polonya
  • Slovakya
  • Slovenya
  • Yunanistan

Almanya Oturma İzni alındıktan Sonra Re-Entry Visa Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya oturma izni sahiplerinin Almanya’dan çıkış yapması durumunda, Almanya’ya yapılacak girişlerde Almanya yeniden giriş vizesi (re-entry visa) başvurusunda bulunmaları gerekli değildir. Almanya oturum izni sahipleri vizesiz olarak Almanya’ya seyahat edebilmektedirler.

Almanya Kayıt Belgesi (Meldebescheinigung) ve Kayıt Onayı (Anmeldung) Nasıl Alınır?

Almanya Kayıt Belgesi (Meldebescheinigung), Almanya’da belirli bir adreste yaşadığını gösteren belgedir.

Almanya Kayıt Onayı (Anmeldung), güncel yaşanılan adresi yetkililere (Bürgeramt) bildirme işlemidir.

Almanya Kayıt Belgesi (Meldebescheinigung) ve Kayıt Onayı (Anmeldung); bankalar, cep telefonu şirketleri ve devlet dairesi çalışanlarının Almanya’da ikamet edenlerin resmi adreslerini öğrenebilmek için ihtiyaç duyduğu belgelerdir.

Almanya Kayıt Onayı (Anmeldung) randevusu sırasında Almanya’daki resmi adresi onaylamak için Anmeldebestätigung (adres kanıtı) alınmaktadır. Almanya Kayıt Onayı alma işlemlerinde genellikle bir banka hesabı açmak ya da cep telefonu sözleşmesi yapmak gerekebilmektedir. Kayıt Onayı işlemleri sırasında bir vergi numarası alınacaktır ve bu vergi numarası ile vergi işlemleri Almanya’da kalınan tüm süre boyunca kolaylıkla yapılabilecektir.

Almanya Kayıt Belgesi (Meldebescheinigung) alabilmek için Bürgeramt’tan randevu alınmalı ve kimlik ile birlikte randevuya katılınmalıdır. Almanya Kayıt Belgesi (Meldebescheinigung) için vergi dairesine gitmeye gerek kalmadan e-posta yolu ile de başvuru sağlanabilmektedir. Almanya Kayıt Belgesi (Meldebescheinigung) başvuru sonucunda hizmet bedeli olarak 10 € ödenmelidir.

Almanya Göçmenlik Başvuru Şartları Nelerdir?

Almanya göçmenlik başvuru şartları aşağıda sıralanmıştır.

  1. Temiz bir sabıka kaydına sahip olmak gerekmektedir.
  2. Bazı göçmenlik statüleri için Almanya dil yeterliliği gerekmektedir.
  3. Bazı göçmenlik statüleri için eğitime ya da çalışmaya elverişli olunduğunu göstermek için sağlık durumunu gösteren sağlık raporu gerekmektedir.
  4. Almanya’ da kalınan süre boyunca tüm sağlık masraflarını karşılayacak bir Almanya sağlık sigortasına sahip olmak gerekmektedir.
  5. Almanya’da ikamet edilecek süre boyunca kendini ve Almanya göçmenlik başvurusunda bulunan kişinin onunla birlikte Almanya’da yaşayan ailesini idam ettirebilecek kadar mali güce sahip olması gerekmektedir.
  6. Almanya’da istihdam için göçmen olunacaksa Almanya’da işverenden bir iş teklifine ihtiyaç duyulmaktadır.
  7. Almanya’da yakın akraba ya da arkadaşın daveti üzerine göçmen olunacaksa Almanya’da yaşayan akraba ya ada arkadaş tarafından gönderilen bir davet mektubuna ihtiyaç duyulmaktadır.
  8. Evlilik yoluyla Almanya’da göçmen olunacaksa Almanya’da yaşayan biriyle evlilik durumunu kanıtlayan evlilik cüzdanı gerekmektedir.
  9. Almanya’da göçmen olunacak sürenin aşılmayacağını ispatlamak adına Almanya gidiş dönüş bileti gerekmektedir.

Almanya göçmenlik başvuru şartları sağlandığından emin olunduktan sonra bir Almanya vizesi ile Almanya’ya gitmek mümkündür.

Geçerli bir Almanya vizesi ile Almanya’ya kaçak giriş yapılması durumunda halinde göçmenlik veya Almanya iltica başvurusu yapılamaz.

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: