Almanya Vize İhlali: Vize Süresi Sonrasında Almanya'da Kalmak
Almanya’da vizesiz kalmak yasaktır. Almanya’da vize sahibine tanımlanan vize süresinin bitmesinin ardından ülkeden çıkış yapılmalıdır. Ülkeye giriş anından itibaren yabancı kimseler Alman otoriteleri tarafından denetlendiği için seyahat süresinin aşılması halinde kişiye cezai yaptırım uygulanmaktadır. Alman vizesinin izin verdiği süreyi aşanlar para cezasına çarptırılabilmekte veya Schengen Bölgesi’ne girişleri yasaklanabilmektdir.
Almanya’da kaçak yaşamak Alman yasaları tarafından bir suç statüsünde olup yasaklanmıştır. Almanya’da kaçak yakalananlar en kısa sürede sınır dışı edilmektedirler.
Almanya Schengen Vize Süresi Ne Kadardır?
Almanya Schengen vizesi 6 ay (180 gün) için verilmektedir.
Schengen Bölgesi’ne dahil olan bütün ülkeler için geçerli olan Schengen vizesi Almanya için alındığında tüm Schengen ülkelerinde 6 ay (180 gün) kalınmasına izin vermektedir.
Almanya Schengen Vize Süresi Nasıl Hesaplanır?
Almanya Schengen vizesi, vize sahibine 90 günlük kalış hakkı tanımaktadır. Schengen vizesinin süresi, Almanya’ya giriş yapılan günden itibaren geriye doğru sayılarak hesaplanabilmektedir. Almanya’da çıkış yapılacak güne dek geçen kalış süresi 90 günü aşmamalıdır.
Almanya’da Vize İhlali Cezası Nedir?
Almanya’da vize ihlali cezası, Alman İkamet Yasası’nın 95. maddesinde belirtildiği üzere 1 veya 3 yıla kadar hapis veya para cezasıdır.
Alman yasalarına göre Almanya’da kaçak kalmak veya kaçak kalan kişilere yardım etmek hapis ve para cezası ile cezalandırılmaktadır.
Almanya’da Kaçak Yakalanmak Sonraki Vize Başvurularını Etkiler Mi?
Almanya’da kaçak kalmak bir sonraki vize başvurusunun reddine sebep olabilmektedir. Almanya’ya kaçak gidenler Almanya’daki Federal Ofis tarafından çeşitli cezai yaptırımlara maruz kalabilmekte ve kaçak çalışanlar sınır dışı edilebilmektedir.
Almanya’da geçirilen zamanda süre ihlali yapmak, yerel kurallara uymamak veya kaçak olarak kalmaya çalışmak Almanya vize reddi verilmesinin nedenleri arasındadır.
Almanya’da Kaçak Çalışma Cezası Nedir?
Almanya’da, yerel polis ve vergi dairesi kaçak çalışma suçlarının ortaya çıkarılması ve soruşturulmasına rol oynamaktadır. Soruşturmalar, kaçak işçilerin olduğu kadar kaçak işçi çalıştıran işverenlerin de cezai yaptırıma maruz kalarak cezalandırılmasına yol açabilmektedir.
Kaçak işçi çalıştırmanın cezası 500.000 Euro’ya kadar çıkabilmekle birlikte daha ciddi davalarda işverenler hapis cezasına çarptırılabilmektedirler. Almanya’da kaçak iş bulmak hem işçi hem de işveren için cezai yaptırımları olan bir eylemdir.
Almanya’da Kaçak Çalışanlar Nereye Bildirilir?
Almanya’da kaçak işçi olarak çalışan yabancı uyruklu kimseler Almanya’nın Nuremberg’de bulunan Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’ndeki Ulusal Temas Noktası’na ihbar edilebilmektedirler.
Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.